Ελλάδα

Ψαρράκης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ το Λαύριο χωρίς τον Σερέλη»

Για την πορεία του Λαυρίου και τον Χρήστο Σερέλη μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM ο πρόεδρος της ομάδας της ανατολικής Αττικής, Γιάννης Ψαρράκης.

Για την εξαιρετική πορεία του Λαυρίου και τα μυστικά της επιτυχίας μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM και στην εκπομπή «Μπάσχετοι» ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της ανατολικής Αττικής, Γιάννης Ψαρράκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χρήστο Ρομπόλη και στον Παναγιώτη Κεφαλά:
- Για την πορεία του Λαυρίου: «Το βιώνουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Θέλουμε να το ζήσουμε όσο πιο πολύ γίνεται. Δεν γίνονται κάθε μέρα αυτά. Αν μας το έλεγε μια μάντισσα στην αρχή της σεζόν, θα της λέγαμε να αλλάξει δουλειά».

- Για το μπάτζετ της ομάδας: «Δεν ματώσαμε. Το μπάτζετ μας είναι πάντα χαμηλό. Προσπαθούμε να πάμε μέχρι εκεί που μπορούμε. Αυτή ήταν η συνταγή μας τα προηγούμενα χρόνια. Επενδύουμε σε νέα παιδιά, Έλληνες και ξένους. Φτιάχνουμε ένα περιβάλλον για να αναδείξουν το ταλέντο τους. Με σκληρή προπόνηση και χρόνο συμμετοχής στους αγώνες. Το χτίζουμε σιγά-σιγά. Αυτό είναι το στυλ μας. Ο καθένας έχει τον τρόπο του και τη φιλοσοφία του. Εμείς είμαστε 6 χρόνια στην Α1. Η χειρότερη χρονιά μας ήταν όταν πέσαμε, που είχαμε το μεγαλύτερο μπάτζετ μας. Μέσω της συνένωσης με την Κύμη, παραμείναμε στην κατηγορία. Θα συνεχίσουμε έτσι».

- Για τον Χρήστο Σερέλη: «Αν δεν υπήρχε ο Χρήστος, δεν θα γινόταν τίποτα. Εγώ είμαι άσχετος. Το λέω ειλικρινά. Μου αρέσει να βλέπω το μπάσκετ και να το απολαμβάνω».

- Για τους στόχους της ομάδας: «Ο πρώτος στόχος ήταν να σωθούμε. Μετά να πάρουμε μια καλή θέση στα playoffs. Βγήκαμε στην καλύτερη δυνατή. Τώρα θέλουμε να περάσουμε από τον πρώτο γύρο των playoffs. Κάτι που δεν έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Για να κατοχυρώσουμε μια θέση στην τετράδα και στην Ευρώπη».

- Για το Κύπελλο: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα. Θα παίξουμε για να το ευχαριστηθούμε».

- Για τη συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης: «Είχαμε κάνει μια προσπάθεια, δεν ήταν επιτυχημένη. Θα θέλαμε να παίξουμε στην Ευρώπη, εφ’ όσον είναι κατάλληλες οι προϋποθέσεις. Το συζητάμε ήδη για το BCL. Η μεγάλη συζήτηση αφορά το γήπεδο. Δεν μπορεί να καλύψει τις προϋποθέσεις της FIBA. Ή θα πρέπει να μεταφερθούμε σε άλλο γήπεδο για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ή να κάνουμε μετατροπές στο γήπεδο. Το Λαύριο έχει εξαιρετική πρόσβαση από το αεροδρόμιο. Θα ήταν ωραίο να παίζουμε στο υπάρχον γήπεδο και να έχουμε sold out».

- Για το πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει τον ίδιο κορμό το Λαύριο: «Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Υπάρχουν ήδη κάποιες συζητήσεις με παιδιά που θέλουν να παραμείνουν. Θεωρώ ότι από τους Έλληνες θα παραμείνει ένας κορμός και στους ξένους θα πορευτούμε ως συνήθως».

- Για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για κάποιους παίκτες της ομάδας: «Είχαμε ενοχλήσεις και φέτος. Κάθε χρόνο είχαμε. Φέτος είχαμε πολύ περισσότερες. Συζητήθηκε λιγότερο ακόμα και από τους ίδιους τους παίκτες. Εκεί φαίνεται η ωριμότητα του κάθε παίκτη. Πρέπει να δει ο κάθε ρούκι ποιο θα είναι το μέλλον του. Μήπως χρειάζεται ακόμα 1-2 χρόνια να ψηθεί; Όλα χτίζονται σιγά-σιγά. Όσο πιο σιγά τα χτίζεις, τόσο πιο σταθερά είναι. Αν ήθελε ο παίκτης, δεν θα του στερούσαμε την ευκαιρία. Ειδικά από τη στιγμή που είχαμε πετύχει τον πρωταρχικό στόχο μας, που ήταν η παραμονή. Δεν θα κόψεις τα φτερά σε κανέναν. Τα παιδιά δεν το συζήτησαν όμως περαιτέρω».

- Για το αν μπορεί μια ομάδα σαν το Λαύριο να αρνηθεί πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα για παίκτη: «Δεν μπορεί μια ομάδα σαν εμάς να αντισταθεί. Οι καλοί ρούκι που έρχονται, ξέρουν τις δυνατότητές τους. Εμείς πάμε σε ρούκι που εξελίσσονται. Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορείς να πάρεις έναν παίκτη για 4 χρόνια. Όσο πιο καλός είναι ένας παίκτης, τόσο πιο δύσκολο είναι να τον κρατήσεις πάνω από έναν χρόνο. Εμείς θέλουμε να είμαστε ελκυστικό κλαμπ».

- Για τους παίκτες που έχουν αναδειχθεί από το Λαύριο: «Αυτό έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Έχει γίνει και για Έλληνες. Είναι πολλά παιδιά που έδωσαν πράγματα».

- Για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για τον Σερέλη: «Ο Χρήστος είναι στα ιδρυτικά κομμάτια της ομάδας. Διοικητικά δεν έχει κάποια θέση. Μετέχει όμως σε όλα αυτά. Είναι ισχυροί οι δεσμοί. Δεν θα κόψω τον δρόμο και την καριέρα του Σερέλη. Του αξίζει άλλωστε. Είναι σαφέστατα ο καλύτερος προπονητής που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ το Λαύριο χωρίς αυτόν».

- Για τις κλειστές λίγκες: «Προέρχομαι από μια οικογένεια καθαρά αθλητική. Ο πατέρας μου ήταν αθλητής και αγωνιζόταν πάντα σε μικρές ομάδες. Μετά πήγε σε μεγάλη κι έγινε διεθνής. Δεν συμφωνώ καθόλου με τις κλειστές λίγκες. Ο αθλητισμός είναι μια ιδέα. Αν γίνουν όλα πλήρως επαγγελματικά και όλα με γνώμονα το χρήμα, τότε χάνουμε τη μαγεία. Είμαι αντίθετος με τη λογική της Ευρωλίγκας. Να μην είναι κλειστή λίγκα. Να υπάρχει ένας τρόπος να μπει κάποιος άλλος μέσα. Όποιος το αξίζει. Αν είναι έτσι, ας βρεθούμε εδώ στην Ελλάδα 15 άνθρωποι που αγαπάμε το μπάσκετ και να κάνουμε μια κλειστή λίγκα. Πριν από 3 χρόνια, όταν έπεσε το Λαύριο κι έγινε η συνένωση με την Κύμη, μας σταυρώσανε πολλοί δημοσιογράφοι. Έλεγαν ότι δεν πέφτει κανείς. Κι εμείς τότε ήμασταν παράπλευρη απώλεια. Εμείς θέλαμε να παραμείνουμε. Μας σταυρώσανε κι έλεγαν ότι χάνεται η μαγεία. Όποιος θέλει πέφτει και όποιος θέλει ανεβαίνει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x