Stoiximan Super League

Ριέρα στο sportfm.gr: «Έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε κάθε κατάσταση, έτσι πήρα το πέναλτι»

Ο Αντριάν Ριέρα ήταν εκ των πρωταγωνιστών στη μεγάλη νίκη του Αστέρα επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και εξηγεί μέσω του sportfm.gr πως ήρθε το αποτέλεσμα, αλλά και την πορεία του στους Αρκάδες.

Αντριάν Ριέρα: Η συνέντευξή του στο sportfm.gr

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει χτίσει το δικό του σερί και πλέον έχει εδραιωθεί στην εξάδα. Τελευταίο αποτέλεσμα το μεγάλο «διπλό» στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού (0-1) και σε μια στιγμή που μάλιστα οι Αρκάδες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο.

Εκ των πρωταγωνιστών, ο Αντριάν Ριέρα, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Σάντσες, κερδίζοντας το πέναλτι που μετουσίωσε σε γκολ ο Μπαράλες. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός μιλά στο sportfm.gr και στην Αναστασία Βοσνάκη για την εν λόγω φάση, λέγοντας πως αρχικά ήθελε να πιέσει τον αντίπαλό του και μετά εφόσον έπαιρνε την μπάλα, μήπως κέρδιζε κάτι η ομάδα του.

Αντριάν Ριέρα: Η συνέντευξή του στο sportfm.gr

Αναφέρεται επίσης στο πλάνο του Μίλαν Ράσταβατς το οποίο ακολουθούν πιστά και μέσα από αυτό έχουν μάθει άπαντες να διαχειρίζονται κάθε κατάσταση που προκύπτει στους αγώνες, όπως συνέβη και με τον Παναθηναϊκό και την αποβολή.

Κάνει την ευχή να διεκδικήσει η ομάδα του την Ευρώπη εφόσον μπει στα playoffs, ενώ ο 25χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός μιλάει για την καριέρα του προ Αστέρα αλλά και την πορεία του στους Αρκάδες, ενώ αναφέρει πως ίνδαλμά του όταν ξεκίνησε ήταν ο Μεσούτ Εζίλ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντριάν Ριέρα στο sportfm.gr και στην Αναστασία Βοσνάκη:

Έχεις ξεκινήσει από τη δεύτερη ομάδα της Λεβάντε, έχεις αγωνιστεί στην Χετάφε, στην Βιγιαρεάλ β’. Πως ήταν η εμπειρία σου να αγωνίζεσαι σε τόσο καλές ομάδες της Ισπανίας; Και γιατί πιστεύεις δεν αγωνίστηκες στην πρώτη ομάδα;

«Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ καλό να μπορείς να αγωνίζεσαι στις ακαδημίες μεγάλων ομάδων. Σε κάνει να βελτιώνεσαι πολύ σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο. Από την άλλη μεριά, το να είσαι ένας καλός ποδοσφαιριστής ακαδημιών, δεν είναι αρκετό για να παίξεις στη μεγάλη ομάδα και στη μεγάλη κατηγορία. Για να γίνει αυτό πρέπει να είσαι την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος. Οπότε είναι και λίγο θέμα τύχης».

Αντριάν Ριέρα: Η συνέντευξή του στο sportfm.gr

Είχες παίξει με τον Βαλιέντε και τον Καστάνιο συμπαίκτης πριν τον Αστέρα και στην Τρίπολη βρεθήκατε ξανά. Είναι κάτι που βοηθάει τον κάθε ποδοσφαιριστή αυτό;

«Πράγματι ήμουν και πριν τον Αστέρα συμπαίκτης με αυτά τα δύο παιδιά. Σίγουρα αυτό είναι κάτι που βοηθάει πάρα πολύ έναν ποδοσφαιριστή. Όταν ήρθα στον Αστέρα, ο Βαλιέντε ήταν ήδη εδώ και με βοήθησε πάρα πολύ όχι μόνο σε θέμα επικοινωνίας, αλλά και στην προσαρμογή και σε άλλα επίπεδα. Με τον Πέπε συνέβη το αντίστροφο. Όταν ήρθε, εγώ ήμουν ήδη στον Αστέρα και τον βοήθησα από την πλευρά μου όσο περισσότερο μπορούσα».

Με ποιον συμπαίκτη σου είσαι πιο κοντά;

«Με όλους τους συμπαίκτες μου έχω πολύ καλή σχέση. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι εκτός ποδοσφαίρου τον περισσότερο χρόνο μου τον περνάω με τον Μουνάφο, τον Ιγκλέσιας και τον Μπαράλες».

Θα ήθελες κάποια στιγμή να γυρίσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα; Και αν ναι, σε ποια ομάδα θα ήθελες πολύ να αγωνιστείς;

«Πάντα είχα και έχω ως όνειρο να παίξω στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, οποιαδήποτε ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Ισπανίας θα ήταν για εμένα κάτι φανταστικό».

Αντριάν Ριέρα: Η συνέντευξή του στο sportfm.gr

Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζεις πολύ; Με ποιον μεγάλωσες ως πρότυπο;

«Η αλήθεια είναι ότι μεγαλώνοντας ο παίκτης τον οποία παρακολουθούσα, μού έκανε εντύπωση και ήθελα να τον μιμηθώ ήταν ο Εζίλ. Πλέον, τα τελευταία χρόνια μού αρέσει πολύ ο Νεϊμάρ».

Πριν έρθεις στον Αστέρα Τρίπολης, την ήξερες την ομάδα; Πως πήρες την απόφαση να έρθεις στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα; Ήταν εύκολη ή δύσκολη απόφαση;

«Ήξερα τον Αστέρα προτού έρθω στην ομάδα από τον Ουσέρο, με τον οποίο ήμασταν μαζί στο Τολέδο. Όσο για την απόφαση να έρθω, ήταν δύσκολη, διότι εκείνη την περίοδο είχα κάποιες προτάσεις από ομάδες της Ισπανίας. Αλλά επικοινώνησε μαζί μου ο τότε προπονητής, ο κ. Μπόρχα Χιμένεθ, ο οποίος με έπεισε, μού μίλησε για την ομάδα και ήταν ο άνθρωπος κλειδί για να έρθω».

Αντριάν Ριέρα: Η συνέντευξή του στο sportfm.gr

Βλέπουμε στα παιχνίδια πως όσο περνάει ο καιρός ανεβάζεις συνεχώς ρυθμούς και γίνεσαι όλο και καλύτερος, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει διότι το σώμα μου είναι τέτοιο, που χρειάζεται αρκετά παιχνίδια για να αποκτήσει ρυθμό και να αποδίδει σε υψηλό επίπεδο. Οπότε όταν δεν παίζω, είτε λόγω τραυματισμού είτε λόγω απόφασης του προπονητή, καταλαβαίνω το σώμα μου ότι δεν ανταποκρίνεται καλά. Τον τελευταίο καιρό αγωνίζομαι συχνά, οπότε νιώθω και καλά».

Έχεις τρία γκολ και μία ασίστ φέτος, τα οποία έχουν συνδυαστεί με νίκες του Αστέρα. Είναι το ιδανικό για έναν ποδοσφαιριστή να προσφέρει και να συνδυάζεται με νίκη της ομάδας του;

Αντριάν Ριέρα: Η συνέντευξή του στο sportfm.gr

«Για κάποιον ποδοσφαιριστή το ιδανικό είναι να μπορέσει να σκοράρει και αυτό να είναι το γκολ της νίκης. Όλοι οι ποδοσφαιριστές το θέλουν αυτό και το ίδιο συμβαίνει και με εμένα. Τονίζω, όμως, ότι θα πρέπει το γκολ που πετυχαίνεις να συνδυάζεται με νίκη της ομάδας. Γιατί πάνω από όλα είναι η ομάδα».

Στο ματς με τον Παναθηναϊκό ήσουν ο πρωταγωνιστής, καθώς κέρδισες το πέναλτι και το εκτέλεσε ο Μπαράλες εύστοχα. Πώς μυρίστηκες αυτή τη φάση και το λάθος του αντιπάλου; Γιατί ουσιαστικά ήταν μια μεγάλη μπαλιά του Ιγκλέσιας που έδειχνε να ελέγχει ο Σάντσες, αλλά εσύ την κυνήγησες ως το φινάλε…

«Η αλήθεια είναι ότι αυτό που εγώ προσπαθούσα να κάνω στη φάση ήταν να πιέσω τον αντίπαλο. Να κερδίσω κάτι από τη φάση και να κερδίσω και χρόνο για την ομάδα μου. Από τη στιγμή, όμως, που τον είδα να μπαίνει στην περιοχή, μου φάνηκε ότι και ο ίδιος δεν ήξερε τι θα κάνει, ότι ένιωθε μια νευρικότητα, που οι αμυντικοί νιώθουν σε τέτοιες φάσεις. Ήθελα, λοιπόν, να κάνω επαφή με την μπάλα και στη συνέχεια θα βλέπαμε τι θα πετύχαινα».



Βλέπουμε πλέον ότι ο Αστέρας βρίσκει τον τρόπο είτε παίζει καλά είτε όχι να κερδίζει και να βρίσκεται στην εξάδα. Ποιο είναι αυτό το πλάνο που ακολουθείτε και επικαλείται διαρκώς ο προπονητής σας;

«Σε αυτό το πρωτάθλημα συγκεκριμένα, στο οποίο λίγες ομάδες μπορούν να παίξουν σταθερά καλά, είναι πολύ σημαντικό για οποιαδήποτε ομάδα να παίρνει το καλύτερο που μπορεί σε κάθε ματς. Αυτό εμείς το κάνουμε πολύ καλά. Ξέρουμε τι ζητάει από εμάς ο προπονητής, μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά τις στιγμές που παίζουμε ξεκάθαρα καλύτερα ή τις στιγμές που πιεζόμαστε και χωρίς να νιώθουμε πανικό με αυτό. Και γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή θα έρθει η δική μας στιγμή στο παιχνίδι».

Τι προβλέπεις για το τέλος; Θα τερματίσετε στην πρώτη εξάδα; Θεωρείς πως εφόσον συμβεί αυτό μπορείτε να διεκδικήσετε ακόμη και την τετράδα ως το φινάλε;

«Η ομάδα θα μπει στην εξάδα και στα play offs, αρκεί να συνεχίσουμε τον ίδιο ρυθμό και την απόδοση που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια. Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, που θα μπούμε στην εξάδα, θα διεκδικήσουμε τη θέση την Ευρώπη. Όλα πλέον θα είναι ανοιχτά».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x