Stoiximan Super League

Σουμπίνιο: «Σκληρή η Καραμπάγκ-Υπήρχε κάποιος στον Ολυμπιακό που δεν του άρεσα εγώ, αλλά τα λεφτά»

Ο Βραζιλιάνος Σουμπίνιο, που έχει φορέσει τόσο τη φανέλα του Ολυμπιακού όσο και της Καραμπάγκ, μιλά στο sport-fm.gr για τη μάχη των δύο ομάδων στο Φάληρο και θυμάται ιστορίες από Ελλάδα και Μπακού!

Έχει «χορέψει σάμπα» με οκτώ ελληνικές ομάδες.

Στη χώρα μας ήρθε πρώτη φορά για λογαριασμό του Εθνικού Πειραιώς το 2009 και έπειτα φόρεσε τα χρώματα του Ολυμπιακού, του Πανσερραϊκού, του ΟΦΗ, του Λεβαδειακού, του Ατρόμητου, της Καλαμάτας, ενώ τώρα παίζει στην Ελλάς Σύρου.

Ο Σουμπίνιο νιώθει την Ελλάδα ως δεύτερη πατρίδα του και μάλλον όχι άδικα, αφού βρίσκεται στην ένατη χρονιά του εδώ, με τον ίδιο, μάλιστα, να δηλώνει πως λατρεύει τα παραδοσιακά μας φαγητά και τις παραλίες μας.

Σουμπίνιο: «Δύσκολα ο Ολυμπιακός, σκληρή ομάδα η Καραμπάγκ»

Και στο Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο, πέρασε τρία υπέροχα χρόνια αγωνιζόμενος με την προσεχή αντίπαλο των «ερυθρόλευκων» Καραμπάγκ και φαντάζει ιδανικός για να προβλέψει τον νικητή της αναμέτρησης…

Συνέντευξη στον Ανδρέα Παπαγιαννόπουλο:

Τι σου αρέσει στην Ελλάδα; Ποιες οι εντυπώσεις σου από το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Λατρεύω την Ελλάδα, μου αρέσει πολύ το φαγητό εδώ, οι παραλίες σας και ο τρόπος ζωής. Όταν πρωτοήρθα στη χώρα, το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν καλύτερο. Τώρα δεν βλέπω πολλούς ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Όλες οι ομάδες επικεντρώνονται μόνο στο αποτέλεσμα και καθόλου στο θέαμα».

Με ποιον ελληνικό σύλλογο δέθηκες περισσότερο;
«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με όλους τους συλλόγους στους οποίους έχω αγωνιστεί. Τα αγαπημένα μου όμως χρόνια ήταν στον Λεβαδειακό, τον Ατρόμητο και τον Εθνικό. Είχα πολύ καλή παρουσία σε αυτούς τους συλλόγους».

Σουμπίνιο: «Δύσκολα ο Ολυμπιακός, σκληρή ομάδα η Καραμπάγκ»

Τι θυμάσαι από τον Ολυμπιακό; Ήθελες να πάρεις περισσότερες ευκαιρίες από την ομάδα;
«Όλη η Ελλάδα είδε πως είχα πολλές δυνατότητες και μπορούσα να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό, αλλά υπήρχαν κάποιοι που δεν τους άρεσα εγώ, αλλά τα λεφτά του συλλόγου. Στον Ολυμπιακό όμως κατάλαβαν γρήγορα τι γινόταν και έδιωξαν το άτομο για το οποίο αναφέρομαι από τον σύλλογο. Στον Ολυμπιακό είμαι ευγνώμων, μιας και φόρεσα μια από τις πιο βαριές ευρωπαϊκές φανέλες».

Σουμπίνιο: «Δύσκολα ο Ολυμπιακός, σκληρή ομάδα η Καραμπάγκ»

Ποιος είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες και ποιος ο αγαπημένος σου προπονητής;
«Ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ ήταν ο Άριελ Ιμπαγάσα, απλά τρομερός. Οι καλύτεροι προπονητές ήταν ο Παράσχος, ο Βαλβέρδε και ο Αναστόπουλος».

Ποια πιστεύεις θα είναι η εξέλιξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Καραμπάγκ;
«Οι αναμνήσεις μου από την Καραμπαγκ είναι εξαιρετικές. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο που μου έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστώ εκεί. Μου άρεσε πολύ το Μπακού, πέρασα υπέροχα. Γνωρίζω την Καραμπάγκ καλύτερα από τον Ολυμπιακό, αφού έπαιξα εκεί για τρία χρόνια. Πρόκειται για μια πολύ σκληρή ομάδα. Πιστεύω πως η ελληνική ομάδα θα δυσκολευτεί. Θεωρώ πως η Καραμπάχγκ έχει αρκετές πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση».

Θυμάσαι κάποιο ιδιαίτερη ιστορία από το Αζερμπαϊτζάν;
«Ήταν να παίξουμε τα play off του πρωταθλήματος σε αγώνες που διεξήχθησαν στην Αυστρία. Τότε ταξιδεύαμε πάντα τρεις μέρες νωρίτερα. Όλοι η ομάδα ήταν μέσα στο λεωφορείο και περιμέναμε έναν παίκτη που είχε καθυστέρηση. Αυτός ήρθε με ένα τεράστιο χαμόγελο παρόλο την αργοπορία του… αλλά αυτό δεν έμεινε για πολύ. Τον κοιτάει ο προπονητής μας και τον ρωτάει αν είναι ευχαριστημένος που ολόκληρη η ομάδα τον περίμενε. Μάλιστα του είπε, "κάνε κράτηση για το εισιτήριο σου στον πάγκο και ετοιμάσου να απολαύσεις το ταξίδι σου". Ήταν πολύ καλή ατάκα (γέλια)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x