Stoiximan Super League

«Διαιτητής αλλάζει με τραυματισμό ή κώλυμα» - «Ο Μπένετ προσαρμόστηκε στην ελληνική πραγματικότητα»

Δύο πρώην διαιτητές, οι Θανάσης Ζαχαριάδης και Γιώργος Σπανέας, αναφέρθηκε στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM στο μείζον θέμα που προέκυψε με τον Πάβελ Ρατσκόφσκι και την αντικατάστασή του από τον Μπένετ.

Τη δική τους θέση αλλά και τις γνώσεις τους, ως πρώην διαιτητές, κατέθεσαν στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή η «Έφεση της Τρίτης» του Κυριάκου Θωμαΐδη οι Θανάσης Ζαχαριάδης και Γιώργος Σπανέας.

Μίλησαν για το μείζον θέμα που προέκυψε με τον Πάβελ Ρατσκόφσκι και ο Στιβ Μπένετ έσπευσε να τον αντικαταστήσει λίγες ώρες πριν το ΑΕΚ-Άρης, με τον Θανάση Ζαχαριάδη να υποστηρίζει πως ο διαιτητής αλλάζει μόνο αν έχει τραυματισμό ή δηλώσει κώλυμα.

«Όταν ορίζεις έναν διαιτητή, δεν τον αντικαθιστάς παρά μόνο αν έχει κάποιον τραυματισμό ή δηλώνει κώλυμα. Ή εφαρμόζουμε τον κανονισμό, ή όχι. Η συναίνεση των ομάδων δεν παίζει ρόλο. Αν έρθει ένας ξένος διαιτητής, κατά 99% ο τέταρτος διαιτητής είναι αυτός που θα τον παραλάβει από το αεροδρόμιο και θα τον παραδώσει όταν φεύγει. Σαν συνοδός. Η UEFA επειδή ο Πολωνός είναι διεθνής διαιτητής, σίγουρα κινητοποιήθηκε. Δύο ποδοσφαιρικές ενώσεις-χώρες θα βρουν άκρη μετά την παρέμβαση της UEFA», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαχαριάδης.

Από τη δική του μεριά ο Γιώργος Σπανέας ανέφερε πως ο Μπένετ έχει προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και όλα λειτουργούν στο… φτερό.

«Φτάσαμε ως εδώ, γιατί όλα γίνονται στην επιφάνεια. Όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν μπει και ρυθμιστεί σε έναν κανονισμό, ώστε αν προκύψει κάτι να έχουν μια άμεση λύση. Ο Μπένετ προφανώς και προσαρμόστηκε στην ελληνική πραγματικότητα. Όλα δηλαδή λειτουργούν στο… φτερό. Ο μύθος περί ξένου διαιτητή και ότι όλα λύθηκαν, εξαϋλώθηκε. Είναι σαν το παραμύθι με τον κακό τον λύκο. Σε έξι μήνες αποφασίσαμε να κάνουμε επαγγελματική τη διαιτησία και καμία ομάδα δεν αποδέχεται κανέναν Έλληνα διαιτητή. H FIFA και UEFA έχουν κουραστεί να ασχολούνται μαζί μας κάθε λίγο και λιγάκι. Είναι πράγματα που σίγουρα τους φαίνονται περίεργα», τόνισε ο Σπανέας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x