Τένις

Ζαννιάς στον bwinΣΠΟΡ FM: Δύο φορές sold out το Davis Cup. Έρχονται παιδιά πίσω από Τσιτσιπά-Σάκκαρη

Ο Σπύρος Ζαννιάς μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ενόψει του Davis Cup και όχι μόνο.

Στο Davis Cup, το οποίο θα γεμίσει το ΟΑΚΑ το διήμερο 4-5/2 αναφέρθηκε ο Σπύρος Ζαννιάς. Ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) και Γενικός Γραμματέας της ΕΦΟΑ φιλοξενήθηκε στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» του Μπάμπη Χριστόγλου ενόψει του μεγάλου event.

«Είναι πρώτη φορά που τενιστικό γεγονός θα γίνει σε τέτοιας χωρητικότητας στάδιο και σε κλειστό στάδιο. Υπήρξαν δυσκολίες που ξεπεράστηκαν, δούλεψε μία δυνατή ομάδα. Θα είναι 12.000 κόσμος στο γήπεδο. Θα παίξει πρώτα ο Στέφανος. Πριν ανέβω για την κλήρωση είχα την ενημέρωση ότι περίπου 700 εισιτήρια έχουν μείνει για το Σάββατο και λιγότερα για την Κυριακή. Έγινε δύο φορές sold out και αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε κι άλλες κερκίδες», ανέφερε για το Davis Cup.

Για το πόσο σημαντικό θα είναι να βρεθεί η Ελλάδα στην πρώτη κατηγορία: «Είναι σημαντικό να ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία, δεν θα σταματήσουμε εδώ. Η Εθνική Ομάδα είναι πολύ δυνατή τώρα. Ο Πέτρος (σ.σ. Τσιτσιπάς) βλέπει Παρίσι μαζί με τον Στέφανο στα διπλά. Ο Αριστοτέλης Θάνος και ο Μιχάλης Περβολαράκης επίσης και ο Αλέξανδρος Σκορίλας. Υπήρξε μεγάλη διάδοση του αθλήματος, αυξάνονται συνεχώς τα σωματεία σαν τα… μανιτάρια. Πρέπει να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις. Οι ιδιώτες επενδύουν, αλλά οι δημόσιες εγκαταστάσεις είναι πιο ελκυστικές. Η παρουσία του Στέφανου και της Μαρίας δίνει ξεχωριστό τόνο. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε την ευχαρίστηση να δούμε κι άλλους αθλητές. Είναι δύσκολο να φτάσει κάποιος στο επίπεδο του Στέφανου, αλλά όχι αδύνατο».

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να γίνει εθνικό άθλημα το τένις και το κόστος που υπάρχει για έναν νέο αθλητή όταν ξεκινάει: «Με προκαλείτε (σ.σ. γέλια). Η επιδίωξη μου ήταν και είναι αυτή από την πρώτη στιγμή. Χωρίς μεγάλη βάση στην πυραμίδα δεν μπορεί να υπάρξει στην κορυφή. Δεν είναι μικρό το γεγονός ότι υπάρχουν 200.000 αθλούμενοι. Το κόστος για την εκμάθηση δεν είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα. Το κόστος μεγαλώνει όσο προχωράει ο αθλητής, επειδή υπάρχουν πολλές μετακινήσεις. Δηλαδή, διαμονές, διατροφές και εισιτήρια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x