Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ήρθε πλέον η ώρα ο Αλεξάντερ Άρνολντ να γίνει κεντρικό χαφ για την Λίβερπουλ!

Η σεζόν του δεν είναι καλή, ωστόσο η βελτίωσή του τις τελευταίες εβδομάδες είναι ολοφάνερη.

Η σεζόν του δεν είναι καλή, ωστόσο η βελτίωσή του τις τελευταίες εβδομάδες είναι ολοφάνερη. Και η συνολική του εικόνα στο παιχνίδι με την Άρσεναλ και κυρίως με την Άστον Βίλα όπου πέτυχε και το νικητήριο γκολ, φέρνει ξανά την περίπτωση του Αλεξάντερ Άρνολντ στο προσκήνιο και στο εάν ήρθε η ώρα να φύγει από δεξιός μπακ και να γίνει αυτό που πάντα προοριζόταν να είναι, ένας μέσος!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Θυμηθείτε πως αμυντικός προέκυψε σχεδόν τυχαία. Αυτή ήταν η θέση που ήταν... ελεύθερη στην πρώτη ομάδα όταν ο Κλοπ αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει. Ο Νέιθαν Κλάιν είχε προβλήματα με τη μέση του, ο Άρνολντ έπαιξε δεξιά στην άμυνα στο «Ολντ Τράφορντ» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα πήγε θαυμάσια και ο Κλοπ τον εμπιστεύτηκε!

Πριν από αυτό ωστόσο ήταν κεντρικός μέσος. Όπως είπε ο Ίαν Μπάριγκαν, προπονητής του Άρνολντ στην ομάδα κάτω των επτά ετών στο Country Park ο Τρεντ έπαιζε πάντα στα χαφ επειδή ήταν ο καλύτερος παίκτης!

Το επαγγελματικό επίπεδο είναι ουσιαστικά διαφορετικό θα πείτε. Και όμως οι καλύτεροι παίκτες παίζουν ακόμα στο κέντρο του γηπέδου. Απλούστατα γιατί εκεί αποφασίζεται το παιχνίδι. Πρέπει να είσαι καλός για να παίζεις μέσα, γιατί είναι ένα παιχνίδι 360 μοιρών.

Ένας καλός ακραίος μένει στις γραμμές παίζοντας ένα παιχνίδι 180 μοιρών. Είναι πιο δύσκολο να είσαι εκεί που «καίει» η μπάλα.

Μια λίστα με τα καλύτερα ακραία μπακ των τελευταίων 20 ετών θα περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Άλβες, ο Άσλεϊ Κόουλ, ο Καφού ο Μαρσέλο, ο Ζόρντι Άλμπα, ο Εβρά ο Τιράμ και ο Ρομπέρτο Κάρλος.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x