sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ιστορίες… δοκαρικής τρέλας: Το πριόνισμα και ο αγώνας που έγινε στην Championship

Λίγους μήνες πριν, είχε προκύψει θέμα με τα δοκάρια σε δύο αγώνες της Championship.

Οι εικόνες με τις μεζούρες και τις αξίνες στο Περιστέρι για την αναμέτρηση του Ατρομήτου με την ΑΕΚ που δεν άρχισε ποτέ έκαναν τον γύρο του κόσμου. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που τα δοκάρια οδηγούν σε… μπάχαλο.

Μόλις στις 16 Οκτωβρίου του 2022, ένα παρόμοιο πρόβλημα υπήρξε στην αναμέτρηση της Χαλ Σίτι με την Μπέρμιγχαμ στο «MKM» για την Championship. Σε εκείνη την περίπτωση τα δοκάρια ήταν μεγαλύτερα κατά δύο ίντσες (περίπου πέντε εκατοστά), πρόβλημα που διαπιστώθηκε από τον διαιτητή περίπου μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη σέντρα στις 15:00.

Τι συνέβη τότε; Άνθρωποι του γηπέδου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και με ειδικά μηχανήματα «πριόνισαν» τα δοκάρια τόσο ώστε να τα φέρουν στο σωστό ύψος! Μάλιστα οι εργασίες έγιναν πολύ γρήγορα και έτσι η σέντρα καθυστέρησε μόλις 20 λεπτά (15:20)!



Μια εβδομάδα νωρίτερα, είχε προκύψει άλλο θέμα στο ίδιο πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση Γουίγκαν-Κάρντιφ Σίτι άρχισε και ολοκληρώθηκε κανονικά παρότι τα δύο τέρματα στο «DW Stadium» διαπιστώθηκε πως είχαν διαφορετικές διαστάσεις! Η μία εστία αποδείχτηκε πριν τη σέντρα πως ήταν ψηλότερη κατά δύο ίντσες (περίπου πέντε πόντους), με τις δύο ομάδες και τον διαιτητή να συμφωνούν να παίξουν λέγοντας πως καμία από τις δύο δεν θα αποκόμιζε πλεονέκτημα.

Η Κάρντιφ επικράτησε τότε με 3-1, με το τρίτο της γκολ στο ματς μάλιστα να έρχεται αφού η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Ο προπονητής της Γουίγκαν μετά το ματς γκρίνιαξε αναφέροντας πως «… η μία εστία ήταν πιο μεγάλη και το τρίτο γκολ ήταν δοκάρι και μέσα, οπότε… κάντε τα μαθηματικά. Στην άλλη εστία πιθανότατα θα ήταν δοκάρι και έξω», είχε πει ο Λίαμ Ρίτσαρντσον. Τελικά η αγγλική ομοσπονδία (FA) ανακοίνωσε πως θα εξέταζε την υπόθεση για να επιβάλει πιθανές κυρώσεις στους γηπεδούχους, δίχως να υπάρχει έκτοτε κάποια ενημέρωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x