WRC

Ιστορική νίκη για Μικ!

Ο Κρις Μικ κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο WRC και κατακτώντας το Ράλι Αργεντινής έγινε ο πρώτος Βρετανός που νικά στο πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια.

«Αυτό είναι για τον Κόλιν!», φώναξε ο Κρις Μικ βγαίνοντας από το Citroen του μετά τη νίκη του στο Ράλι Αργεντινής, την πρώτη στην καριέρα του στο WRC. Βλέπετε έγινε ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει σε αγώνα του πρωταθλήματος μετά το 2002, όταν τελευταίος το είχε πετύχει ο αδικοχαμένος ΜακΡέι.

Ο Μικ, που επωφελήθηκε από τη μηχανική βλάβη που είχε προ διημέρου ο Σεμπαστιάν Οζιέ, κατάφερε να κρατηθεί πρώτος παρότι αντιμετώπισε κι αυτός πρόβλημα με κλατάρισμα και σπινάρισμα αφήνοντας δεύτερο και σε απόσταση 18,1 δευτερολέπτων τον ομόσταβλό του Μαντς Όστμπεργκ.

Το weekend ήταν εφιαλτικό για τη Volkswagen, καθώς πέραν του Γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή και πρωτοπόρου, εκτός μάχης με διάφορα προβλήματα τέθηκαν οι Αντρέας Μίκελσεν και Γιάρι Μάτι Λάτβαλα. Ο Έλφιν Έβανς δεν έχασε την ευκαιρία και τερματίζοντας τρίτος έκανε το καλύτερο πλασάρισμα στην καριέρα του.

Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος θα γίνει 21-24 Μαΐου στην Πορτογαλία.

Οι νικητές των ειδικών:

SS1: Οζιέ
SS2: Μικ
SS3: Λάτβαλα
SS4: Μικ
SS5: Μικ
SS6: Σόρντο
SS7: Οζιέ
SS8: Μίκελσεν
SS9: Μίκελσεν
SS10: Μίκελσεν
SS11: Σόρντο
SS12: Οζιέ

Η κατάταξη:

inner

Η βαθμολογία των οδηγών

1. Οζιέ 84
2. Όστμπεργκ 51
3. Μίκελσεν 47
4. Έβανς 41
5. Νουβίλ 35
6. Μικ 35
7. Σόρντο 30
8. Πρόκοπ 26
9. Λάτβαλα 19
10. Τάνακ 12

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x