sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι χρυσές αλλαγές του Αλμέιδα και ο λυτρωτής Τσούμπερ: Τα 5 σημεία από το Ιωνικός-ΑΕΚ

Το sport-fm.gr ξεχωρίζει πέντε σημεία από τη νίκη-θρίλερ της ΑΕΚ με 2-1 στη Νίκαια και την έδρα του Ιωνικού, για τη 19η αγωνιστική της Super League!

Μπορεί να έφτασε πάρα πολύ κοντά στο να φύγει... στραβοπατώντας από τη Νίκαια και την έδρα του ουραγού της βαθμολογίας, Ιωνικού, όμως τελικά η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει δύο φορές στα τελευταία λεπτά του αγώνα με Βίντα και Τσούμπερ, φτάνοντας στη μεγάλη ανατροπή και παίρνοντας ένα τρίποντο-χρυσάφι, στη μάχη που συνεχίζει να δίνει για την κατάκτηση του φετινού τίτλου!

Αναλυτικά τα 5 σημεία που ξεχωρίσαμε από τη μεγάλη ανατροπή της ΑΕΚ κόντρα στον Ιωνικο:

Οι χρυσές αλλαγές του επιδραστικού Αλμέιδα οδήγησαν την ΑΕΚ στη νίκη: Η ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα δημιουργικά στη Νίκαια και δυσκολεύτηκε πολύ να διασπάσει την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα του Ιωνικού, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Ο τεχνικός της Ένωσης δεν άργησε να αντιληφθεί το πρόβλημα και με τις αλλαγές του βοήθησε τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα του σε μια νίκη που έμοιαζε ανέλπιστη, μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» του αγώνα. Στο 62’ αποφάσισε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τους Γκατσίνοβιτς και Φερνάντες αντί των Φαν Βέερτ και Σιμάνσκι, με τον πρώτο να μπαίνει άμεσα στο κλίμα του ματς και τον δεύτερο να εκτελεί το κόρνερ για το 1-1 του Βίντα, ενώ στο 74’ έβαλε Μάνταλο και Τσούμπερ, δυο ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν ιδανικά στο 92’, για το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ!

Ιωνικός-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία του ματς

Η αντίδραση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και η ασφυκτική πίεση που άσκησε στην άμυνα του Ιωνικού: Μετά από ένα μετριότατο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος αποφασισμένη να ασκήσει πολύ μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα του αντιπάλου της. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πολύ βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος και κυκλοφορούσαν διαρκώς την μπάλα γύρω από τη μεγάλη περιοχή του Χουτεσιώτη, ενώ έμοιαζε σίγουρο πως κάποια στιγμή θα έβρισκαν τον τρόπο να φτάσουν στο γκολ. Μπορεί να άργησαν, αλλά τελικά κατάφεραν να σκοράρουν δις στο 82’ και το 92’, πανηγυρίζοντας τη νίκη που τους κρατάει σε «απόσταση βολής» από την κορυφή.

Ο λυτρωτής Τσούμπερ, έκανε δώρο τη νίκη στην Ένωση: Πέρασε στον αγώνα ως αλλαγή στο 74’ και πρόλαβε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής! Έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του και ήταν πολύ δραστήριος, αποτελώντας συνεχή πηγή κινδύνου για την άμυνα του Ιωνικού. Τελικά, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε ιδανική κίνηση και υποδέχθηκε την άψογη κάθετη πάσα του Μάνταλου, στέλνοντας την μπάλα με στην κορυφή της εστίας του Χουτεσιώτη και χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Τι τρόπος να σκοράρεις το πρώτο σου γκολ στη σεζόν!



Οι πολλές στημένες φάσεις που παραχώρησε ο Ιωνικός: Οι στημένες φάσεις αποτέλεσαν έναν από τους κυριότερους τρόπους με τους οποίους απειλούσε η ΑΕΚ την εστία των γηπεδούχων. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού σου έδινε την εντύπωση ότι έδινε πολύ εύκολα στους αντιπάλους της τη δυνατότητα να γεμίσει την περιοχή της και να απειλήσει, είτε μέσω κόρνερ, είτε μέσω φάουλ γύρω από τη μεγάλη περιοχή. Σε αρκετές περιπτώσεις την… γλύτωσε, αλλά τελικά το πλήρωσε, με το γκολ της ισοφάρισης από τον Βίντα να προέρχεται από εκτέλεση κόρνερ του Φερνάντες.



Ο Ιωνικός έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στη φετινή σεζόν, αλλά έμεινε ξανά με άδεια χέρια: Τι κι αν πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, έχοντας το προβάδισμα μέχρι το 82ο λεπτό της αναμέτρησης; Ο Ιωνικός έφυγε ξανά με… άδεια χέρια, παραμένοντας στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζοντας χωρίς εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα (5 ισοπαλίες και 5 ήττες). Προβληματισμού συνέχεια για την ομάδα της Νίκαιας, η οποία πάντως μπορεί να κρατήσει τα αρκετά θετικά στοιχεία (καλή αμυντική λειτουργία, πολλές ποιοτικές αντεπιθέσεις και εμφάνιση Γούλερι) που παρουσίασε κόντρα στην Ένωση, στη μάχη που θα συνεχίσει να δίνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ιωνικός-ΑΕΚ: Τα 5 σημεία του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x