Γιάννης Σταυρόπουλος

Τέσσερις… ομαδάρες αλλά τίτλος για μία!

O Γιάννης Σταυρόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την τελική αναμέτρηση στην κούρσα του τίτλου και για το πρώτο κομπιουτεράκι που θα βγει στα playoffs.

Ήρθε η ώρα που θα δούμε τα πρώτα playoffs που όχι απλά θα κρίνουν τον πρωταθλητή, αλλά έχουν όλα μα όλα τα μέτωπα ανοιχτά, αφού όλες οι θέσεις παίζονται. Πήραμε όλο το πακέτο φέτος σε μία μάχη που δικαιώνονται μόνο όσοι δεν έχουν κάνει προγνωστικά.

Ο Παναθηναϊκός κατά τη γνώμη μου δίκαια μπαίνει στη μάχη από την πρώτη θέση. Η κυνικότητα και η σοβαρότητα που διακρίνει την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξε τον ρόλο της ώστε να μην λυγίσει στο σημείο που πολλοί πίστευαν ότι ξέμενε από λύσεις και δυνάμεις. Σε ένα πρωτάθλημα εντελώς οριακό, οι «πράσινοι» είναι αυτοί που δείχνουν πως ξέρουν να διαχειρίζονται καλύτερα τις λεπτομέρειες και να τις φέρνουν σχεδόν με αθόρυβο τρόπο προς το μέρος τους.

Πόσες φορές ξέγραψαν τον Ολυμπιακό; Να όμως που η ομάδα του Μίτσελ, που πήρε μόλις ένα ντέρμπι με ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, μπαίνει πιο γερά από ποτέ στην τελική ευθεία και με το πιο ιδανικό πρόγραμμα για την εκκίνηση! Το γεγονός ότι κρατήθηκε σε επαφή στην πιο δύσκολη περίοδό της οφείλεται στο ότι τα ντέρμπι που δεν μπορούσε να πάρει τουλάχιστον δεν τα έχασε. Τώρα, έχει το ατού της «τεχνογνωσίας» του χειρισμού πρωταθληματικών καταστάσεων.

Η ΑΕΚ είναι η πιο ροκ απ' όλους. Αυτό έχουν υπάρξει φορές που το έχει πληρώσει με τελευταία αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσουμε πως ο Ματίας Αλμέιδα έχει στα χέρια του μία «Λερναία Ύδρα», η οποία όσες φορές μέχρι στιγμής την έχει… πατήσει δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη της. Στα Playoffs ξεκινάει με ένα τεστ περισσότερο ψυχολογίας και όχι βαθμολογίας απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αν μπει με το δεξί στη διαδικασία και δεν μπλέξει στο ξεκίνημα έχει το δεύτερο καλύτερο πρόγραμμα πίσω από τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ και το πιο δύσκολο πρόγραμμα έχει και τη μεγαλύτερη απόσταση από την κορυφή. Βέβαια, αν μία ομάδα έχει δείξει πως την βολεύει να θεωρείται αουτσάιντερ αυτή είναι του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος έχει φέρει στα μέτρα του το «κάτι σαν ομάδα» που παρουσίασε το καλοκαίρι, εξέλιξε το πλάνο του, έβαλε στην φαρέτρα του νέα πρόσωπα και μπαίνει στην τελική μάχη έχοντας τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλον στα ντέρμπι μεταξύ των διεκδικητών!

Όλες οι ομάδες βγάζουν συσπείρωση! Έχουν τον κόσμο μαζί τους και το κλίμα εντός και των τεσσάρων αποδυτηρίων δείχνει εξαιρετικό. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος των τελευταίων δεκαετιών.

Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με την κλήρωση, η πρώτη τριάδα είναι τόσο κοντά που δεν σου αφήνει το παραμικρό περιθώριο για να δεις το πότε θα ξεκαθαρίσει μεταξύ τους η κατάσταση. Το πρώτο χρονικά checkpoint για εμένα είναι η 3η αγωνιστική και αφορά τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ξεκινάει με Βικελίδης, υποδέχεται την ΑΕΚ και στη συνέχεια πηγαίνει στο Φάληρο. Έχει ήδη 7 βαθμούς απόσταση από την κορυφή και είναι η πρώτη ομάδα από αυτές που διεκδικούν τον τίτλο που θα πρέπει να ρισκάρει περισσότερο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x