Μπάμπης Χριστόγλου

Και τώρα φάιναλ-φορ στο «σπίτι» του

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού ο οποίος είναι «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα έδρα...

Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες που φεύγουν από τον Ολυμπιακό για μένα δεν είναι τίποτα περισσότερο από αντίπαλοι. Εκτός και αν είναι σπέσιαλ περιπτώσεις. Στο μπάσκετ, όμως, ειδικά τα τελευταία χρόνια τέτοιες σπάνιες περιπτώσεις δεν υπήρξαν.

Οι ξένοι πάνε κι έρχονται, αλλάζουν ομάδες συνεχώς. Ευτυχώς, όμως, ανάμεσα σε όλης της γης τους μισθοφόρους υπάρχει και ένας Χάκετ. Η κίνησή του να σκύψει και να φιλήσει το σήμα της ομάδας στο παρκέ δείχνει πολλά. Και από τι είναι φτιαγμένος αυτός ο μυστήριος τύπος...

Πάμε και στο ματς, όμως... Διότι όσο απλό και να φάνταζε, μόνο τέτοιο δεν ήταν. Και όσο διαδικαστική θα λέγαμε μια νίκη απέναντι στην Μπάμπεργκ στο ξεκίνημα της σεζόν τόσο πολύτιμη είναι πια αυτή. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ο Ολυμπιακός είναι πια και με τα δύο πόδια πάνω στις θέσεις που οδηγούν στο πλεονέκτημα έδρας. Και άρα, καλό θα είναι, οι φίλοι της ομάδας να αρχίσουν να ψάχνουν εισιτήρια και δωμάτια για το Βελιγράδι.

Για την ακρίβεια, και μετά την απόσταση των τριών νικών από Ρεάλ και Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τερματίσει στη 2η ή την 3η θέση εκτός και αν πάει και κάνει κανένα μαγικό και νικήσει στη Μόσχα διεκδικώντας στα ίσια την πρωτιά.

Γκρίνια, λοιπόν, μανούρες στα φέισμπουκ και τα τουίτερ αλλά και φάιναλ φορ ξανά για την ομάδα του Σφαιρόπουλου. Ακόμα και αυτός πια δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί ότι η ομάδα του φτάνει στον πλεονέκτημα έδρας μιας και μένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε.

Για λίγο και στο ματς. Που δεν ήταν και από τα καλύτερα τα οποία έχει δώσει ο Ολυμπιακός, ήταν όμως από τα πιο μυαλωμένα. Οι ερυθρόλευκοι σημάδεψαν από την αρχή το πρόβλημα της Μπάμπεργκ κάτω από το καλάθι και της έδωσαν να καταλάβει. Πρώτα με τον Μιλουτίνοφ και μετά με τους Πρίντεζη και ΜακΛίν.

Και ήταν αναμενόμενο να μην έχει τέλεια εικόνα ο Ολυμπιακός αφενός διότι προερχόταν από μια νίκη που λογικά άδειασε ψυχολογικά τους παίκτες, αφετέρου διότι η ομάδα είναι σε φάση νέου μονταρίσματος μετά τις προσθήκες του Τιλί και του Μπράουν. Βάλε στον λογαριασμό και το πολύ στοχευμένο και στρωτό παιχνίδι της Μπάμπεργκ και καταλαβαίνεις πόσο επικίνδυνο είναι κάθε ματς μαζί της.

Ο Ολυμπιακός, όμως, το πήρε κι αυτό. Και επέστρεψε στη 2η θέση της βαθμολογίας κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο ενόψει της συνέχειας. Και μαζί με τον χρόνο κέρδισε και το δικαίωμα να πιστεύει ότι επιστρέφει στο πάρτι των τεσσάρων, αυτή τη φορά για να παίξει στη δική του έδρα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x