Μπάμπης Χριστόγλου

Καμπανάκι για την αμυντική λειτουργία

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τα προβλήματα και τα κενά στην αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στο φιλικό με τη Χόφενχαϊμ, αλλά και για το ποιοι μένουν μετεξεταστέοι

Πολλοί λόγοι συνετέλεσαν στο να υποστεί ο Ολυμπιακός αυτή τη βαριά ήττα. Η ζέστη, η κόπωση και η ανομοιογένεια των ποδοσφαιριστών έπαιξαν σημαντικό ρόλο και συνέβαλλαν από λίγο ως πολύ να έρθει αυτό το 4-1 σε βάρος των «ερυθρόλευκων».

Ασφαλώς και δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα, όπως δεν πρέπει να παρατηρείται μεγάλος ενθουσιασμός, μετά από μεγάλες νίκες σε φιλικά. Ωστόσο κάποια μαθήματα πρέπει να τα πάρει ο Θρύλος από την αναμέτρηση με την Χόφενχαϊμ και ειδικά σε ότι αφορά την αμυντική λειτουργία του.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να βρουν χημεία μέσα απ’ αυτά τα φιλικά. Ειδικά στην αμυντική λειτουργία οι καινούργιοι θα πρέπει να βρουν κώδικες συνεργασίας με τους παλιούς. Η άμυνα θα πρέπει να μην δέχεται φτηνά γκολ όπως κάποια απ’ αυτά που δέχτηκε στο σημερινό παιχνίδι. Ο κόφτης είναι απαραίτητος για να μπορέσει η ομάδα να θωρακιστεί και στην αμυντική λειτουργία της μεσαίας γραμμής, όπου η ανάσχεση του αντιπάλου, είναι προβληματική σε αρκετά παιχνίδια ως τώρα.

Από την άλλη μεριά, ο μόνος που ξεχώρισε και πάλι από την μεριά του Ολυμπιακού ήταν ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, ενώ και ο Μασάντο στο πρώτο μέρος ξεχώρισε και ας γκρινιάζουν όσοι μπορεί να έχουν φάει στράβωμα με τον Πορτογάλο. Όσο για τον Κάμπελ, έδειξε ατομικά στοιχεία με την ταχύτητα του, ωστόσο ακόμα δεν έχει αφομοιώσει, όπως είναι φυσικό, το παιχνίδι της ομάδας.

Από την άλλη σε πολύ ρηχά νερά κινήθηκαν οι Σάμαρης, Ντε Βινσέντι, Σαλίνο και Ολαϊτάν και θα πρέπει ν’ ανεβάσουν πολύ την απόδοση τους, για να μπορέσουν να είναι χρήσιμες μονάδες γι’ αυτόν τον Ολυμπιακό. Οπωσδήποτε βρισκόμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο της προετοιμασίας, ωστόσο αυτοί οι παίκτες αν θέλουν να έχουν τύχη στο ρόστερ πρέπει άμεσα να βελτιωθούν.

Πιστεύω πως τώρα που έρχονται και ακόμα πιο δυνατά φιλικά και θα πλησιάζει και η ολοκλήρωση της προετοιμασίας, πως ο Μίτσελ θα πρέπει να καταλήξει και σε έναν σταθερό κορμό. Με το να παίρνουν όλοι οι παίκτες χρόνο συμμετοχής δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα και η ομάδα, δεν μπορεί να βρει και έναν ρυθμό. Σίγουρα στα επόμενα παιχνίδια είναι απαραίτητη η σταθεροποίηση ενός κορμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x