sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Καμπάτσο: Θα ταίριαζε σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό;

Ο Φακούντο Καμπάτσο αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του –πιθανότατα- στην Ευρώπη, αλλά θα ταίριαζε σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Όπως όλα δείχνουν η… πόρτα του ΝΒΑ φαίνεται να έκλεισε πλέον για τον Φακούντο Καμπάτσο. Έπειτα από μία σχεδόν διετία στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ο Αργεντινός γκαρντ έμεινε ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού στα τέλη Νοεμβρίου αποδεσμεύτηκε από τους Μάβερικς. Από το 2020 μέχρι το φετινό καλοκαίρι, ο 31χρονος ήταν στους Νάγκετς.

Από το καλοκαίρι, το όνομα του Καμπάτσο «έπαιξε» για διάφορες ομάδες της Ευρωλίγκας. Φυσικά, η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάντα στο… κάδρο λόγω της εξαετούς παρουσίας του εκεί, αλλά και των οφειλών του προς τη «βασίλισσα» και αφορά στο ποσό της ρήτρας του για να μετακομίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ακόμη, για τον Αργεντινό έχουν ακουστεί οι Φενέρμπαχτσε και Παρτίζαν, με τελευταίο τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος φέρεται να του προσφέρει ένα εξαιρετικό συμβόλαιο. Με πολλά χρόνια εμπειρίας στο υψηλότερο επίπεδο τόσο της Ευρωλίγκας, όσο πια και του ΝΒΑ ο Καμπάτσο βρίσκεται ακόμη στα καλύτερά του και μπορεί μέσα από το παιχνίδι του να εκτοξεύσει την απόδοση μίας ομάδας.

Αγωνιστικά, ο Φακούντο Καμπάτσο θα μπορούσε να «κουμπώσει» σε κάθε ευρωπαϊκή ομάδα. Συνεπώς, θα μπορούσε να ταιριάξει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό; Η απάντηση είναι… λογική και φυσικά εννοείται ότι θα μπορούσε να ταιριάξει στους «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ. Είναι παίκτης που έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, αλλά και στη δημιουργία και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.



Τώρα, εάν αυτό είναι εφικτό να γίνει είναι άλλη κουβέντα. Αφενός γιατί για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι απαραίτητη προϋπόθεση η οικονομική υπέρβαση. Το κασέ του Καμπάτσο ήταν ήδη υψηλό από την εποχή του στη Ρεάλ, πόσω μάλλον τώρα που έχει προσθέσει στο βιογραφικό του και τη θητεία στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Από την άλλη, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να «κόψουν» παίκτες από το ρόστερ τους. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει περιορισμός στους ξένους, αλλά στην Basket League μπορούν μέχρι έξι και στην παρούσα φάση αμφότεροι έχουν επτά ενεργούς (σ.σ. ο Παναθηναϊκός έχει και τον Άντριου Άντριους αλλά είναι ανενεργός).

Αρχικά, όσον αφορά στον Ολυμπιακό και πως μπορεί να… χωρέσει ο Αργεντινός. Αυτή την στιγμή, στην «ερυθρόλευκη» περιφέρεια υπάρχουν ακλόνητοι παίκτες του βασικού ροτέισον. Φυσικά, οι πρώτοι είναι οι Κώστας Σλούκας και Τόμας Γουόκαπ. Ο επόμενος είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος και μέχρι στιγμής στη σεζόν ήταν καθοριστικός σε πολλές και μεγάλες νίκες των Πειραιωτών. Άρα, η… καμπάνα χτυπάει για τον Αϊζέια Κάναν. Ο Αμερικανός είναι από τις προσθήκες που δεν έχουν… ενθουσιάσει μέχρι τώρα και θα μπορούσε να ήταν η… θυσία για την απόκτηση του Φακούντο Καμπάτσο.

Από την άλλη, αναφορικά με τον Παναθηναϊκό. Εκεί, ο «πονοκέφαλος» είναι ακόμη μεγαλύτερος και το παζλ για το ρόστερ ακόμη πιο περίπλοκο. Τη δεδομένη στιγμή, στο «πράσινο» ρόστερ υπάρχουν οκτώ ξένοι. Θεωρητικά βέβαια, καθώς εδώ και καιρό δεν υπολογίζεται ο Άντριου Άντριους. Ωστόσο, οι άλλοι επτά λογίζονται ως βασικοί και δύσκολα θα μπορέσει να «κοπεί» κάποιος από αυτούς. Με την έλευση του Ντουέιν Μπέικον, εκείνος που έχει μπει στο… ψυγείο (τουλάχιστον για την Ελλάδα) είναι ο Μάριους Γκριγκόνις, αλλά δεν το λες και παίκτη που πρέπει να «κοπεί» αφού πρόκειται για έναν αθλητή με εμπειρία από την Ευρωλίγκα και φυσικά ο Παναθηναϊκός πλήρωσε αρκετά χρήματα για να το κάνει δικό του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αυτό το καλοκαίρι.

Παράλληλα, όπως και στον Ολυμπιακό, έτσι και στο «στρατόπεδο» του Ντέγιαν Ράντονιτς υπάρχουν και οι… ακλόνητοι. Εκείνοι είναι οι Νέιτ Γουόλτερς και Πάρις Λι, που το τελευταίο διάστημα της συνύπαρξής τους δείχνουν να έχουν καλή «χημεία». Από ‘κει και πέρα, την περιφέρεια συμπληρώνουν οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Γιώργος Καλαϊτζάκης. Επίσης, από τους ξένους δεν γίνεται να «κοπεί» και ο Αρτούρας Γκουντάιτις για χάρη ενός κοντού, καθώς είναι ο μοναδικός ψηλός του Παναθηναϊκού πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Εν κατακλείδι, θα ήταν υπέροχο τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό το σενάριο της απόκτησης του Φακούντο Καμπάτσο, καθώς φυσικά και θα ταίριαζε αγωνιστικά και στους δύο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό –και αρκετά δύσκολο- να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, καθώς με τα υπάρχοντα δεδομένα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x