Ελλάδα

Η επιστροφή του «τυπάρα»

Η μεγάλη επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη είναι γεγονός. Ανακοινώθηκε η επιστροφή του στην Εθνική, με αρμοδιότητες που θα καθοριστούν. Διετές το συμβόλαιό του.

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι και πάλι μέλος της Εθνικής, όχι σαν ποδοσφαιριστής, αλλά από άλλο πόστο. Οι ακριβείς αρμοδιότητές του θα καθοριστούν σε συνάντηση με τον Κλαούντιο Ρανιέρι τις επόμενες ημέρες. Πάντως η συμφωνία, που ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ μετά την έγκριση της πρόσληψης ομόφωνα από το ΔΣ της ομοσπονδίας, είναι διετούς διάρκειας.

Μετά την πλήρη συμφωνία του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, και του ομοσπονδιακού προπονητή Κλαούντιο Ρανιέρι, ο «τυπάρας» γυρίζει στη μεγάλη του αγάπη, την οποία… άφησε για περίπου τρεις μήνες και ταυτόχρονα βάζει τέλος στην καριέρα του. Ο ρόλος του θα είναι διαφορετικός από εκείνον που είχε ο Τάκης Φύσσας, υπό την έννοια ότι δεν θα ασχολείται με οργανωτικά ζητήματα της ομάδας, αλλά θα ασχολείται με θέματα του τμήματος που είναι αγωνιστικά.

Ο Καραγκούνης θα πιάσει αμέσως δουλειά στην Εθνική. Θα είναι στο πλευρό της αρχής γενομένης από τους δύο προσεχείς αγώνες των προκριματικών του Euro 2016, με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι στις 11 Οκτωβρίου και με τα Νησιά Φερόε στο Φάληρο τρεις μέρες μετά.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως η Εθνική θα δώσει φιλικό με τη Ρωσία του Φάμπιο Καπέλο στις 18 Νοεμβρίου, ενώ ο Κώστας Τσάνας ανέλαβε ρόλο συντονιστή των περιφερειακών προπονητών.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις της ΕΠΟ:

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

-Ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου Γιώργου Σαρρή για τη σύναψη διετούς συμβολαίου με τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος θα αναλάβει πόστο στις Εθνικές Ομάδες. Ο ακριβής καθορισμός των αρμοδιοτήτων του Γιώργου Καραγκούνη, θα αποφασιστεί μετά τη συνάντηση που θα έχει ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ανδρών με τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Κλάουντιο Ρανιέρι. Ο Γιώργος Καραγκούνης θα παρουσιαστεί επίσημα από την ΕΠΟ τις προσεχείς ημέρες σε ειδική εκδήλωση. Για την ημερομηνία, ώρα και τόπο διεξαγωγής της θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

-Ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση για την πρόσληψη των ακόλουθων περιφερειακών προπονητών: Γεώργιος Φοιρός (1η περιφέρεια), Πέτρος Στόιλας (2η περιφέρεια), Νικόλαος Βασιλείου (3η περιφέρεια), Νικόλαος Θεοδοσιάδης (4η περιφέρεια), Γεώργιος Λαδιάς (5η περιφέρεια), Παναγιώτης Τοκπασίδης (6η περιφέρεια), Σπυρίδων Λιβαθηνός (7η περιφέρεια), Βασίλειος Νταλαπέρας (8η περιφέρεια), Πολύβιος Χατζόπουλος (9η περιφέρεια), Ευάγγελος Σπανός (10η περιφέρεια), Ευάγγελος Πρόκος (11η περιφέρεια).

Συντονιστής των περιφερειακών προπονητών θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας και ήδη έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συγκεντρώσεις: 3/10/2014 στην Αθήνα, 13/10/2014 στη Κρήτη, 15/10/2014 στην Αθήνα και 17/10/2014 στη Θεσσαλονίκη.

-Ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου Γιώργου Σαρρή για τη σύσταση επιτροπής εντός της ΕΠΟ, η οποία θα ετοιμάσει και θα υποβάλει προς το υπουργείο Πολιτισμού τις προτάσεις της Ομοσπονδίας ενόψει της κατάθεσης του νέου αθλητικού νόμου. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν οι Γιώργος Βούρβαχης, Παυσανίας Παπανικολάου, Βαγγέλης Τοπολιάτης, Δημήτρης Αγραφιώτης, Σπύρος Καλογιάννης, Χρήστος Υφαντής και Βασίλης Σαράκης.

-Ενέκρινε την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την αντίστοιχη της Ρωσίας στις 18/11/2014.

-Ενέκρινε την εισήγηση, κατόπιν και προτάσεως της FIFA, των αρμόδιων υπηρεσιών, για καθορισμό των περιόδων μετεγγραφών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016. Αυτές θα είναι 1/7-31/8/2015 η θερινή και 2/1-1/2/2016 η χειμερινή.

-Τέλος, ο κ. Γεώργιος Καραμελίδης υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για προσωπικούς λόγους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x