Ειδήσεις

Κατσικάρης: «Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση…»

Στη σημασία που έχουν για την Εθνική οι νίκες στα δύο εναπομείναντα ματς της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ με την Ιταλία και την Φινλανδία στάθηκε ο Φώτης Κατσικάρης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Εξαιρετική ήταν η εικόνα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, παρά την απουσία του Βασίλη Σπανούλη, στο νικηφόρο (84-61) παιχνίδι με την Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως η «γαλανόλευκη» καταφέρνει παιχνίδι με το παιχνίδι να ανεβάζει ρυθμό.

Επίσης, στάθηκε στη σημασία που έχουν για την ομάδα οι νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια της πρώτης φάσης με Ιταλία και Φινλανδία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Μιχάλη Λεάνη

Για τη σημερινή νίκη επί της Τουρκίας

«Ήταν κρίσιμο το παιχνίδι για να εξασφαλίσει η ομάδα την πρόκριση και ο αντίπαλος έπαιζε τα ρέστα του. Ωστόσο η Τουρκία δεν μας δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, πρέπει να νικήσουμε τα επόμενα ματς με Ιταλία και Φινλανδία για να μπορέσουμε να μπούμε στον επόμενο όμιλο κουβαλώντας δύο νίκες. Κάναμε πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι ο προπονητής και οι συνεργάτες του – αφού το τουρνουά είναι μεγάλο – καταφέρνει να κερδίσει, να ανεβάσει σταδιακά ρυθμό, οι παίκτες να έχουν όλοι συμμετοχή. Βέβαια, έτυχε αυτή η ατυχία με τον Σπανούλη, όμως δεν θα μπορούσε να βγει καλύτερα σήμερα το ματς».

Για την εικόνα του ματς, παρά την απουσία του Βασίλη Σπανούλη

«Μας βοήθησε αρκετά και η εμφάνιση της Τουρκίας και αυτός μας βοήθησε σε συνδυασμό, βέβαια, με την πολύ καλή μέρα που βρεθήκαμε στην γραμμή των τριών πόντων αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση του Νίκου Ζήση που μοίρασε 11 ασίστ. Οι Τούρκοι έδειχναν να κάνουν αγγαρεία, ενώ εμείς έχουμε διαφορετική ιδιοσυγκρασία. Έπαιξε ρόλο το στραπάτσο που είχαμε στη Βενεζουέλα, στο προολυμπιακό τουρνουά».

Για το προσεχές παιχνίδι με την Ιταλία

«Με τον τρόπο που παίζουν είναι πολύ επιθετικοί. Ένας από τους στόχους είναι ο Μπελινέλι, Η Ιταλία είναι επικίνδυνη γιατί υπάρχει μεγάλο ταλέντο και έχει υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Θέλει μεγάλη προσοχή και ομαδική δουλειά. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ».

Για το αν... γλίτωσε από την Ρωσία, στην οποία ήταν μέχρι πρότινος προπονητής

«Όχι, αρκετοί με ρωτούν για αυτό. Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Ήμουν συνειδητοποιημένος. Τις απουσίες τις γνώριζα, ήταν δεδομένες εκτός αυτής του Μοζγκόφ για αυτό κι εγώ προετοίμαζα την ομάδα με αυτό το δεδομένο. Δεν πιστεύω να είχαμε αυτή την κακή εικόνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x