Ειδήσεις

Κατσικάρης: «Χάθηκε η ισορροπία άμυνας-επίθεσης»

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε στην El Pais για τους λόγους που η Εθνική βρέθηκε σε δύσκολη θέση στο Ευρωμπάσκετ κι ανέλυσε το αποψινό ματς με την Ισπανία.

Στην απώλεια της ισορροπίας μεταξύ επίθεσης και άμυνας εστίασε ο Φώτης Κατσικάρης την αιτία που η Εθνική ξεκινά από μειονεκτική θέση την προσπάθειά της στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ. Παράλληλα ανέλυσε το αποψινό ματς με την Ισπανία, που γνωρίζει άριστα από τη θητεία του στην Μπιλμπάο.

Αναλυτικά, ο Φώτης Κατσικάρης στην El Pais μίλησε για:

-τους λόγους της μικρής βαθμολογίας της Εθνικής: «Είναι το στυλ της ελληνικής ομάδας. Έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του προπονητή, ο οποίος δίνει προτεραιότητα στο ταλέντο. Το ξεκίνημα ήταν καλό, αλλά μετά χάθηκε η ισορροπία μεταξύ άμυνας κι επίθεσης. Η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν σκληρή ομάδα, που άφηνε το αίμα της στο παρκέ με την άμυνα που έπαιζε. Στα τελευταία δύο ματς έχασε τη δυναμική της και υπήρχαν ανησυχητικά συμπτώματα. Ίσως η καλή αρχή να ήταν παγίδα. Οι νίκες με Τουρκία και Ρωσία έμοιαζαν σημαντικές, αλλά μετά είδαμε πως πρόκειται για δύο ομάδες με προβλήματα και η Ιταλία με τη Φινλανδία το εκμεταλλεύτηκαν αυτό, αφού οι θεωρητικά πιο δυνατοί του ομίλου παρουσίασαν αδυναμίες».

-τη σημασία του Σπανούλη: «Ο τραυματισμός του Σπανούλη, παρότι δεν φάνηκε στο ματς με την Τουρκία, έβγαλε την ομάδα εκτός ρυθμού. Το πλάνο φαινόταν καλό, αλλά μετά την ήττα από την Ιταλία δεν υπήρχε αντίδραση και τώρα δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Ο Σπανούλης θα παίξει σίγουρα με την Ισπανία, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Είχε ένα διάστρεμμα, αλλά πρόκειται για τον ηγέτη της ομάδας και δεν έμεινε εκτός. Με αυτόν στο παρκέ η Εθνική έχει ένα πλεονέκτημα στις κρίσιμες στιγμές».

-το αποψινό ματς: «Θα είναι δύσκολο το ματς με την Ισπανία. Η ελληνική ομάδα έχει πονέσει για την εικόνα της. Το μπάσκετ είναι σοβαρή υπόθεση για τους Έλληνες. Είμαστε απαιτητικοί και το άσπρο μπορεί να γίνει μαύρο σε δευτερόλεπτα. Σε αυτό το τουρνουά μέσα σε λίγες μέρες η κουβέντα περί φαβορί μετατράπηκε σε δράμα. Δεν είναι απίθανο να κάνει το τρία στα τρία, αλλά υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται Ισπανία και η Εθνική έχει να την κερδίσει πολλά χρόνια».

-την ισπανική ομάδα: «Βασική αδυναμία της ελληνικής ομάδας είναι η περιφερειακή άμυνα και το ένας με έναν. Σε αυτό το κομμάτι η Ισπανία ίσως είναι η καλύτερη. Αν παίξει η Εθνική την ίδια κακή άμυνα όπως στα προηγούμενα ματς, δεν έχει τύχη. Αν παίξεις με ανοιχτό ρυθμό απέναντι στην Ισπανία είναι αυτοκτονία, παρότι η Ελλάδα έχει καλή επίθεση. Θα χρειαστεί να σταματήσει το γρήγορο παιχνίδι της Ισπανίας. Η Ισπανία είναι μεγάλη ομάδα, που πάντα παίζει καλή άμυνα αλλά δεν έχει τις τόσες πολλές επιλογές που είχε σε προηγούμενες διοργανώσεις. Όμως το ξέρει ότι δεν είναι τόσο δυνατή επιθετικά και προσπαθεί να αναπληρώσει τους χαμένους πόντους στην επίθεση μέσω της άμυνάς της. Αυτό την κάνει βασική υποψήφια για τον τίτλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x