sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο μικρός που μεγάλωσε νωρίς!

Κατέκτησε πρωτάθλημα με τη Μονακό στα 18, Μουντιάλ με τη Γαλλία στα 19. Αποτελεί το next big thing του ποδοσφαίρου και στόχος του Κιλιάν Εμπαπέ είναι να τραβήξει τους «τρικολόρ» σε ακόμη μία κορυφή.

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο μικρός που μεγάλωσε νωρίς!

Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που σε κάνουν... άντρα! Για τον Κιλιάν Εμπαπέ δεν ισχύει αυτό, αφού από το ξεκίνημα μπήκε στα βαθιά για να κολυμπήσει και μάλιστα χωρίς... σωσίβιο. Αμούστακο παιδάκι ήταν όταν ρίχτηκε στη μάχη από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, μόλις στα 16 του.

Σε μια ηλικία που άλλα παιδιά δεν θα μπορούσαν καν να σκεφτούν κάτι αντίστοιχο, μια ηλικία που προσπαθούν να... ωριμάσουν και να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις τους για το μέλλον τους. Είναι πάνω στην εφηβεια και στην τρέλα τους, σε μια στιγμή της ζωής τους εξαιρετικά περίεργη και ανισόρροπη. Όλοι το ξέρουμε, όλη έχουμε περάσει από αυτή τη φάση. Ο Εμπαπέ, όμως, δεν είχε χρόνο για... παιδιαρίσματα. Έπρεπε να μεγαλώσει από νωρίς και να διαμορφώσει τον χαρακτήρα του, να δείξει πηγμή και πως μπορεί να σταθεί ανάμεσα στους υπόλοιπους «άνδρες».

«Δεν είχα τις στιγμές της... νορμάλ ζωής στην εφηβεία, όπως το να βγαίνω έξω και να διασκεδάζω με τους φίλους μου. Ωστόσο, ζω τη ζωή μου έτσι όπως την είχα ονειρευτεί. Η ζωή μπορεί να σου φέρει τα πάνω-κάτω από τη μια στιγμή στην άλλη. Είμαι απλά χαρούμενος για όσα έχω πετύχει».

Ο Λουίς Κάμπος, ο καλύτερος σκάουτερ / τεχνικός διευθυντής στην ανεύρεση ταλέντων στο ποδόσφαιρο τον εντόπισε και τον πήρε στη Μονακό, βλέποντας ότι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος. Λίγο νωρίτερα, τον ήθελε και η Ρεάλ Μαδρίτης όταν ήταν 14 ετών, αλλά ο ίδιος την απέρριψε. Δεν ήθελε να φύγει από την Γαλλία, γνωρίζοντας πως αυτή η χώρα είχε προσφέρει πολλά στον ίδιο και στους μετανάστες γονείς του. Ο πατέρας του, Βιλφρίντ, από το Καμερούν, η μητέρα του, Φαΐζα Λαμάρι, από την Αλγερία, έχοντας μάλιστα και άμεση σχέση με τον αθλητισμό αφού έπαιζε χάντμπολ. Ο αδερφός του, Ίθαν, είναι και αυτός στην Παρί Σεν Ζερμέν, παίζοντας στα τμήματα υποδομής, όπως και ο έτερος, αλλά υιοθετημένος αδερφός του, Ζιρέ Κεμπό Εκοκό, είναι ποδοσφαιριστής στη Μπούρσασπορ.

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο μικρός που μεγάλωσε νωρίς!

Η πρώτη ευκαιρία για τον Εμπαπέ ήρθε μόλις στα 16 του χρόνια, παίζοντας ελάχιστα λεπτά κόντρα στην Καέν. Αυτό έφτανε για να σπάσει το ρεκόρ του Τιερί Ανρί και να γίνει ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με τη φανέλα των Μονεγάσκων. Δεν άργησε να αρχίσει να παίρνει τις ευκαιρίες του και να δείχνει πως θα γράψει την δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο, οδηγώντας την Μονακό στο πρωτάθλημα το 2017 σε ηλικία 18 ετών και σπάζοντας την κυριαρχία της ζάμπλουτης Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι δεν θα μπορούσαν να το αφήσουν έτσι αυτό, οπότε έκαναν δικό τους τον Εμπαπέ με 180 εκατ. ευρώ!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και έβαλε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία έναν χρόνο αργοτερα, αφού οδήγησε την εθνική Γαλλίας στην κορυφή του κόσμου και έγινε ο δεύτερος... teenager μετά τον Πελέ που κατακτούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο ταχυδυναμικός ποδοσφαιριστής είχε κάνει το μεγάλο μπαμ στην καριέρα του, είχε κατακτήσει ήδη δύο σπουδαίους τίτλους και ήταν σχεδόν... 18!

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο μικρός που μεγάλωσε νωρίς!

Το ταλέντο του Εμπαπέ ξεχυλίζει... Ποδοσφαιριστής που μπορεί να αγωνιστεί στα άκρα ή στην κορυφή της επίθεσης, διακρίνεται για την τρομερή του ταχύτητα και έκρηξη, τον μεγάλο διασκελισμό του και τα εξαιρετικά τελειώματα των φάσεων, ενώ ο έλεγχος της μπάλας είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει επίσης. Του αρέσει να παίζει αριστερά και να συγκλίνει προς τα μέσα, σουτάροντας με το δεξί.

Ο Εμπαπέ είναι στην ψυχή ακόμη παιδί, φαίνεται πως διασκεδάζει την ώρα που παίζει χαμογελώντας διαρκώς. Είναι ο τύπος που θα κάνει πλάκες στους συμπαίκτες του, το πειραχτήρι στα αποδυτήρια. Είναι ο σταρ που δεν δείχνει αλαζόνας, αλλά ένας κουλ και προσιτός τύπος. Είναι ένας φιλάνθρωπος που κάνει δωρεές και βοηθάει την FIFA, παρέα με τον Τζορτζ Γουεά και τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Αφρική.

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο μικρός που μεγάλωσε νωρίς!

Μεγάλωσε με την αφίσα του Κριστιάνο Ρονάλντο στο δωμάτιό του και τώρα όχι απλώς τον αντιμετωπίζει, αλλά βλέπει τον εαυτό του να συγκρίνεται με αυτόν και τον Μέσι. Είναι μια μηχανή παραγωγής γκολ, ένας ποδοσφαιριστής που θα γράψει το όνομά του στα βιβλία του ποδοσφαίρου με ανεξίτηλο μαρκαδόρο... Έχει ήδη 162 γκολ (και 79 ασίστ) σε 234 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν, έχει 17 γκολ σε 43 ματς με την Γαλλία! Και να σκεφτεί κανείς πως θα παίζει ακόμη μια δεκαπενταετία τουλάχιστον...



Επόμενη δοκιμασία το Euro! Μέχρι τώρα, έχει ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, έχει κατακτήσει... σχεδόν τα πάντα. Του λείπει το Champions League που έχασε την περασμένη σεζόν από την Μπάγερν Μονάχου. Τώρα, για πρώτη φορά θα δώσει το παρών σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στόχος του; Προφανώς να οδηγήσει την Γαλλία εκ νέου στην κορυφή... Αν μπορεί; Προφανώς! Οι απαντήσεις στο γήπεδο, έχοντας μπροστά του να ξεπεράσει αρχικά τα εμπόδια της Γερμανίας, της Ουγγαρίας και της Πορτογαλίας...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x