Ειδήσεις

Κλείδωσαν οι 20, «σφαγή» για wild cards

Με τη νίκη της Σερβίας επί της Ιταλίας συμπληρώθηκε η εικοσάδα των χωρών που εξασφάλισαν την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Αρχίζει η μάχη για wild card από την Ελλάδα.

Συμπληρώθηκε το παζλ των ομάδων που εξασφάλισαν στο γήπεδο την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, που θα γίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο (30/8 με 14/9).

Η Σερβία νικώντας την Ιταλία στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8 του Ευρωμπάσκετ έγινε η έβδομη ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου που θα είναι παρούσα μετά την οικοδέσποινα Ισπανία και τις Λιθουανία, Γαλλία, Κροατία, Σλοβενία και Ουκρανία.

Ήδη θέση στο Μουντομπάσκετ είχαν οι ΗΠΑ που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Ανγκόλα, Αίγυπτος και Σενεγάλη από την αφρικανική ζώνη, Αργεντινή, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο που βρέθηκαν στην τετράδα των Παναμερικανικών Αγώνων, Ιράν, Φιλιππίνες και Κορέα από την ασιατική ζώνη, καθώς και η Αυστραλία με τη Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία.

Οι άλλες τέσσερις θέσεις της διοργάνωσης θα καταληφθούν από τις ομάδες που θα πάρουν wild card από τη FIBA. Στις διεκδικήτριες χώρες είναι και η Ελλάδα. Τα κριτήρια με τα οποία μοιράζονται οι κάρτες είναι αγωνιστικά, αλλά και εμπορικά, αφού λαμβάνονται υπόψη από την κατάταξη των χωρών στη FIBA, μέχρι τις πορείες τους στις τελευταίες διοργανώσεις, την παράδοση του αθλήματος και την απήχηση του μπάσκετ σε κάθε αγορά. Η FIBA δεν μπορεί να δώσει παραπάνω από τρεις κάρτες σε μία ήπειρο και το πιθανότερο είναι πως θα διανείμει δύο στην Ευρώπη. Ισχυροί ανταγωνιστές της ελληνικής υποψηφιότητας είναι οι Ρωσία, Τουρκία, Ιταλία, Κίνα, Βραζιλία, Καναδάς και Νιγηρία.

Η απόφαση αναμένεται μέχρι το Νοέμβριο το αργότερο και οι ομάδες που θα πάρουν wild card από την Ευρώπη δεν θα λάβουν μέρος στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2015.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x