Με θετικά δημοσιεύματα για τον ελληνικό τουρισμό, υποδέχθηκαν την υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο Τορόντο, δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Καναδά και ένα ενημερωτικό site. Στα σχετικά άρθρα υπάρχουν κολακευτικά σχόλια τόσο για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όσο και για τα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Globe and Mail” τονίζει ότι η Αθήνα είναι μία πολύ “γοητευτική” πόλη, η οποία αποκαλύπτεται στον ταξιδιώτη που αποφεύγει τις τουριστικές παγίδες. Ο δημοσιογράφος προβαίνει σε συγκεκριμένες προτάσεις που κάνουν τη διαμονή του επισκέπτη αξέχαστη. Επιπλέον, επισημαίνει ότι η Αθήνα διαθέτει νυχτερινή ζωή που ανταγωνίζεται επάξια τις άλλες μεσογειακές πόλεις, ενώ τα καφέ της είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης. Τέλος, τονίζει ότι οι κάτοικοι της Αθήνας παρά τις δυσκολίες που έχουν περάσει στο παρελθόν βρίσκουν ξανά το δρόμο τους.

Ακόμη, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Globe and Mail”, με τίτλο “5 Greek islands you haven’t heard of - but need to see” αναφέρεται στις ομορφιές λιγότερο γνωστών ελληνικών νησιών και ειδικότερα σε: Φολέγανδρο, Πάτμο, Ανάφη, Σάμο και Σαμοθράκη.

Τέλος, η εφημερίδα “Toronto Star” αναφέρεται με θετικό τρόπο στην Ελλάδα και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο αυξημένο ενδιαφέρον για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη. Επισημαίνει ακόμη ότι οι online κρατήσεις είναι αυξημένες για το νησί της Μυκόνου από 20 έως 30%. Τέλος, αναφορά γίνεται στην ανακήρυξη του “Έτους της Γαστρονομίας” στη Σαντορίνη, καθώς το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν διάφορα φεστιβάλ για την προώθηση των προϊόντων του νησιού.


Πηγή: TravelDailyNews

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube