sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κούρτιτς: Έμαθε να τους… ψαρεύει στα πρώτα «άντα»

Πέντε εκτελέσεις πέναλτι, όλες μέσα αλλά και μ' ένα κοινό στοιχείο: Τον πορτιέρε προς την αντίθετη γωνία. Ο Κούρτιτς μέχρι να μεταγραφεί στον ΠΑΟΚ δεν είχε ευστοχήσει ποτέ, όμως τώρα τους «ψαρεύει»!

Κούρτιτς: Το παράδοξο με τις εκτελέσεις πέναλτι

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να αποτελεί σύμπτωση. Κλισέ; Ίσως. Στην περίπτωση, ωστόσο, του Γιάσμιν Κούρτιτς φαίνεται πως τείνει να εξελιχθεί σε κανόνα.

Ο 32χρονος Σλοβένος αποτελεί αναμφίβολα έναν εκ των βασικών πρωταγωνιστών του φετινού ΠΑΟΚ (μαζί με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς οι δύο κορυφαίοι). Κι αν η πορεία της ομάδας του προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό στις τάξεις των οπαδών της, τα όσα έχει καταφέρει ο ίδιος, δικαιώνουν σε απόλυτο βαθμό την απόφαση απόκτησής του το περασμένο καλοκαίρι από την Πάρμα.

Πρώτος σκόρερ των «ασπρόμαυρων» με δέκα γκολ (έχει και μία ασίστ), στην κορυφή της σχετικής λίστας -παρέα με τους Καρλίτος και Ελ Αραμπί- και σ' ό, τι αφορά τη Super League 1, όπου έχει βρει δίχτυα εννιά φορές. Εμάς, όμως, εν προκειμένω μας ενδιαφέρουν οι πετυχημένες εκτελέσεις του στα πέναλτι και συγκεκριμένα ο τρόπος: Πέντε σχετικές προσπάθειες (οι δύο τελευταίες στο ματς (3-2) με τον Αστέρα Τρίπολης) έχει ο Κούρτιτς, άπασες εύστοχες, όλες μ' ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τον αντίπαλο πορτιέρε προς την αντίθετη πλευρά απ' αυτή που καταλήγει η μπάλα!

.................

Δεν θα ήταν παράλογο να χαρακτηριστεί ως κάτι το τυχαίο. Παρόλα αυτά, εάν δει κανείς αυτά τα πέναλτι, θα παρατηρήσει μια… πεπατημένη στη «μηχανική» της εκτέλεσης, η οποία ίσως και να οδηγεί σε, αυτό που λέμε, «ψάρεμα» του τερματοφύλακα: Αργό βάδισμα, (ενίοτε) ανασήκωμα κεφαλιού, γερό πάτημα και σουτ!

Ας τα δούμε ένα προς ένα:

Η αρχή με την ΑΕΚ (διαμόρφωσε το τελικό 2-0):



Η συνέχεια με τον Παναθηναϊκό (έκανε το 1-2 με πέναλτι, για να διαμορφώσει εν συνεχεία με απευθείας εκτέλεση φάουλ το τελικό 1-3):



Άνοιξε το σκορ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (στο 1:39' του βίντεο):



Ακόμα δύο, κόντρα στον Αστέρα, το τελευταίο νικητήριο (στο 3:15' και 5:36' του βίντεο):




Το παράδοξο του... σεσημασμένου πεναλτάκια!



Τι κι αν τείνει να εξελιχθεί σε... σεσημασμένο πεναλτάκια, όπως αναφέρει και ο μεσότιτλος. Ψάχνοντας το βιογραφικό του Κούρτιτς και τα στατιστικά στοιχεία που το συνοδεύουν, θα παρατηρήσει κανείς ότι ο υψηλόσωμος χαφ του ΠΑΟΚ -παρά τα 32 έτη ζωής του- στο παρελθόν είχε εκτελέσει πέναλτι μόλις μία φορά, χωρίς μάλιστα να βρει δίχτυα! Ήταν στις 14 Νοεμβρίου του 2012, όταν στο 9ο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης Βόρεια Μακεδονία-Σλοβενία είδε τον Τόμε Πατσόφσκι να του βάζει το «στοπ».

Όπως και να έχει, σημασία για τους Θεσσαλονικείς και τους φίλους τους έχει ότι έστω κι εάν πάτησε τα πρώτα «άντα», ο πολύπειρος μέσος εισήγαγε ένα ακόμα «συν» στα ποδοσφαιρικά του προτερήματα, το οποίο -μαζί με αρκετούς άλλους τομείς- συνεισφέρει καταλυτικά στην πορεία της ομάδας τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x