sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπορεί όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο να φύγει από τη Γιουβέντους;

Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να επιθυμεί την αποχώρησή του από τη Γιουβέντους, αλλά η περίπτωση αποχώρησής του μόνο απλή υπόθεση δεν θεωρείται.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μπορεί να φύγει από τη Γιουβέντους;

Από την ολοκλήρωση της σεζόν 2020/21, τα σενάρια για το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο δίνουν και παίρνουν. Για τη διαμόρφωση αυτού του τοπίου συνετέλεσαν πολλά περιστατικά και γεγονότα, που έφεραν τη Γιουβέντους σε μια κατάσταση να μην… καίγεται να κρατήσει τον παίκτη, αλλά και τον ίδιο τον παίκτη να μην επιθυμεί να εκπληρώσει και τον τέταρτο χρόνο του συμβολαίου του στο Τορίνο.

Πρώτο και κύριο το συμβόλαιο του 36χρονου –πια- Πορτογάλου που υπολογίζεται στα 28 εκατ. ευρώ ετησίως. Πρόκειται όχι απλά για το υψηλότερο συμβόλαιο εντός των αποδυτηρίων, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί μια απίθανη ανισορροπία, καθώς ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στους «μπιανκονέρι» είναι ο Ματάις Ντε Λιχτ, που αμείβεται με οχτώ εκατ. ευρώ ετησίως και τρίτος είναι ο Πάουλο Ντιμπάλα με 7,5 εκατ. ευρώ, που έχει στα χέρια του πρόταση ανανέωσης με πάνω από 10 εκατ. ευρώ, διότι η συμφωνία των δύο πλευρών ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022.

Η ετήσια αμοιβή του ποδοσφαιριστή αποτελούσε μόνιμα θέμα συζήτησης από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Τορίνο, με τις σιωπηρές ενστάσεις να μετατρέπονται σε ηχηρές αμφισβητήσεις από τη στιγμή που στο Champions League, η Γιουβέντους δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ της. Αποκλεισμός στα προημιτελικά το 2018/19 από τον Άγιαξ, αποκλεισμός στη φάση των «16» από τη Λιόν το 2019/20, αποκλεισμός στη φάση των «16» από την Πόρτο το 2020/21. Κοινή συνισταμένη ότι καμία από τις ομάδες που αποκλείστηκε, δεν ήταν το φαβορί απέναντι στους «μπιανκονέρι», αντίθετα κάθε αποτυχία πρόκρισης στην επόμενη φάση χαρακτηρίστηκε ως «κάζο ολκής».

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζεται από τα όσα γράφονται στα media, αλλά και από την αντιμετώπιση που έχει από τον κόσμο (πολλές φορές είχε αναφερθεί στην κριτική που του ασκούσε το κοινό της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ με πρόσφατη ανάρτησή του στο Instagram πήρε θέση στη φημολογία για επιστροφή του στη «βασίλισσα») ακόμα και για να γεμίζει με κίνητρα, δεν τρελαίνεται με αυτή την κατάσταση. Όταν το κλίμα ήταν ανάλογο στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Φλορεντίνο Πέρεθ τότε, δεν ασπαζόταν τα όσα πίστευε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για τον ίδιο του τον εαυτό, ο Πορτογάλος απαίτησε να φύγει, δευτερόλεπτα μετά την κατάκτηση του Champions League. Ωστόσο, τώρα υπάρχει μία διαφορά…



Ο «CR7» είναι σήμερα 36 ετών, ενώ το 2018 όταν πήρε τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους αντί 100 εκατ. ευρώ (μυθικό ποσό αν το διανοηθεί κανείς για έναν παίκτη της δικής του ηλικίας) ήταν 33 ετών. Αυτό σημαίνει 158 ματς επιπλέον στα πόδια του (Γιούβε και Πορτογαλία) μέσα σε αυτή την περίοδο, που όσο κι αν έχουμε να κάνουμε με ένα θαύμα της φύσης, που μέχρι πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε τη σεζόν με 46 γκολ με τη φανέλα της Γιουβέντους και της εθνικής Πορτογαλίας. Μπροστά σε αυτούς τους αριθμούς, έχει σημασία η ηλικία;

Την απάντηση τη δίνει η ίδια η αγορά, που αυτή τη στιγμή είναι το λιγότερο διστακτική στην προοπτική απόκτησης του θρυλικού ποδοσφαιριστή, εφόσον ισχύουν τα ρεπορτάζ ότι όντως επιθυμεί να αποχωρήσει. «Μπορώ να σας πω ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι 100% παίκτης της Γιουβέντους», είπε ο αντιπρόεδρος της Γιούβε, Πάβελ Νέντβεντ και στην πραγματικότητα είναι αυτός που φαίνεται να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ο λόγος; Ακριβώς γιατί αυτή τη στιγμή, καμία ομάδα δεν φέρεται να έχει προσεγγίσει τη Γιουβέντους για να αποκτήσει τον Πορτογάλο, ακόμα κι αν οι «μπιανκονέρι» δεν έχουν καμία οικονομική αξίωση για την παραχώρηση του παίκτη.

Ας δούμε τις προοπτικές που υπάρχουν δίπλα στο όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο ως πιθανοί νέοι προορισμοί για την επόμενη σεζόν.

Παρί Σεν Ζερμέν

Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Μέσι, Ικάρντι, Ντι Μαρία, Ντράξλερ, Σαράμπια. Αυτοί είναι οι παίκτες που στελεχώνουν αυτή τη στιγμή το ρόστερ της Παρί Σεν Ζερμέν στην επιθετική της γραμμή και φυσικά το μπάτζετ είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Πόσω μάλλον αν σε αυτό προστεθούν τα 28 εκατ. ευρώ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αφήνοντας στην άκρη το αγωνιστικό πλάνο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, αφήνοντας στην άκρη ακόμα και το πώς θα χωρέσουν όλοι αυτοί μαζί την ίδια στιγμή, τα οικονομικά μεγέθη φαντάζουν ανέφικτα αυτή τη στιγμή ακόμα και για την Παρί Σεν Ζερμέν, που σε μια τέτοια περίπτωση θα φανεί υπερβολικά προκλητική απέναντι στο Financial Fair Play.

Ρεάλ Μαδρίτης

Πολλοί οι ανασταλτικοί παράγοντες για την επιστροφή στη Μαδρίτη. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ακόμα διοικητικός ηγέτης της «βασίλισσας» και πρόσφατα, τόσο ο ίδιος ο παίκτης, όσο και ο Κάρλο Αντσελότι διέψευσαν επίσημα ότι υπάρχει το οποιοδήποτε θέμα. Αν υπήρχε έστω και ένα 5% να συμβεί κάτι, πολύ δύσκολα θα προχωρούσαν σε μια διάψευση από την οποία στο μέλλον θα μπορούσαν να εκτεθούν. Άλλωστε, το μυαλό της Ρεάλ Μαδρίτης είναι στην επιχείρηση απόκτησης του Κιλιάν Εμπαπέ, που θα μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος σε περίπου 3,5 μήνες, ακόμα και στον Έρλινγκ Χάαλαντ εν όψει του επόμενου καλοκαιριού.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Από εκεί που άρχισαν όλα! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ψηφίστηκε πρόσφατα ως η κορυφαία μεταγραφή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Premier League, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δαπανά περίπου 17 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Σπόρτινγκ, τον 17χρονο τότε επιθετικό. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε και σήμερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να κάνει πράξη τη μεγάλη επιστροφή. Πάντως, τη δεδομένη περίοδο από πλευράς «κόκκινων διαβόλων» δεν προκύπτει το παραμικρό ενδιαφέρον. Στον αγγλικό σύλλογο έχουν στραφεί στην ελάφρυνση του ρόστερ, ψάχνοντας αγοραστές για Λίνγκαρντ, Τζόουνς, Μπαϊγί, Φαν ντε Μπέεκ, Ντάνιελ Τζέιμς κλπ. κι αν συμβεί αυτό, τότε προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής κι όχι η επίθεση. Άλλωστε, όλες οι κινήσεις της Γιουνάιτεντ δείχνουν ότι πρώτος στόχος για το επόμενο καλοκαίρι είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ, εξ ου και η μονοετής ανανέωση του συμβολαίου του Έντινσον Καβάνι.



Τότεναμ

Αν η Τότεναμ αποφασίσει να παραχωρήσει τον Χάρι Κέιν, γεμίσει τα ταμεία της με έναν πακτωλό χρημάτων, τότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα φάνταζε μια ιδεατή περίπτωση για όλες τις πλευρές. Ο Πορτογάλος αυτομάτως θα ανέβαζε το πρεστίζ των «σπιρουνιών», διασκεδάζοντας κάπως τις εντυπώσεις από την πώληση του αρχηγού της, ενώ κι ο Κριστιάνο θα λατρευόταν περίπου σαν θεός, όντας το μεγαλύτερο όνομα που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Υπάρχουν όμως δύο μεγάλα «αλλά». Θα δεχόταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο να μην κυνηγήσει περισσότερα γκολ και ρεκόρ στο Champions League, ώστε να συμμετάσχει στο Conference League; Θα έπαιρνε το ρίσκο ο Πορτογάλος στα 36 του να κουβαλήσει μια ομάδα στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του πλανήτη για να την επαναφέρει στην τετράδα; Απαντήσεις που ενδεχομένως είναι εύκολες στο μυαλό όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Μάντσεστερ Σίτι

Η απάντηση μπορεί να δοθεί πολύ εύκολα στην προοπτική αυτή. Ήταν ο Λιονέλ Μέσι ελεύθερος και δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα, θα το κάνει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Πολύ δύσκολο. Όλο το ενδιαφέρον των «πολιτών» έχει στραφεί στην απόκτηση του Χάρι Κέιν και με βάση αυτό, δείχνουν να μην καίγονται για καμία άλλη μεταγραφή. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θέλει απλά έναν επιθετικό, θέλει τον Χάρι Κέιν.

Κριστιάνο Ρονάλντο: Μπορεί να φύγει από τη Γιουβέντους;

Σπόρτινγκ

Μπορεί να είναι στα 36 του ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά κάθε άλλο παρά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δεν βρίσκεται. Μόνο σεβασμό όταν μιλάμε για έναν παίκτη που την περσινή σεζόν είχε 46 γκολ. Μόνο σεβασμό όταν μιλάμε για έναν αθλητή που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση (φωτό) σεβόμενος πάνω από όλα την ιστορία που έχει χτίσει, αλλά και το ίδιο το ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή, φαντάζει απίθανο ο Κριστιάνο να θέλει να επιστρέψει στην ομάδα που πρωτόπαιξε ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, ενώ και η Σπόρτινγκ προφανώς και δεν μπορεί να καλύψει το τεράστιο συμβόλαιό του. Με άλλα λόγια, δεν έχει λόγο να σκεφτεί την αποχώρησή του από τη Γιουβέντους για να επιστρέψει στην Primeira Liga.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x