sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Χωρίς ατομικό βραβείο μετά το «αντίο» στη Ρεάλ

Μετά από την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο ατομικό βραβείο πέραν από αυτό του καλύτερου παίχτη της Serie A για την περασμένη σεζόν.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ο Κριστιάνο Ρονάλντο είπε αντίο στη Ρεάλ Μαδρίτης και μαζί της είπε αντίο και στα ατομικά βραβεία. Από τότε που μετακόμισε στο Τορίνο ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν έχει κερδίσει κάποιο ατομικό βραβείο πέρα αυτό του καλύτερου ποδοσφαιριστή του ιταλικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2018/19.

Χρυσή Μπάλα
Μετά από την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας το 2017 ο Ρονάλντο δεν έχει καταφέρει να προσθέσει άλλη στη συλλογή του, καθώς το 2018 απονεμήθηκε στον Λούκα Μόντιρτς ενώ το 2019 στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έφτασε τις έξι προσπερνώντας τον σταρ της Γιουβέντους.

Βραβεία FIFA
Όπως και στη Χρυσή Μπάλα έτσι και στα Βραβεία της FIFA για τον καλύτερο της χρονιάς, ο Κριστάνο Ρονάλντο είδε τους Λούκα Μόντριτς και Λιονέλ Μέσι το 2018 και 2019 αντίστοιχα να τα κερδίζουν.

Χρυσό Παπούτσι
Σε αυτή την κατηγορία το όνομά του λείπει καιρό από την πρώτη θέση, αφού τελευταία φόρα που το κατέκτησε ήταν τη σεζόν 2014/15, με τον Μέσι να πρωταγωνιστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Πρώτος σκόρερ στο Champions League
Μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών με 128 γκολ έναντι 114 του Μέσι όμως την περασμένη σεζόν σημείωσε μόλις έξι τέρματα σε σχέση με τον Αργεντινό που πέτυχε τα διπλάσια (12). Πριν την μετακίνηση του στη Γιουβέντους, ο Ρονάλντο είχε κερδίσει το βραβείο επτά φόρες. Έξι με την Ρεάλ (κάνοντας ρεκόρ με 17 τέρματα την σεζόν 2013/14) και μια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παίκτης της χρονιάς της UEFA
Ο Πορτογάλος έχει κερδίσει το βραβείο αυτό τρεις φόρες αγωνιζόμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης (2014, 2016, 2017), αλλά Λούκα Μόντριτς και Φίρχιλ φαν Ντάικ τον έχουν κερδίσει τις τελευταίες δύο σεζόν.

Πρώτος σκόρερ σε εγχώριο πρωτάθλημα

Στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο 35χρονος σούπερ σταρ έχει κερδίσει το βραβείο Pichichi ως πρώτος σκόρερ της σεζόν. Στην Ιταλία την πρώτη του σέζον δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα σημειώνοντας 21 γκολ σε αντίθεση με τον αντίπαλο του που πέτυχε 26. Φέτος βρίσκεται πάλι στη δεύτερη θέση με 21 τέρματα πίσω από τον Τσίρο Ιμόμπιλε που έχει 27, όμως ίσως μπορέσει να τον προσπεράσει μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος έπειτα από το lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x