sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κρουζέιρο: Η «μαύρη» ημέρα για την πιο ιστορική ομάδα της Βραζιλίας

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν λένε και, για ακόμη μια φορά, αυτό το ρητό έγινε πραγματικότητα. Η ιστορικότερη ομάδα της Βραζιλίας , η Κρουζέιρο, υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στη δεύτερη κατηγορία.

Από τα "σαλόνια" στα "αλώνια" η Κρουζέιρο, η οποία υποβιβάστηκε πρώτη φορά στην ιστορία της στη δεύτερη κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

Ιδρύθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1921 και έκτοτε μετράει μόνο επιτυχίες στο ενεργητικό της, αποτελώντας μια από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ στο «Μπραζιλεϊράο», μαζί με τη Φλαμένγκο, τη Σάντος και τη Σάο Πάολο.

Την δεκαετία του ’60, όταν η Σάντος βρισκόταν στο απόγειο της, η Κρουζέιρο κατάφερε να τη νικήσει και να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα το 1966.

Έκτοτε, πανηγύρισε ακόμη τρία πρωταθλήματα (2003, 2013, 2014), ενώ ήταν φιναλίστ πέντε φορές, το 1969, 1974, 1975, 1998 και 2010.

Οι επιτυχίες της δεν σταμάτησαν, φυσικά, εκεί.

Έχει κατακτήσει έξι φορές το Κύπελλο Βραζιλίας, δυο φορές το Λιμπερταδόρες και το Σουπερκόπα Λιμπερταδόρες και 39 φορές το πρωτάθλημα Μινέιρο!

Φυσικά, ανέδειξε και σημαντικούς ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους καριέρα από τη συγκεκριμένη ομάδα, όπως το «φαινόμενο» Ρονάλντο, ο οποίος έκανε τα πρώτα του βήματα στην Κρουζέιρο το 1993, ο Ντίντα, που άνηκε στους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο και, φυσικά, ο Μαϊκόν, που έχει αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, στη Ρόμα και την Ίντερ.

Πως έφτασε, όμως, στο σημείο να υποβιβαστεί μια από τις σπουδαιότερες ομάδες της Βραζιλίας;

Από την αρχή της σεζόν δεν έδειξε το καλύτερο πρόσωπό της. Παρόλο που κέρδισε πέρυσι το Κύπελλο, φέτος πήρε την "κάτω βόλτα" και έφτασε σε αυτό το σημείο.

Την τελευταία αγωνιστική, στην αναμέτρηση κόντρα στην Παλμέιρας, έχανε με 2-0 μέχρι το 89’, όταν έγιναν επεισόδια στην κερκίδα, με τους οπαδούς της ομάδας του Μπέλο Οριζόντε να ξεσπούν, βλέποντας αυτό που θα επακολουθούσε.

Ο αγώνας διεκόπη, με την Κρουζέιρο να βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την Σεαρά, η οποία με την ισοπαλία που έφερε κόντρα στην Μποταφόγκο, πήρε τον πολύτιμο βαθμό, για να γλυτώσει τον υποβιβασμό.

Με μόλις 36 βαθμούς σε 38 αγωνιστικές, έχοντας 7 νίκες, 15 ισοπαλίες και 16 ήττες, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Βραζιλίας, αποχώρησε απο τα "σαλόνια" για πρώτη φορά.

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x