sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ξεπέρασε Γιαννάκη, ξεπερνάει και «Ντούντα»

Χωρίς τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στην άκρη του ερυθρόλευκου πάγκου η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά για τον φετινό Ολυμπιακό. Ο Έλληνας κόουτς αναμόρφωσε την ομάδα και γράφει τη δική του ιστορία.

Στις επιτυχίες οι παίκτες είναι εκείνοι που συνήθως πιστώνονται το μεγαλύτερο μερίδιο. Στις αποτυχίες το… ανάθεμα πηγαίνει -δικαίως ή αδίκως- στους προπονητές. Κάπως έτσι ο Γιώργος Μπαρτζώκας πλήρωσε το μάρμαρο για την ήττα στον προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και αποχώρησε στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η αναζήτηση του αντικαταστάτη του επικεντρώθηκε στο εξωτερικό, ώσπου την 1η Νοέμβρη… ανακοινώθηκε τελικά η επιστροφή του Γιάννη Σφαιρόπουλου! Τούτη τη φορά ως πρώτος προπονητής. Όπως αποδείχθηκε η ιδανική επιλογή, το καλύτερο τονωτικό για μια πολλά υποσχόμενη αλλά πληγωμένη ομάδα όπως ο μπασκετικός Ολυμπιακός.

Η δικαίωσε ήρθε με γερά και σταθερά βήματα. Με τον Έλληνα κόουτς στην άκρη του πάγκου η ιστορία γράφτηκε εντελώς διαφορετικά, η μια νίκη διαδέχονταν την άλλη στην Ελλάδα, μαζί ήρθε και το απόλυτο πλεονέκτημα στην Α1 με τους «ερυθρόλευκους» να θεωρούνται πια το φαβορί για τον τίτλο.

Σε αυτή την πορεία (η Ευρωλίγκα αποτελεί ξεχωριστό και φυσικά επιτυχημένο κεφάλαιο) κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία στους Πειραιώτες, με τους οποίους ούτως ή άλλως έχει συνδέσει το όνομά του.

Η νίκη (98-53) επί του Άρη στο ΣΕΦ, δεν ήταν απλώς η μεγαλύτερη στα χρονικά των αναμετρήσεων με τους «κίτρινους», αλλά και το 25-0 σερί από τότε που ανέλαβε! Ξεπέρασε το 24-0 του Παναγιώτη Γιαννάκη (υπήρξε βοηθός του «Δράκου») την σεζόν 2008-09 και ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον μεγάλο, Ντούσαν Ίβκοβιτς που έτρεξε ρεκόρ 25-0 την περίοδο 2011-12!

Κάτι που μοιάζει με τυπική διαδικασία και εκτός απροόπτου θα συμβεί με την πρώτη ευκαιρία, δηλαδή αύριο στο δεύτερο παιχνίδι με τον Άρη για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1. Θα μπορούσε μάλιστα να το ‘χει ξεπεράσει ήδη, αν κατάφερνε να ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή στο ματς της 19ης αγωνιστικής στο Ρέθυμνο, όταν και βγήκε... νοκ-άουτ με ελαφριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x