sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα φαβορί, οι… φανέλες και η «σταχτοπούτα» για το στέμμα του Κυπέλλου στη Γλυφάδα!

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου και Πήγασος Πολίχνης, ρίχνονται στη μάχη για το Κύπελλο Ελλάδας στη Γλυφάδα και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει όλα τα στοιχεία για τους «μονομάχους» της διοργάνωσης!

Κύπελλο Βόλεϊ Ανδρών: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας, Πήγασος

Μετά απουσία δύο ετών λόγω κορωνοϊού, το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας επιστρέφει στη δράση με δυνατό comeback στη Γλυφάδα! Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου και Πήγασος Πολίχνης ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα για την κούπα, ενώ παράλληλα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Ο θεσμός των εκπλήξεων έχει ξεκάθαρα ένα τρανταχτό αλλά περήφανο αουτσάιντερ και τρεις βαριές φανέλες που θα παλέψουν μέχρι τέλους!

Το τελευταίο Κύπελλο στη Γλυφάδα και η επιστροφή από την «κόλαση»

Οι μάχες θα πραγματοποιηθούν και πάλι στο «Μάκης Λιούγκας» μετά τη σεζόν 2015-2016, εκεί όπου όλοι σίγουρα θυμούνται τον ημιτελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και όχι τον τελικό της διοργάνωσης. Με την Κηφισιά να έχει αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό, Πειραιώτες και Θεσσαλονικείς διεκδικούσαν το άλλο εισιτήριο. Οι «ασπρόμαυροι» το είχαν στο… τσεπάκι, αφού προηγούνταν με 2-0 στα σετ και 24-21 στο τρίτο! Κάπου εκεί ο Σουλτανόπουλος πήγε στο «ερυθρόλευκο» σερβίς, οι παίκτες του Πιάτσα έβγαλαν όλες τις άμυνες, με τον Ολυμπιακό να κάνει την ανατροπή και τελικά να παίρνει τον τίτλο.




Από τις Δυτικές Συνοικίες στα μεγάλα σαλόνια

Ο Πήγασος, η μετεξέλιξη του Επίκουρου Πολίχνης, αφού εξασφάλισε την παρθενική της παρουσία στο πρωτάθλημα της Volley League, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Pre League, έκανε μια τρελή έκπληξη και… ξαφνικά μπήκε σφήνα ανάμεσα στους μεγάλους! Η δοκιμασία του προφανώς κάτι περισσότερο από δύσκολη, με τον… λογικό στόχο να είναι μια αξιοπρεπής παρουσία κόντρα στους Συριανού στον ημιτελικό. Κανείς δεν μπορεί να κόψει στους Θεσσαλονικείς τα φτερά, με το μυαλό να κάνει όνειρα! Κηφισιά και ΟΦΗ γνώρισαν από πρώτο χέρι τις δυνατότητές του και κατάφεραν να κάνουν γνωστό το όνομά τους σε όλη την Ελλάδα. Με διαφορά το πιο ενδιαφέρον project της διοργάνωσης.



«Πραγματικά είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να βρίσκεται η ομάδα μας σε αυτό το Final 4. Είμαστε ένας σύλλογος που πήραμε την άνοδο και βρεθήκαμε μετά από σκληρές μάχες απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες που αποκλείσαμε (σ.σ. Κηφισιά και ΟΦΗ) και είμαστε δίκαια στο Final 4. Στόχος μας είναι να παρουσιάσαμε το μέταλλο μας και τη δύναμη μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όπως λένε και τα Ξύλινα Σπαθιά, τα παραμύθια δεν είναι αλήθεια αλλά τουλάχιστον δεν είναι και ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της «σταχτοπούτας» του θεσμού, Ηρακλής Θεοδώρου.


Με στόχο το «παρθενικό» Κύπελλο και το μυαλό πάντα στο πολυπόθητο στο πρωτάθλημα

Σταθερά την τελευταία δεκαετία ο Φοίνικας μπήκε στις ζωές μας και έβαλε για τα καλά το νησί της πανέμορφης Σύρου στο ελληνικό χάρτη του αθλητισμού. Τα χρήματα που έχουν επενδυθεί σε συνδυασμό με τα μεγάλα ονόματα που αγωνίζονται στο νησί, τον έχουν κάνει από τις υπερδυνάμεις του αθλήματος. Αν και ξεκίνησε με μια… χαμηλότερη ταχύτητα, στη Β’ φάση της Volley League κάνει μια τρομερή αντεπίθεση και με τις εμφανίσεις του έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα! Ο Παναθηναϊκός τον οποίον απέκλεισε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, γνώρισε ξανά πριν λίγες μέρες τη δύναμή του και πλέον οι «πράσινοι» νιώθουν την ανάσα των περσινών νικητών του League Cup πιο κοντά από ποτέ!



«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Θέλουμε και στοχεύουμε στο να κερδίσουμε το τρόπαιο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι και οι αντίπαλοί μας θέλουν το ίδιο με εμάς. Αν θέλουμε να προκριθούμε αρχικά στον τελικό θα πρέπει να παίξουμε σοβαρά απέναντι στον Πήγασο. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν είμαστε φαβορί. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν είναι πολύ καλές. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», ήταν τα λόγια του «πρωτεργάτη» των Συριανών, Γιόσκο Μιλένκοσκι.


Να κρατήσει το στέμμα και να κάνει… γυρίσει τον διακόπτη

Ξεκίνησε εντυπωσιακά τη χρονιά, έμεινε μέσα σε όλες τις διοργανώσεις και ολοκλήρωσε την Α’ φάση της Volley League παίζοντας κατά κοινή ομολογία το καλύτερο βόλεϊ. Κάπου εκεί όμως κάτι… συνέβη στον ΠΑΟΚ, αφού οι «ασπρόμαυροι» όχι μόνο έπεσαν από την κορυφή και κατέληξαν τέταρτοι (χωρίς προφανώς να έχει τελειώσει κάτι ακόμα), αλλά συνδυάζοντας όλα αυτά με τρεις «άνετες» ήττες από τους συνδιεκδικητές του. Βάση εικόνας ο «δικέφαλος του βορρά» μοιάζει να μην διανύει και το καλύτερο φεγγάρι του, όμως η τεράστια εμπειρία των παικτών αλλά και του προπονητή που διαθέτει, είναι ικανές να το πάνε στην κορυφή, όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση της Ιεράπετρα!



«Έχουμε πολύ καλές μνήμες από αυτό το γήπεδο. Νομίζω ότι ξεκάθαρος στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Είναι ένας θεσμός των εκπλήξεων, είναι όλα ανοιχτά. Σίγουρα οι ομάδες που είναι στη Volley League έχουν ένα μικρό προβάδισμα όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, έχουμε χάσει εδώ σε ένα Κύπελλο που ξέφυγε από τα χέρια μας. Νομίζω όμως ότι είναι ο θεσμό μας και θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα», ήταν τα λόγια του αρχηγού του «δικεφάλου του βορρά», Θάνου Τερζή.


Στον… θεσμό του για το 17ο

Ο Ολυμπιακός είναι πιθανότατα η πιο αμφίρροπη συμμετοχή του Final Four από πλευράς απόδοσης. Από την μια ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ στο «Μελίνα Μερκούρη» και ξαναμπήκε στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος και από την άλλη πήγε στον Άγιο Θωμά και έχασε με κάτω τα χέρια από τον Παναθηναϊκό, βάζοντας εμπόδια στον εαυτό του. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η κατάσταση του Τεπάν που αποτελεί βαρόμετρο επιθετικά, ενώ θετικό να είναι η τεράστια εμπειρία και φυσικά το γήπεδο. Με 16 κατακτήσεις στο ενεργητικό του έχει ένα επιπλέον βάρος για την παρουσία του, ενώ από τη στιγμή που οι απαιτήσεις για το μέγεθός του είναι μεγάλες καλείται να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα και να κάνει το καλύτερο δυνατό, αρχής γενομένης από τον δύσκολο ημιτελικό.



«Ως Ολυμπιακός, θέλουμε να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο, ξέρουμε βέβαια ότι δεν θα είναι εύκολο. Υπάρχουν αξιόμαχες ομάδες, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι και ελπίζω το ίδιο αποτελεσματικοί, να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Είμαστε έτοιμοι και ψυχολογικά, ξέρεις ότι παίζεις ένα μονό παιχνίδι και ότι αν δεν βρεθείς στην καλή σου μέρα, δεν υπάρχει… γυρισμός. Είμαστε έτοιμοι, είναι αναγκαστικό αυτό. Αυτά τα παιχνίδια είναι για τις μεγάλες ομάδες, πρέπει να διεκδικούνται. Ό,τι προβλήματα κι αν υπάρχουν, πρέπει να είσαι στο γήπεδο και να παίζεις στο 100%», ξεκαθάρισε ο αρχηγός των Πειραιωτών, Κώστας Στιβαχτής.


Τα μικρά και ενδιαφέροντα του Κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός μπορεί να χαρακτηριστεί και «αφεντικό» της διοργάνωσης, μιας και μετρά 16 τίτλους, με τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή να ακολουθούν με έξι. Τρεις έχει ο ΠΑΟΚ, ενώ έναν η ΑΕ Νίκαια. Μάλιστα και ο Δημόκριτος Θεσσαλονίκης έχει ένα τρόπαιο το 1987, σε μια σεζόν που δεν συμμετείχαν ομάδες της Α’ κατηγορίας. Στο Final 4 του 1994 στο Λουτράκι δεν πήραν μέρος οι διεθνείς που προετοιμάζονταν για το Κοσμοβόλεϊ της Αθήνας. Για οικονομικούς κυρίως λόγους δεν έγιναν διοργανώσεις το 1986, το 1988, το 1991, το 1995 και το 1996. Πρώτοι και… καλύτεροι στις κούπες ατομικά είναι οι Ντράγκοβιτς και Χριστοφιδέλης, ενώ ο σπουδαίος Αλέκος Λεωνής μετρά τις περισσότερες ως προπονητής, πέντε στον αριθμό, όλες με τον Ηρακλή.

Κύπελλο Βόλεϊ Ανδρών: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας, Πήγασος


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 31 Μαρτίου

Α' Ημιτελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 15.15 ΕΡΤ-3 (bwinΣΠΟΡ 94,6 – sport-fm.gr): Πήγασος Πολίχνης - ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Μουλά Λ.

Β' Ημιτελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 19.15 ΕΡΤ-3 (bwinΣΠΟΡ 94,6 - sport-fm.gr): ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός ΣΦΠ
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας

Παρασκευή 1 Απριλίου

Τελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 19.15 ΕΡΤ-3 (bwinΣΠΟΡ 94,6): Νικητής Α' Ημιτελικού - Νικητής Β' Ημιτελικού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x