sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι 5 κωμικές σειρές που ΚΑΝΕΙΣ δεν σας έχει προτείνει μέχρι σήμερα

Οι συντάκτες του sport-fm.gr επιλέγουν τις πέντε κωμικές σειρές που δεν έχουν κάνει τον ντόρο που θα τους άξιζε, αλλά πρέπει να βάλεις άμεσα στη λίστα των must see.

Μια ακόμα Κυριακή με lockdown. Η ανάγκη για κάτι ανάλαφρο στις οθόνες παραμένει, αλλά οι κωμικές σειρές που μένουν να δεις μειώνονται δραματικά, αφού παρακολούθησες όλες αυτές που έχουν κάνει ντόρο.

Αν είσαι σε αυτή τη φάση, το sport-fm.gr είναι εδώ για σένα, καθώς αναζήτησε τις σειρές που, πιθανότατα, δεν σου έχει προτείνει κανείς ως τώρα.

Πέντε συντάκτες σου προτείνουν τις κωμικές σειρές που έβαλαν … κατά λάθος, αλλά είδαν με μια ανάσα, για το απόλυτο bing watch της καραντίνας που συνεχίζεται.

Good Girls - Γιώργος Σπανομανώλης
Κατ’ αρχάς θέλω να πω εισαγωγικά ότι, τις σειρές που ξεκινάω, όσο κακές και αν είναι δεν τις παρατάω στη μέση. Και ας διαφωνεί η «κυρά» που τις βλέπουμε παρέα.

Λοιπόν, όταν η συνάδελφος, Εύα Ζαχαριουδάκη μου είπε ότι φτιάχνει θέμα με τις «κωμωδίες που δεν πιάνει το μάτι σου» και μου ζήτησε να συμμετάσχω, ήξερα αμέσως ποια σειρά θα προτείνω, γιατί αφορά κάτι πρόσφατο. Έχοντας λοιπόν ξεμείνει από κωμωδίες, και έχοντας τερματίσει «How I met your mother», «Μodern Family» και «Brooklyn Nine-Nine» και σε μια εποχή που δεν είμαι σε φάση για κάτι πιο βαρύ, είπα να δώσω μια ευκαιρία στο Good Girls. Είναι ο ορισμός της σειράς που δεν την πιάνει το μάτι σου. Επίσης, ελπίζω να μην με κόψουν από το θέμα, διότι δεν είναι κλασική κωμωδία. Είναι λίγο δράμα, λίγο κωμωδία, λίγο περιπέτεια. Όπως την χαρακτήρισα στον επίσης «σειράκια» Χρήστο Ρομπόλη, είναι κάτι ανάμεσα σε Breaking Bad και Desperate Housewives. Το οποίο στο μυαλό μου είναι φοβερό. Τόσο, όσο μπορείς να αντέξεις σε μια περίοδο που είσαι κλεισμένος σπίτι.

Όσον αφορά την υπόθεση, τρεις μητέρες από το Detroit έρχονται αντιμέτωπες με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα . Το αδιέξοδο τις οδηγεί από μια κουβέντα στο να ληστέψουν ένα supermarket. Αποτέλεσμα; Μπλέκουν για τα καλά… Όσον αφορά το καστ, διακρίνεται για τη φοβερή χημεία. Η γνωστή από το Mad Men Christina Hendricks ως «Beth», η εξαιρετική κωμικός «Retta» ως Ruby και η ευχάριστη έκπληξη, Mae Whitman ως «Annie» κουμπώνουν φοβερά σε μια σειρά που όσο περνάνε τα επεισόδια και τις δίνεις την ευκαιρία που της αξίζει σε κρατάει και δεν σε κάνει να βαρεθείς. Παράλληλα, έχει δράση, περιπέτεια, θίγει έστω και επιδερμικά κάποια κοινωνικά ζητήματα, έχει ρομαντισμό και ευαισθησία και το πιο σημαντικό, έχει μπόλικα επεισόδια για να σε κρατήσει. Ήδη μετράει τρεις σεζόν και πάει για τέταρτη. Αξίζει τον κόπο…



Bruno - Νίκος Ράλλης
Στιγμές πριν πάθω αγκύλωση ψάχνοντας με το τηλεκοντρόλ την επόμενη σειρά για να δω, και ενώ τα ποπ κορν είχαν αρχίσει να κρυώνουν και η κόκα κόλα να ζεσταίνεται (τραγικός συνδυασμός), βαθιά κρυμμένο μέσα στο Νetflix βρήκα τον Μπρούνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου γεμίσει το μάτι κατευθείαν. Αλλά «δεν βαριέσαι», είπα, βλέποντας αυτόν τον περίεργο τύπο μαζί με έναν ακόμη πιο περίεργο σκύλο να με κοιτάνε.

Πάτησα το play, πήρα τη γαβάθα με τα ποπ κορν πάνω μου και ξεκίνησα να βλέπω. Σε δύο ώρες, λοιπόν, είχα δει και τα 8 επεισόδια -15 λεπτά το καθένα- της πιο ανάλαφρης, χαλαρής και αστείας μίνι σειράς στην κατηγορία «σειρές που βρίσκουμε από το πουθενά».

Το θέμα της, απλό: Ένας τύπος, ο Μάλκομ, έχει ψύχωση με τον σκύλο του, τον Μπρούνο. Δεν θέλει να τον χαϊδεύει άλλος, απαιτεί από τους γείτονες να τον σέβονται όταν κάνει τα κακά του και τρελαίνεται όταν δεν βρίσκει τις αγαπημένες του φέτες γαλοπούλας στο σούπερ μάρκετ. Αν έχετε σκύλο, δηλαδή, μπορεί και να ταυτιστείτε. Αν δεν έχετε σκύλο, ή έχετε γάτα (όπως εγώ), μάλλον θα πάρετε -και μετά θα κάνετε τον σταυρό σας να μην τον φάει η γάτα σας.

Τέλος πάντων, η κωμωδία είναι, ίσως, το πιο δύσκολο είδος. Το να κάνεις, δηλαδή, τον άλλον να γελάσει με την καρδιά του. Αληθινά. Εγώ γέλασα. Και έφαγα και όλα τα ποπ κορν.



The Last Man on Earth: Χρήστος Ρομπόλης
Μπορεί οι Simpsons να έχουν τη φήμη πως προέβλεψαν σε πολλές περιπτώσεις το μέλλον, αλλά το Last Man on Earth… το τερμάτισε. Η σειρά που βγήκε στον αέρα το 2015 είχε σκηνικό την ερημωμένη γη μετά από μια πανδημία που «χτύπησε» τη γη το 2020, αρχικά αντιμετωπίστηκε ως μια απλή γρίπη και τελικά σχεδόν εξαφάνισε το ανθρώπινο είδος. Σας θυμίζει κάτι; Ελπίζουμε όχι ως προς το δεύτερο σκέλος. Ευτυχώς ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της σειράς, Γουίλ Φόρτε, της μεγάλης του SNL σχολής, δεν δημιούργησε μια ακόμη δυστοπική ταινία για το τέλος του κόσμου.

Ο Φιλ, κεντρικός ήρωας της ζωής, περιπλανιέται σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ ψάχνοντας απεγνωσμένα άλλους επιζώντες. Κι αν ο Τομ Χανκς στον «Ναυαγό» είχε τον Γουίλσον, εκείνος έχει φτιάξει ολόκληρη… παρέα από μπάλες για να μην (;) σαλέψει. Η απελπισία αλλά και η ασυδοσία της μοναξιάς τον ωθούν σε ανείπωτες καφρίλες. Όμως πάνω που εγκαταλείπει κάθε ελπίδα και αποφασίζει να βάλει τέλος στη μιζέρια του, διαπιστώνει πως δεν είναι μόνος. Η σειρά εκτός από πρωτότυπη περιλαμβάνει διαφορετικά είδη χιούμορ, από μαύρο και «εφηβικό» μέχρι σουρεαλιστικό και ψαγμένο, το cast είναι εξαιρετικό και οι guest εμφανίσεις ανανεώνουν το ενδιαφέρον. Αντί επιλόγου, το απόσπασμα από επεισόδιο του τελευταίου κύκλου, που προβλήθηκε το 2018 και κάνει flash back στην έναρξη της τηλεοπτικής πανδημίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με καταστάσεις είναι… ανατριχιαστική.



IT Crowd – Εύα Ζαχαριουδάκη
Ήταν πρόταση ατόμου που στο παρελθόν είχε προτείνει με επιμονή το How I met your mother. Δύσκολα θα μπορούσε να πάει κάτι λάθος.

Το IT Crowd συγκαταλέγεται στις «Cringe Comedies». Μια κατηγορία που δεν ήξερα ότι υπάρχει μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει κωμωδίες όπως το «The Οffice» και το «Parks and Recreation». Ούτε αυτό θα μπορούσε να πάει λάθος.

Το μόνο που πήγε εντελώς λάθος ήταν η πρόσληψη της δυναμικής Τζεν στη διεύθυνση του τμήματος τεχνικής υποστήριξης μεγάλης εταιρίας, παρότι δεν είχε καμία ιδέα από υπολογιστές και ό,τι μπορεί να σχετίζεται με αυτούς. Η παρουσία της έγινε η αφορμή για να αρχίσουν οι περιπέτειες του αδέξιου Μος και του δεν_έχω_διάθεση_να_δουλέψω Ρόι -τους δύο πραγματικούς IT του τμήματος, που είχαν συνηθίσει σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.

Βρετανικό χιούμορ, με ακραία στερεότυπα για την geek κουλτούρα και τη γυναικεία συμπεριφορά (ή διαφορετικά, βρετανικό Big Bang Theory σε 25 επεισόδια, που βλέπεται σε ένα Σαββατοκύριακο).

Πέρα από τα ακραία, βέβαια, περιλαμβάνει και τα πραγματικά. Αυτά που έχουν ειπωθεί πολλές φορές από τον τεχνικό του παρόχου ίντερνετ ή τον φίλο που «ξέρει από υπολογιστές».

«Δοκίμασες να κάνεις επανεκκίνηση;» και «Είναι σίγουρα στην πρίζα;»



Santa Clarita Diet - Αναστασία Βοσνάκη
Όλα κυλάνε ομαλά στην ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού κτηματομεσιτών, όταν μια μέρα η Σέιλα (σσ. Ντρου Μπάριμορ) γίνεται... ζόμπι!

Πώς γίνεται αυτό; Θα το μάθουμε στη συνέχεια. Μία κωμική σειρά του Netflix με τριαντάλεπτα επεισόδια, την οποία μπορείς να δεις και τις τρεις σεζόν μέσα σε δύο ημέρες! Τι όχι; Κι όμως είναι από αυτές τις σειρές. Που τελειώνει το επεισόδιο και λες έλα μωρέ ακόμη ένα και καταλήγεις να έχεις δει μια ολόκληρη σεζόν. Πάμε στην υπόθεση τώρα...

Όχι δεν είναι μια κλασική σειρά ζόμπι που τρώνε ανθρώπους και τέλος. Η Σέιλα λοιπόν εν μια νυκτί γίνεται ζόμπι και πρέπει να τρέφεται με ανθρώπους για να ζει (;), παρόλο που είναι νεκρή. Μεγάλο το σοκ για τον σύζυγό της Τζόελ (σσ. Τίμοθι Όλιφαντ) ο οποίος δεν αρχίζει να τρέχει μακριά αλλά αποφασίζει να την βοηθήσει σε όλη αυτή τη νέα... ζωή. Με έναν όρο! Θα σκοτώνουν μόνο κακούς ανθρώπους. Οι σκηνές ειδικά στην αρχή θα σας σοκάρουν λίγο με την ωμότητα, ωστόσο θα το ξεπεράσετε πολύ γρήγορα από το γέλιο! Μία υποτιμημένη κωμωδία που αξίζει να δείτε και που σίγουρα θα σας ανταμείψει με άπειρες στιγμές γέλιου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x