sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κώστας Αντετοκούνμπο: Θα χωρούσε στο ρόστερ των «αιώνιων»;

Το www.sportfm.gr απαντάει στο ερώτημα για το αν Κώστας Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να είχε μία θέση στο ρόστερ είτε του Ολυμπιακού, είτε του Παναθηναϊκού.

Κώστας Αντετοκούνμπο: Θα χωρούσε στο ρόστερ των «αιώνιων»;

Το καλοκαίρι του 2021 ο Κώστας Αντετοκούνμπο αποφάσισε να κάνει για δεύτερη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι… καριέρας. Την πρώτη ακολούθησε τον μεγαλύτερο αδερφό του Γιάννη στο Μιλγουόκι, όταν εκείνος επιλέχτηκε από τους Μπακς. Εκεί, λοιπόν, έπαιξε μπάσκετ σε σχολικό και κολεγιακό επίπεδο, υπογράφοντας το 2018 το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Μάβερικς. Στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ έμεινε για τρία χρόνια και έτσι πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Όπως είναι φυσικό, το όνομά του αναφέρθηκε στα ρεπορτάζ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν το καλοκαίρι, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που έψαξαν λίγο παραπάνω την περίπτωσή του, κάνοντας τη διερευνητική προσέγγιση. Από την άλλη και οι «πράσινοι» ενδεχομένως να τον είχαν σε κάποια μεταγραφική λίστα και να μην τους πέρασε απαρατήρητη η διαθεσιμότητά του.

Ωστόσο, η μοίρα και ο… Τόνι Πάρκερ τα έφεραν έτσι, ώστε ο 24χρονος φόργουορντ/σέντερ να παίξει για πρώτη φορά επαγγελματικά στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Βιλερμπάν. Μία ομάδα που αποτελεί εργοστάσιο επεξεργασίας ταλέντων τα τελευταία χρόνια. Μία ομάδα που λατρεύει να δουλεύει με πρότζεκτ και μ’ αυτή τη φιλοσοφία πορεύεται. Άλλωστε, είναι πάμπολλα τα παραδείγματα παικτών που φόρεσαν τη φανέλα της, ανέβασαν τις αγωνιστικές τους μετοχές και συνέχισαν την καριέρα τους, είτε στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο, είτε ακόμη και στο ΝΒΑ.

Κώστας Αντετοκούνμπο: Θα χωρούσε στο ρόστερ των «αιώνιων»;

Παράλληλα, με την επιλογή που έκανε ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ αφενός του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα (που θα την είχε εάν έπαιζε και σε κάποιον «αιώνιο»), αλλά και στο γαλλικό πρωτάθλημα. Μία λίγκα που βασιλεύει η αθλητικότητα και το ταλέντο και φυσικά πιο πλούσια από τη Stoiximan Basket League.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του 24χρονου φόργουορντ/σέντερ στα ευρωπαϊκά παρκέ είναι θετικά και μπορεί κανείς να πει και ελπιδοφόρα για το μέλλον. Σε 13 αγώνες Ευρωλίγκας, ο διεθνής ψηλός έχει κατά μέσο όρο 5,8 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 1 τάπα, σε περίπου 14 λεπτά συμμετοχής. Από την άλλη, στη γαλλική λίγκα μετράει 11 παιχνίδια, με περίπου 11 λεπτά παρουσίας στο παρκέ, έχοντας 4 πόντους και 2,2 ριμπάουντ. Το εντυπωσιακό του ποσοστό, όμως, και στις δύο διοργανώσεις είναι αυτό στα σουτ. Με την έφεση που έχει στο κάρφωμα, αλλά και το καλό του παιχνίδι κοντά στο καλάθι έχει ποσοστό 73% στην Ευρωλίγκα και 67% αντίστοιχα στο γαλλικό πρωτάθλημα. Είναι παίκτης που του αρέσει πολύ το πικ εν ρολ και σκρινάρει αρκετά καλά. Από την άλλη, με την αθλητικότητά του έχει τη δυνατότητα να κυνηγά τον αντίπαλο στην άμυνα, αλλά και ενίοτε να τον… κατεβάζει.



Στις 29 Οκτωβρίου επισκέφτηκε μαζί με τη Βιλερμπάν το ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Ερχόμενος από τον πάγκο και παίζοντας για περίπου 20 λεπτά, ο Αντετοκούνμπο έδωσε τρομερή ενέργεια στην ASVEL, κάνοντας παράλληλα ένα καταπληκτικό παιχνίδι με 12 πόντους (με 6/7 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 τάπες και χωρίς λάθος.



Το παιχνίδι αυτό στην ουσία γέννησε το ερώτημα εάν ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ θα χωρούσε στον Παναθηναϊκό από τη μία και από την άλλη πλευρά γιατί ο Ολυμπιακός δεν επέμεινε περισσότερο το καλοκαίρι για να τον κάνει δικό του.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, πάντως, είναι εξαιρετικά για την Ευρωλίγκα. Το μόνο «ψεγάδι» του είναι ότι δεν έχει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ. Άλλωστε, αυτός ήταν ο βασικός λόγος που δεν παρέμεινε περισσότερο στο ΝΒΑ (όχι φυσικά ότι έχει κλείσει οριστικά η πόρτα). Με ύψος 2,08μ. και γενικά εξαιρετική σωματική διάπλαση, με την αθλητικότητα να… ξεχειλίζει, είναι ταμάμ παίκτης Ευρωλίγκας, ενώ το γεγονός ότι είναι μόλις 24 ετών και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης κάνει ακόμη πιο ελκυστική την περίπτωσή του.

Η απάντηση, λοιπόν, στο ερώτημα για το αν ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα «χωρούσε» στο ρόστερ των «αιωνίων» είναι φυσικά και ναι. Στη ρούκι του χρονιά στην Ευρώπη, ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ ήθελε να κάνει μία win-win συμφωνία. Εκείνος να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, για να βελτιωθεί και παράλληλα να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Από ‘κει και πέρα, με την πίεση που υπάρχει στην Ελλάδα και την… απαγόρευση στο λάθος, ενδεχομένως να μην ήταν και το καλύτερο περιβάλλον για εκείνον. Το συμβόλαιό του με τη Βιλερμπάν έχει ισχύ μέχρι το 2023. Στο χέρι του είναι να κάνει το βήμα παραπάνω και βάσει της προοπτικής του, μπορεί να το κάνει.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος που κατάλαβε και είχε το… ζωντανό δείγμα, ότι ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα άξιζε μία θέση στο ρόστερ του. Τώρα, στις 17 Δεκεμβρίου είναι η σειρά του Ολυμπιακού να πάρει και εκείνος ένα δείγμα από τον διεθνή Έλληνα, στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x