sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Λαμία 2022/23: Ανανεωμένη και με πιο υψηλούς στόχους

Μετά από μια περιπετειώδη χρονιά και τη μάχη για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, η ομάδα της Λαμίας θέλει να αποφύγει κάτι παρόμοιο φέτος και βάζει πιο ψηλά τον πήχη, έχοντας ανανεωμένο ρόστερ.

Οι ομάδες της Super League ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και πλέον, βάζουν μπρος τις μηχανές τους για την έναρξη του πρωταθλήματος, με νέους στόχους. Έτσι και η Λαμία είναι μια από αυτές, με οδηγό στο τιμόνι της τον Τζανλούκα Φέστα.

Λαμία 2022/2023: Ανανεωμένη και με υψηλούς στόχους

Η ομάδα της Φθιώτιδας, ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν στην 13η θέση και έφτασε για ακόμα μια χρονιά μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας αποκλείσει την Ηλιούπολη, τον Ιωνικό και τον Άρη στα προημιτελικά, ενώ για να κερδίσει την παραμονή της στην κατηγορία χρειάστηκε να δώσει δύο αγώνες μπαράζ απέναντι στη Βέροια, που της έβαλε δύσκολα.

Φέτος σίγουρα στόχος της ομάδας, είναι να αποφύγει κάτι τέτοιο (γνωρίζοντας πρώτα απ’ όλα ότι οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται απευθείας στη Super League 2) και να κοιτάξει να βρεθεί κοντά στην εξασφάλιση της παραμονή της πριν την ολοκλήρωση της κανονική διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Λαμίας με πρωτεργάτες τον Τζανλούκα Φέστα και τους συνεργάτες τους, έβαλαν κάτω και είδαν τα κενά που είχε η ομάδα την περασμένη σεζόν, συμπληρώνοντας τα με μεταγραφές ποιοτικών παικτών.

Μερικά από τα παραδείγματα, είναι ο Τόμας Ντε Βινσέντι, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος. Ωστόσο, ο 33χρονος μέσος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνιζόταν στον ΑΠΟΕΛ και παρά τους τραυματισμούς που είχε, ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της κυπριακής ομάδας.



Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που εντάχθηκε στο ρόστερ της ομάδας, είναι ο Πέτρος Γιακουμάκης, ο οποίος έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε η ομάδα στην επιθετική της γραμμή, αυτό του σέντερ φορ που θα σκοράρει. Πράγμα που έκανε και με τη φανέλα της Βέροιας στο πρωτάθλημα της Super League 2, την περασμένη σεζόν ο 30χρονος επιθετικός.

Λαμία 2022/2023: Ανανεωμένη και με υψηλούς στόχους

Λίγες μέρες πριν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Super League για τη σεζόν 2022/2023, έγινε ίσως την καλύτερη της μεταγραφική κίνηση του καλοκαιριού, καθώς ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Ρίτσμοντ Μποάκιε με τον 29χρονο διεθνή Γκανέζο, να είναι αυτός που χρειαζόταν στην επιθετική της γραμμή η ομάδα της Φθιώτιδας.

Στο κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας της πραγματοποίησε το βασικό στάδιο στο Καρπενήσι, ενώ έδωσε και τέσσερις φιλικούς αγώνες (Κ-19 Λαμίας, Λεβαδειακό, ΑΕΚ Β’ και Ιωνικό), με απολογισμό τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Ενδεικτικό στο ότι ενισχύθηκε αρκετά στο αμυντικό της κομμάτι, ήταν πως σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια δεν δέχτηκε γκολ.

Λαμία 2022/2023: Ανανεωμένη και με υψηλούς στόχους





ΗΡΘΑΝ:

Ιβάν Γκοράνοβ (Ελεύθερος), Γκουστάβο Μαρμεντίνι (Ελεύθερος), Τόμας Ντε Βινσέντι (Ελεύθερος), Βικίντας Σλίβκα (Ελρύθερος), Πάρης Μπάμπης (Ελεύθερος), Πέτρος Γιακουμάκης (Ελεύθερος), Σωτήρης Τσιλούλης (Ελεύθερος), Θεόδωρος Βασιλακάκης (Ελεύθερος), Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος (Κ19 Λαμίας), Γιώργος Κορνέζος (Ελεύθερος), Όλιβερ Μπενίτες (Ελεύθερος), Ρίτσμοντ Μποάκιε (Ελεύθερος).

ΕΦΥΓΑΝ:

Λούκας Άλβες (Αλ Νάσρ), Κυριάκος Μαζουλουξής (Κηφισιά), Χρήστος Ελευθεριάδης (Ιωνικός), Ταϊρόν (Νακόν Ρατσασίμα), Απόστολος Βέλλιος (Τσβόλε), Ανέστης Βλαχομήτρος (Ολυμπιακός Β’), Μπαχανά Αραμπούλι (Ελεύθερος), Άνχελ Μαρτίνεθ (Ελεύθερος), Γιάννης Σκόνδρας (Ελεύθερος), Λουκάς Βύντρα (Ελεύθερος), Γιώργος Μανουσάκης(Ελεύθερος).

Λαμία 2022/2023: Ανανεωμένη και με υψηλούς στόχους

ΣΥΝ:
Για ακόμα μια χρονιά κράτησε ποδοσφαιριστές σε θέσεις- κλειδιά, ενώ έχει ταυτόχρονα έχει ενισχυθεί επιπλέον σε όλες τις γραμμές. Ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι ενισχύθηκε στο κομμάτι της επίθεσης με τον Πέτρο Γιακουμάκη, παίκτης που έχει στοιχεία που έλειπαν από την επιθετική γραμμή την περασμένη σεζόν.

ΠΛΗΝ:
Το μεγάλο κενό που είχε την περασμένη σεζόν σε πολλές θέσεις η ομάδα της Λαμίας μπορεί να έχουν καλυφθεί, όπως για παράδειγμα στην επιθετική γραμμή και το σκοράρισμα με τις προσθήκες του Πέτρου Γιακουμάκη και του Ρίτσμοντ Μποάκιε, ωστόσο είναι κινήσεις που έγιναν σχετικά αργά (ιδικά αυτή του Γκανέζου) και μένει να δούμε το πόσο εύκολα θα μπορέσουν να προσαρμοστούν.

Το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση του Μαρμεντίνι, όπου είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα της Φθιώτιδας σε πολλές αγωνιστικές, ωστόσο έχασε το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού.

Λαμία 2022/2023: Ανανεωμένη και με υψηλούς στόχους

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Σαράνοφ (Τ) - Σιμόν, Αντέντζο, Μπενίτες, Γκοράνοβ - Μπεχαράνο, Σλίβκα - Μαρμεντίνι, Ντε Βινσέτι, Τσιλούλης - Μποάκιε (ή Γιακουμάκης).

ΠΡΟΠΟΝΤΗΣ: Τζανλούκα Φέστα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x