sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Λάρι Μπερντ: Η ημέρα που… ξεκούρασε το δεξί του χέρι

Το www.sportfm.gr θυμάται την ημέρα που ο Λάρι Μπερντ έδωσε μία ξεχωριστή μπασκετική παράταση, με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Στον μπασκετικό… δικομματισμό εδώ και δεκαετίες τίθεται το δίλημμα, Μάικλ Τζόρνταν ή ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον καλύτερο όλων των εποχών. Η συγκεκριμένη κουβέντα κρατάει εδώ και χρόνια, με τις αντίπαλες «παρατάξεις» να παραθέτουν τα επιχειρήματά τους για τον «Air» οι μεν και για τον «Βασιλιά» οι δε. Αναμφίβολα πρόκειται για δύο «μάγους» του αθλήματος και έτσι μία τέτοια κουβέντα είναι απολύτως λογική.

Όμως, ακόμη και στον δικομματισμό η κατάσταση δεν είναι στο 50-50. Υπάρχουν και παρατάξεις που πιστεύουν σε άλλα ιδεώδη και πιστεύουν σε δικούς τους «GOAT», έχοντας βέβαια μικρότερα ποσοστά για να μπουν στην μπασκετική… Βουλή. Σ’ αυτή, λοιπόν, την κατηγορία ανήκουν οι οπαδοί του Λάρι Μπερντ.

Ο θρύλος του ΝΒΑ και πρώην πιστός «στρατιώτης» των Σέλτικς, τους οποίους υπηρέτησε ως παίκτης από το 1979 μέχρι το 1992. Τα επιτεύγματα του «Larry Legend», όπως τον αποκαλούν οι φανατικοί οπαδοί του, είναι πολλά στην πλούσια καριέρα του. Το παλμαρέ του έχει πρωταθλήματα, βραβεία MVP και πολλά άλλα, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Ήταν, όμως, ένα ατόφιο και σπάνιο ταλέντο, με υψηλότατο μπασκετικό IQ μέσα στο παρκέ και ένας από τους παίκτες που γνώριζαν πολύ καλά το άθλημα. Μάλιστα, αρκετοί είναι κι αυτοί που υποστηρίζουν πως η ιστορία τον έχει υποτιμήσει και πως η υστεροφημία του θα πρέπει να ήταν μεγαλύτερη…

Το www.sportfm.gr θυμάται, λοιπόν, μία από τις μεγαλύτερες επιδείξεις του σπάνιου μπασκετικού ταλέντου του Λάρι Μπερντ. Στις 14 Φεβρουαρίου του 1986, ο «Larry Legend» αποφάσισε να το πάρει κάπως… αλλιώς, προκειμένου να δώσει έναν άλλο τόνο και να ξεφύγει λίγο από τη… ρουτίνα του. Οι Σέλτικς αντιμετώπιζαν στο Πόρτλαντ τους Μπλέιζερς και δύο ημέρες αργότερα ακολουθούσε το «αιώνιο» ντέρμπι με τους Λέικερς.

Γι’ αυτό, ο Μπερντ ήθελε να είχε ξεκούραστο το… μαγικό και θαυματουργό δεξί του χέρι, επιλέγοντας να παίξει περισσότερο με το αριστερό! Τι έγινε στο ματς; Οι Σέλτικς νίκησαν στην παράταση 120-119 τους Μπλέιζερς, με τον Μπερντ να κάνει ένα εντυπωσιακό τριπλ νταμπλ με 47 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ!

Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 21/34 σουτ εκ των οποίων τα 10/21 ήταν με το αριστερό του χέρι και τον ίδιο να δηλώνει αργότερα: «Φύλαξα το δεξί μου χέρι για τους Λέικερς».

Για την ιστορία, δύο ημέρες, αργότερα οι «Κέλτες» νίκησαν 105-99 τους Λέικερς μέσα στο Λος Άντζελες, με τον Μπερντ να είχε 22 πόντους, 18 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Στο τέλος της διαδρομής της σεζόν 1985/86, η ομάδα της Βοστώνης κατέκτησε το πρωτάθλημα με αντιπάλους τους Ρόκετς (4-2) και ο Μπερντ θριάμβευσε σε προσωπικό επίπεδο, παίρνοντας ακόμη το βραβείο του MVP για τρίτη σερί χρονιά (1984-86), ενώ αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης των Τελικών!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x