sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πώς η… Σλάβια Πράγας ανέβασε τους τόνους ανάμεσα σε Σάρι και Μουρίνιο πριν το Λάτσιο-Ρόμα!

Λάτσιο και Ρόμα κοντράρονται στο παραδοσιακό, ιταλικό Derby della Capitale, με Μαουρίτσιο Σάρι και Ζοσέ Μουρίνιο να έχουν ήδη ανεβάσει τους τόνους με αφορμή τη... Σλάβια Πράγας!

Για το άσβεστο μίσος που υπάρχει ανάμεσα σε Ρόμα και Λάτσιο έχουν γραφτεί ατελείωτες αράδες και πιθανότατα θα γραφτούν πολλές ακόμα, ωστόσο είναι ένα ντέρμπι που πάντοτε βρίσκει νέους τρόπους μαγνητίζει τα βλέμματα.

Μπορεί στην Ιταλία οι ομάδες της πρωτεύουσας να είναι διαχρονικά ριγμένες σε σχέση με εκείνες από άλλες πόλεις όπως το Μιλάνο ή το Τορίνο, όμως η κόντρα μεταξύ «τζαλορόσι» και «λατσιάλι» πάντοτε είχε κάτι το πιο έντονο.

Τα τελευταία χρόνια, αμφότεροι Ρωμαίοι έχουν καταφέρει να εδραιωθούν στις πρώτες θέσεις της Serie A, με τη Ρόμα να μετρά δύο συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τελικούς (έναν κερδισμένο και έναν χαμένο) αλλά να μην μπορεί από το 2019 και μετά να εξασφαλίσει εισιτήριο για το Champions League.

Οι «λατσιάλι» από την άλλη δεν έχουν να επιδείξουν ανάλογες, εκτός συνόρων, πορείες, όμως φέτος μετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μάλιστα ορέγονται και τη φάση των «16» μετά τη νίκη ενάντια στη Φέγενορντ.



Την ίδια ώρα, οι «τζαλορόσι» βρίσκονται στους ομίλους του Europa, όπου βλέπουν τη Σλάβια Πράγας να τους κοντράρει στα ίσα όσον αφορά στην πρωτιά.

Η διαφορά αυτή λοιπόν, μεταξύ των δύο διοργανώσεων που μετέχουν Ρόμα και Λάτσιο, έφερε ένα απροσδόκητο... beef ανάμεσα στους προπονητές των δύο κλαμπ ενόψει το αποψινού ντέρμπι!

Προ ημερών, βλέπετε, ο τεχνικός της Λάτσιο, Μαουρίτσιο Σάρι, είπε μετά τη νίκη της ομάδας του επί των Ολλανδών πως «η Ρόμα έχει την ευχέρεια να παίξει ένα φιλικό με τη Σλάβια την Πέμπτη, εμείς παίξαμε σε έναν πόλεμο, υπάρχει ριζική διαφορά».

Ακολούθως, ο Ιταλός γκρίνιαξε για το πρόγραμμα, εκτιμώντας πως δεν θα έπρεπε τα ντέρμπι να παίζονται τις ευρωπαϊκές εβδομάδες...



Όπως ήταν φυσικό όμως, ήταν η πρώτη ατάκα του Σάρι που τράβηξε την προσοχή του Ζοσέ Μουρίνιο, που ενόψει ντέρμπι φρόντισε να περάσει στην αντεπίθεση με τον γνωστό, Special One, τρόπο!

«Πιστεύω πως αν υπάρχει κάποιος που πρέπει να προσβληθεί, είναι η Σλάβια Πράγας και όχι εγώ» δήλωσε ο Πορτογάλος πριν το ματς με τους Τσέχους (που συνοδεύτηκε από ήττα, 2-0), προτού συνεχίσει αναφέροντας ότι «είναι σαν να είπε πως η Σλάβια δεν είναι ποιοτική ομάδα.

Πάντα σέβομαι τους αντιπάλους μας. Ίσως αυτή να είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν προπονητή που έχει κερδίσει 26 τίτλους και έναν που δεν έχει σχεδόν τίποτα. Είναι θέμα νοοτροπίας.

Κάθε ματς πρέπει να το παίρνεις στα σοβαρά, δεν υπάρχουν φιλικά».


Όποιος περίμενε να ακούσει ακόμη περισσότερες ατάκες ενόψει του Derby della Capitale πιθανότατα απογοητεύτηκε μαθαίνοντας πως οι δύο προπονητές δεν θα έδιναν συνεντέυξεις Τύπου.



Όπως και να ‘χει όμως, η ανταλλαγή των παραπάνω... βελών έφερε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ντέρμπι, που βρίσκει την τυπικά γηπεδούχο Λάτσιο στην 10η θέση της βαθμολογίας της Serie A με 16 βαθμούς και τη Ρόμα στην 7η με 17, συνεπώς και το βαθμολογικό κίνητρο είναι τεράστιο.

Σχολιάζοντας δε όσα αναφέρθηκαν από τους δύο προπονητές, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ρόμα, της Φιορεντίνα, της Ουντινέζε και της Σιένα (μεταξύ άλλων), Γκαετάνο Ντ’ Αγκοστίνο, ανέφερε πως «μοιάζουν σαν δύο μποξέρ πριν από αγώνα. Ο Μουρίνιο έχει κάνει κτήμα του το παιχνίδι της επικοινωνίας, ο Σάρι όμως δουλεύει καλύτερα στο θέμα της τακτικής»...

Λάτσιο-Ρόμα: Η κόντρα Σάρι και Μουρίνιο λόγω Σλάβια Πράγας

Αλλού διαβάζει κανείς πως μία νέα κόντρα γεννιέται. Η αλήθεια είναι πως και παλαιότερα είχαν τις προστριβές τους Μουρίνιο και Σάρι. Πριν την έναρξη της σεζόν 2022/23, ο δεύτερος είχε δηλώσει πως «υπάρχει μεγάλη γ@@@η διαφορά ανάμεσά μας, εκείνος ξεκίνησε από την Μπαρτσελόνα, εγώ για να κερδίσω έπρεπε να βρω λύσεις με την ποιότητα που είχα στο ρόστερ μου».

Όντως, ο 64χρονος, άλλοτε τραπεζικός, πέρασε από τα χωράφια της Serie D προτού φτάσει σε μεγάλη, ποδοσφαιρικά, ηλικία στα σαλόνια και φτιάξει το όνομά του με Έμπολι, Νάπολι και εν συνεχεία πάει σε Τσέλσι, Γιουβέντους και εσχάτως Λάτσιο.

Αξίζει επίσης να θυμηθούμε πως το 2018, όταν είχαν αναμετρηθεί στην Premier League, ο Σάρι με την Τσέλσι και ο Μουρίνιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένας έξαλλος πανηγυρισμός βοηθού του πρώτου μπροστά στον Πορτογάλο είχε φέρει... χαμό στους δύο πάγκους. Αμφότεροι είχαν απολογηθεί στη συνέχεια, τότε όμως δεν μιλούσαμε για ένα τοπικό ντέρμπι. Εδώ, τα πράγματα είναι διαφορετικά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x