sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Λεβαδειακός 2022/23: Επέστρεψε και θέλει να μείνει

Το sport-fm.gr παρουσιάζει τον Λεβαδειακό, που επιστρέφει στα σαλόνια της Super League 1 μετά από μια τριετία.

Σχετικά σύντομο αποδείχτηκε το διάστημα απουσίας του Λεβαδειακού από τα σαλόνια της Super League 1, με τους Βοιωτούς να επιστρέφουν στην κορυφαία κατηγορία μετά από μία τριετία, έχοντας τερματίσει στην κορυφή του Β’ ομίλου της Super League 2 πέρυσι και επικρατώντας εν συνεχεία της Βέροιας στα μπαράζ (1-0 & 1-0).

Είχε προηγηθεί η απώλεια της ανόδου την τελευταία αγωνιστική των playoffs το 2021 και το... κουτσούρεμα της χρονιάς λόγω κορωνοϊού το 2020, με την ομάδα του Γιάννη Τουσιάνη να βρίσκει με την τρίτη τον δρόμο για την άνοδο.



Ο Λεβαδειακός στοχεύει ασφαλώς πρωταρχικά στη διατήρηση στην κατηγορία, θέλοντας να εδραιωθεί ξανά όπως είχε κάνει μεταξύ 2005 και 2019, διάστημα κατά το οποίο πέρασε δώδεκα σεζόν συνολικά στο πρωτάθλημα των... μεγάλων.

Ο Ταουσιάνης παραμένει φυσικά στον πάγκο έχοντας πιστωθεί την επιτυχία της ανόδου στην πρώτη του μόλις σεζόν στη Λιβαδειά – και μετά από μία διετία στον Εργοτέλη.

Μεταγραφικά, ξεχωρίζει η απόκτηση του έμπειρου Σλοβάκου μεσοεπιθετικού Μίχαλ Σκβάρκα, που έμεινε ελεύθερος από τη Βίσλα Κρακοβίας, ενώ και οι Μπελμόντ, Βινίσιους και Ντεντάκης αποτελούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Λεβαδειακός 2022/23: Επέστρεψε και θέλει να μείνει

Από την άλλη, πλήγμα αποτελεί η αποχώρηση του Νίλι Περδόμο μετά από μια γεμάτη διετία, όπως και εκείνη του Λούκας Πολέτο, με τους δύο ποδοσφαιριστές να αποτελούν τα 2/3 της κορυφαίας τριάδας των σκόρερ της ομάδας πέρυσι – μαζί με τον Μυτίδη.

Πρώτο ματς για την ομάδα της Λιβαδειάς στα σαλόνια μετά από τρία χρόνια, αυτό στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άρη, την Κυριακή (21/08) στις 20:30.

ΗΡΘΑΝ: Αντονί Μπελμόντ (Γκρενόμπλ), Καζένγκα Λούα Λούα (Γκεντσλερμπιρλίγκι), Ρέτζις (Χάτα Κλαμπ), Χρήστος Βουτσάς (Εργοτέλης), Βινίσιους (ΑΠΟΕΛ), Αντώνης Ντεντάκης (Απόλλων Σμύρνης), Μίχαλ Σκβάρκα (Βίσλα Κρακοβίας), Γκρέγκορζ Σαντομιέρσκι (Γκόρνικ Ζάμπρζε)

ΕΦΥΓΑΝ: Μανώλης Ροβίθης (Γιούχτας), Παναγιώτης Λινάρδος (Παναχαϊκή), Λούκας Πολέτο (Κρισιούμα), Βούκο Βούγιοβιτς (Ερέρα), Χρήστος Αραβίδης (ελεύθερος), Νίλι Περδόμο (Καλλιθέα).

Λεβαδειακός 2022/23: Επέστρεψε και θέλει να μείνει

ΣΥΝ: Μπορεί να απουσίαζε για τρία χρόνια από τη Super League 1, ωστόσο είναι σαφές πως ο Λεβαδειακός αποτελεί... μπαρουτοκαπνισμένο σύλλογο. Οι Βοιωτοί έχουν εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία και, παρότι οι νεοφώτιστες ομάδες αποτελούν συνήθως φαβορί για τον υποβιβασμό, αυτό δεν μπορεί αν ειπωθεί εύκολα στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σημαντικό επίσης το γεγονός πως διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ο περσινός κορμός, που έφερε και την άνοδο σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα όπου οι πρωταθλητές των δύο ομίλων δεν είχαν εξασφαλισμένη την άνοδο.

ΠΛΗΝ: Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητες οι αποχωρήσεις των δύο από τους τρεις πρώτους σκόρερ των Βοιωτών πέρυσι. Έντεκα γκολ σημείωσε τη χρονιά της ανόδου ο Νίλι, εννέα ο Πολέτο, με αμφότερους να αποχωρούν και τον Μυτίδη των δέκα τερμάτων να είναι ο μοναδικός εκ της... παλαιάς φρουράς που συνεχίζει.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Μάρκοβιτς - Ντεντάκης, Τζημόπουλος, Βινίσιους, Βήχος - Μεχία, Χάμοντ - Μουτίνιο, Σκβάρκα, Λούα Λούα - Μυτίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x