sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Είναι ο κορυφαίος αλλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποτελεί ίσως τον πιο επικίνδυνο επιθετικό παγκοσμίως, όμως στην εθνική Πολωνίας έχει ανάγκη από... παραστάτες.

Λεβαντόφσκι: Είναι ο κορυφαίος αλλά... μόνος

Μερικοί τον παρομοιάζουν με το κρασί που όσο παλιώνει γίνεται και καλύτερο. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κλείνει τον Αύγουστο τα 33 του χρόνια αλλά βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα εδώ και δύο σεζόν, μετρώντας 103 γκολ σε 87 συμμετοχές με την Μπάγερν Μονάχου στο διάστημα αυτό! Με την εθνική Πολωνίας όμως, τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα και φάνηκε και στην πρεμιέρα του Euro, με την ήττα από την Σλοβακία...

Σεζόν-φωτιά


Θεωρείται τεράστια αδικία το ότι δεν απονεμήθηκε το βραβείο της Χρυσής Μπάλας το 2020. Όχι φυσικά επειδή δεν είχε λογική η απόφαση (ελέω πανδημίας κορωνοϊού) αλλά επειδή έτσι έμεινε... μπουκάλα ο Λεβαντόφσκι! Ο Πολωνός είχε καταφέρει να ανακηρυχθεί πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις όπου είχε συμμετάσχει, ήτοι Bundesliga, Κύπελλο Γερμανίας και Champions League, με όλα τα εν λόγω τρόπαια να καταλήγουν στα χέρια των Βαυαρών. Ο συνολικός απολογισμός ήταν 55 τέρματα σε 47 αγώνες, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.

Λεβαντόφσκι: Είναι ο κορυφαίος αλλά... μόνος

Η σεζόν 2020/21 μπορεί να είχε μόνο μία κούπα, αυτή του πρωταθλήματος, όμως ο «Λέβα» ήταν για μία ακόμη χρονιά καυτός. Σημείωσε οκτώ τέρματα λιγότερα, σκοράροντας 48 φορές σε 40 συμμετοχές, με 41 εξ αυτών να σημειώνονται στο πρωτάθλημα. Έτσι, έσπασε το τρομερό ρεκόρ που κρατούσε ο Γκερντ Μίλερ από τη δεκαετία του ’70 και έφτασε τις έξι συνεχόμενες σεζόν με τουλάχιστον 40 τέρματα στο ενεργητικό του. Λεβαγκόλσκι, που λένε...

Άλλη υπόθεση η... Polska


Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι παίκτες που έχει δίπλα του ο «Λέβα» στην εθνική ομάδα είναι αρκετά διαφορετικής ποιότητας. Η Πολωνία είναι ομάδα που συνήθως συμμετέχει στα μεγάλα τουρνουά αλλά... μέχρι εκεί, με τη μοναδική διάκριση των τελευταίων ετών να είναι η συμμετοχή στα προημιτελικά του Euro του 2016.

Λεβαντόφσκι: Είναι ο κορυφαίος αλλά... μόνος

Ο 33χρονος φορ είναι βέβαια με διαφορά ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της πολωνικής εθνικής ομάδας, έχοντας 66 τέρματα σε 120 αγώνες – δεύτερος ο Βλόντιμιερτς Λουμπάνσκι, με 48 τέρματα. Είναι επίσης στην κορυφή των συμμετοχών, με 120 (108 έχει ο Μπλαστσικόφσκι). Ντεμπούτο με τα χρώματα της πατρίδας του είχε κάνει το 2008 και έκτοτε έχει βρει δίχτυα τουλάχιστον μία φορά σε κάθε ημερολογιακό έτος, έχοντας ως κορυφαία επίδοση τα έντεκα τέρματα σε επτά ματς το 2015.

Φέτος έχει σκοράρει τρεις φορές σε τέσσερα ματς όμως στο 2-1 από την Σλοβακία δεν είδε το όνομά του να μπαίνει στον πίνακα με τους σκόρερ. Μέχρι τώρα, μόλις δύο από τα διεθνή του γκολ έχουν σημειωθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Το πρώτο ήταν ενάντια στην Ελλάδα, στο 1-1 του Euro του 2012, το δεύτερο στο 1-1 με τους Πορτογάλους στα προημιτελικά του 2008. Φέτος καλείται να πετύχει το... τρίτο και φαρμακερό προκειμένου να έχει η ομάδα του ελπίδες για κάτι καλό μετά την ήττα από τους Σλοβάκους πριν από μερικές ημέρες. Χρειάζεται όμως βοήθεια και από τους συμπαίκτες του, κανένας εκ των οποίον δεν τον φτάνει σε ποιότητα...

Το αύριο


Η υπάρχουσα συμφωνία του Λεβαντόφσκι με την Μπάγερν Μονάχου έχει ισχύ μέχρι το 2023. Τότε, θα οδεύει αισίως για τα 35 του χρόνια και κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται – αν και φαντάζει δύσκολο να έχει... ξεχάσει την τέχνη του σκοραρίσματος!

Πολλοί συζητούν ότι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τον Πολωνό φορ να δοκιμάζει την τύχη του και σε ένα πρωτάθλημα εκτός Γερμανίας. La Liga και Premier League αποτελούν ίσως δύο αρκετά ελκυστικούς προορισμούς, με φήμες να προκύπτουν ανά τακτά διαστήματα τους τελευταίους μήνες και να παρουσιάζουν τον «Λέβα» ως στόχο της Τσέλσι και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Λεβαντόφσκι: Είναι ο κορυφαίος αλλά... μόνος

Μπορεί ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε να ξεκόβει συχνά πυκνά την κουβέντα, όμως το ποδόσφαιρο παραμένει μπίζνα. Δεν δείχνει και πολύ δύσκολο το να πει όντως «ναι» η rekordmeister σε περίπτωση που εμφανιστεί μία πρόταση της τάξης των 50 με 60 εκατομμυρίων ευρώ. Άλλωστε για τον κορυφαίο επιθετικό του κόσμου, ακόμα κι αυτά λίγα φαίνονται, κι ας είναι σχεδόν 33 Μαΐων...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x