Ειδήσεις

Λιμνιάτης: «Σημαντικά ματς»

Τις νίκες με Ιταλία και Φινλανδία έθεσε ως τον επόμενο στόχο της Εθνικής στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ ο βοηθός του Αντρέα Τρινκιέρι, Γιώργος Λιμνιάτης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Την ελπίδα η σημερινή νίκη επί της Τουρκίας να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας εξέφρασε ο Γιώργος Λιμνιάτης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο βοηθός του Αντρέα Τρινκιέρι τόνισε ότι η «γαλανόλευκη» τα πήγε αρκετά καλά και οι διεθνείς πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στα επόμενα ματς της πρώτης φάσης με την Ιταλία και την Φινλανδία για να μην πάει στον επόμενο γύρο χωρίς να έχει βαθμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Λιμνιάτης στη Νίκη Μπάκουλη

Για τη νίκη επί της Τουρκίας, την τρίτη στο Ευρωμπάσκετ, και για το σύστημα της διοργάνωσης:

«Σίγουρα δεν σημαίνει κάτι αυτό και υπάρχει ένα ενδεχόμενο ουσιαστικά οι τρεις νίκες που έχουμε κάνει να μην κουβαλήσουμε τίποτα στον επόμενο γύρο. Τα επόμενα παιχνίδια με την Ιταλία και τη Φινλανδία θα είναι πάρα πολύ σημαντικά, αλλά είναι σήμερα θετικό ότι κάναμε μία καταπληκτική εμφάνιση και με δεδομένη την απουσία του Βασίλη (Σπανούλη). Η ομάδα πήρε εξαιρετικό βαθμό στην ομαδικότητα, στην οπροσάθεια και στα δύο κομμάτια του γηπέδου, και ευελπιστούμε η σημερινή εμφάνιση να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια».

Για την απουσία του Σπανούλη και την εμφάνιση της Εθνικής

«Προσαρμοστήκαμε αρκετά, δουλέψαμε στην προηγούμενη προπόνηση με δεδομένη την απουσία του Βασίλη (Σπανούλη), ώστε να μην έχει πίεση η περιφέρειά μας, αφού είχε μείνει με δύο γκαρντ τον Κώστα (Παπανικολάου) και τον Νίκο (Ζήση). Δουλέψαμε σε αυτό. Πήγαμε πάρα πολύ καλά. Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό κομμάτι της σημερινής μας επικράτησης είναι η αμυντική μας προσήλωση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αν κοιτάξουμε τους αριθμούς, έχουμε δεχθεί μόνο 26 πόντους και είχαμε πει πριν από το παιχνίδι ότι η Τουρκία είχε δύο πολύ άσχημες εμφανίσεις και ήταν η τελευταία της ευκαιρία, θα έπρεπε να ήμασταν προσεκτικοί και στον βαθμό που είχαμε στην συγκέντρωση, την προσήλωση και την ολοκλήρωση της σημερινής αποστολής πήραμε πολύ καλό βαθμό».

Για το αυριανό ματς με την Ιταλία

«Προβλέπεται ξενύχτι. Η Ιταλία είναι μια ομάδα που αγωνίζεται με πάρα πολύ καλή ψυχολογία. Η δύναμή της είναι στην περιφέρεια, αρέσκονται σε ένα παιχνίδι περισσότερο περιφερειακά. Και Ντατόμο που παίζει στη θέση 4 είναι ικανός, βάζει την μπάλα κάτω και προσπαθούν να δημιουργούν στο ένα εναντίον ενός και μετά αν κλείνει η άμυνα κάνουν τις έξω πάσες, οπότε το κλειδί για εμάς θα είναι στην άμυνα να σταματήσουμε το ένας εναντίον ενός για να μην μπούμε σε διαδικασία ροτέισον και τους δώσουμε ελεύθερα σουτ, αφού είναι πολύ καλοί και στο κλόουζ άουτ. Εκεί πιστεύω ότι θα κριθεί ο νικητής».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x