sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ρομέλου Λουκάκου: Κατάφερε να ξορκίσει τους «κόκκινους διαβόλους» που τον... στοίχειωναν!

Ο Λουκάκου διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του. Ήταν ο ηγέτης της Ίντερ στην επιστροφή στους τίτλους, θέλει να οδηγήσει και to Bέλγιο στην κορυφή, αφήνοντας πίσω του τις... μαύρες ημέρες.

Λουκάκου: Ξορκίζοντας τους «δαίμονες» που τον στοίχειωναν

Ο όρος «prolific» χρησιμοποιείται στο εξωτερικό για τους επιθετικούς που είναι... killer και έχουν το χάρισμα να βρίσκουν το εύκολο γκολ. Ένας όρος που ταιριάζει γάντι στον Ρομέλου Λουκάκου. Είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να εκμεταλλευτεί και την παραμικρή ευκαιρία, να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με πολλούς τρόπους και αν κάνεις το λάθος να του αφήσεις... μισό τετραγωνικό τότε θα το πληρώσεις.

Ο Ρομέλου Λουκάκου έχει χτυπήσει limit up και οι μετοχές του βρίσκονται στον... Θεό! Αναμφίβολα, αποτελεί έναν από τους πέντε κορυφαίους σέντερ φορ αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, αλλά ίσως και αν τον αδικούμε με αυτό... Ο Βέλγος στράικερ διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του, όντας ο ηγέτης της Ίντερ στον δρόμο προς την επιστροφή στους τίτλους, ενώ φιλοδοξεί πως μπορεί να βγει μπροστά και για την χώρα του και να την φέρει στην κορυφή της Ευρώπης!

Για να φτάσει μέχρι εδώ ο Λουκάκου, όμως, πέρασε αρκετά... Έπρεπε να ξορκίσει τους δαίμονες που τον στοίχειωναν: τους «κόκκινους διαβόλους»! Διότι όταν ο Λουκάκου πήρε την ακριβότερη μεταγραφή της καριέρας του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Έβερτον με 84,7 εκατ. ευρώ.

Η αμέσως προηγούμενη χρονιά του με τη φανέλα της Έβερτον ήταν καταπληκτική. Σε 37 εμφανίσεις είχε 25 γκολ και 6 ασίστ, ενώ άπαντες έβλεπαν πως αυτός ο θηριώδης στράικερ μπορούσε να κάνει την διαφορά. Η Τσέλσι δεν τον είχε εκτιμήσει, παρότι είχε δώσει 15 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Άντερλεχτ με την οποία έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Οι Λονδρέζοι δεν εμπιστεύτηκαν το ταλέντο του, ούτε δούλεψαν πάνω στα εξαιρετικά φυσικά στοιχεία που έχει. Ελάχιστες συμμετοχές, με τον Λουκάκου να βρίσκεται μεταξύ πάγκου και κερκίδας και να ακολουθούν δύο δανεισμοί σε Γουέστ Μπρομ και Έβερτον.

Λουκάκου: Ξορκίζοντας τους «δαίμονες» που τον στοίχειωναν

Η τελευταία πείστηκε από τις επιδόσεις του, έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό ρεκόρ -τότε- των 35,5 εκατ. ευρώ και τον έκανε δικό της. Η Έβερτον θέλησε να δουλέψει πα΄νω σε έναν ποδοσφαιριστή με τρομερά φυσικά στοιχεία. Τρομερά δυνατός, ψηλός, ογκώδης αλλά και με πολυ μεγάλο διασκελισμό, όντας γρήγορος στα πόδια. Την εποχή που αγωνιζόταν στην Premier League ήταν εκ των ταχύτερων ποδοσφαιριστών παρότι δεν του... φαίνεται, με τον Λουκάκου να μετράει 166 εμφανίσεις με την Έβερτον σκοράροντας 87 γκολ και δίνοντας 29 ασίστ.

Η Γιουνάιτεντ τον απέκτησε, βλέποντας στο πρόσωπό του τον νέο... Φαν Νίστελροϊ. Το απαιτητικό κοινό της ομάδας του Μάντσεστερ, το... τρομακτικό «Ολντ Τράφορντ» και η πίεση που δημιουργεί η ιστορία του συλλόγου ήταν αρκετή. Ο Λουκάκου στην πρώτη του χρονιά δεν τα πήγε άσχημα (με 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), ωστόσο πρέπει να αναλογιστεί κανείς πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν βρισκόταν στα καλύτερά της. Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του ξεκίνησε, πάντως, παρά την καλή χρονιά και η επόμενη (2018/19) ήταν το... κύκνειο άσμα του. Το κοινό στην Αγγλία είναι δύσκολο, φτάνουν μία-δύο αφορμές για να αρχίσει η γκρίνια και να σε πάρει η κάτω βόλτα. Ο Λουκάκου δεν έδειχνε στα καλύτερά του, η ψυχολογία του είχε πέσει χαμηλά...

Λουκάκου: Ξορκίζοντας τους «δαίμονες» που τον στοίχειωναν

Ο Λουκάκου έψαχνε ένα ηλεκτροσόκ ώστε να σηκωθεί ξανά από το... πάτωμα. Πάλευε με τους δαίμονές του, με τους... κόκκινους διαβόλους που τον στοίχειωναν και έψαχνε τον τρόπο για να τους ξορκίσει. Ο Αντόνιο Κόντε πίστεψε σε αυτόν και του έδωσε την ευκαιρία να... εξιλεωθεί. Κάτι που έγινε! Η πρώτη του χρονιά στα νερατζούρι περιελάμβανε 34 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά η Ίντερ έμεινε με άδεια χέρια. Δεύτερη πίσω από την Γιουβέντους με έναν βαθμό διαφορά, χαμένος τελικός Europa Leauge.


Παρόλα αυτά, φαινόταν πως τα πράγματα πήγαιναν καλά. Το νερό μπήκε στ' αυλακι την επόμενη σεζόν. Ο Λουκάκου βγήκε μπροστά, έδειξε ότι αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων φορ παγκοσμίως και πήρε από το χέρι την Ίντερ οδηγώντας την στα πρωταθλήματα μετά από 11 χρόνια. Ο απολογισμός του; 24 γκολ και 11 ασίστ σε 36 αγώνες πρωταθλήματος, με τον Βέλγο φορ να ξορκίζει τους δαίμονές του.

Λουκάκου: Ξορκίζοντας τους «δαίμονες» που τον στοίχειωναν

Πλέον, καλείται παρέα με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και τα άλλα... παιδιά από το Βέλγιο να οδηγήσουν την ομάδα τους στην κορυφή της Ευρώπης! Μπορούν; Είδωμεν...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x