sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Από Σίτι και Τότεναμ, μέχρι Νιουκάστλ και… Σπόρτινγκ: Οι μεγαλύτερες ήττες της Γιουνάιτεντ

Το 0-5 από τη Λίβερπουλ έκατσε στραβά στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που όμως έχουν δει την ομάδα τους να δέχεται και περισσότερα γκολ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι βαρύτερες ήττες της

Σε μία βραδιά που άπαντες στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα, η Λίβερπουλ διέλυσε με 5-0 τη Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», υποχρεώνοντας την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ σε μία ταπεινωτική ήττα.

Πάντως η αλήθεια είναι πως οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν υποφέρει και περισσότερο στο παρελθόν!

Μόλις έναν χρόνο πριν, η Τότεναμ τους είχε διαλύσει με 6-1 εκτός έδρας, σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί μόλις στο 2’ αλλά εν συνεχεία είχαν μείνει με δέκα παίκτες και εντέλει είχαν βρεθεί να χάνουν με 4-1 πριν την ανάπαυλα.



Το ίδιο ακριβώς σκορ είχε σημειωθεί στο μεγάλο ντέρμπι με τη συμπολίτισσα, Σίτι, η οποία είχε ταπεινώσει την άσπονδη αντίπαλο τον Οκτώβριο του 2011. Κι εδώ είχαμε αποβολή για τη Γιουνάιτεντ, με το σκορ πάντως να είναι 1-3 μέχρι το 90’ και τους «πολίτες» να σκοράρουν τρεις φορές στις καθυστερήσεις!



Ακόμη μία ήττα με 6-1, εκτός έδρας αυτή τη φορά, είχε καταγραφεί τη σεζόν 1963/64 σε αγώνα με την ισχυρή τότε Μπέρνλι.

Με 6-0 δε, είχε νικήσει η Ίπσουιτς του μεγάλου Σερ Μπόμπι Ρόμπσον τους «κόκκινους διαβόλους» το 1980.



Όσον αφορά στις πεντάρες; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χάσει με 5-0 άλλες πέντε φορές πριν το Βατερλό με τη Λίβερπουλ, όλες πάντως εκτός έδρας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ήττες από Τσέλσι (1999), Νιουκάστλ (1996), Έβερτον (1984), Κρίσταλ Πάλας (1972) και... Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1964, Κύπελλο Κυπελλούχων).

Αξίζει να σημειωθεί πως από τα δέκα βαρύτερα αποτελέσματα εις βάρος της Γιουνάιτεντ, τα έξι (όπως και το φετινό) έχουν σημειωθεί Οκτώβριο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x