sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τρίτη «εξάρα» της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Γιουνάιτεντ!

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 6-3 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «πολίτες» να πετυχαίνουν για τρίτη φορά έξι γκολ απέναντι στη «συμπολίτισσα» και δεύτερη σε επίπεδο Premier League.

H απίθανη Μάντσεστερ Σίτι «σκόρπισε» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Έιτιχαντ» με 6-3 για την 9η αγωνιστική της Premier League.

Aυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του συγκεκριμένου ντέρμπι που οι «πολίτες» πετυχαίνουν έξι τέρματα απέναντι στους συμπολίτες, δεύτερη για την Premier League και... πρώτη εντός έδρας.

Eπιπλέον το συγκεκριμένο ματς είναι το ντέρμπι με τα περισσότερο γκολ που έχουν επιτευχθεί ποτέ στο συγκεκριμένο ζευγάρι μετά από 187 συναντήσεις των δύο.

Με οδηγό το 1926


Έχουν περάσει 96 χρόνια από την πρώτη φορά που η Μάντσεστερ Σίτι «φιλοδώρησε» με έξι τέρματα τη Γιουνάιτεντ. Στην 37η συνάντηση των δύο ομάδων η Σίτυ νίκησε με 6-1 στο Όλντ Τράφορντ για την 27η αγωνιστική της πρώτη κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος. To ημερολόγιο έγραφε 23 Ιανουαρίου 1926.

Οι «πολίτες» με 2 γκολ από τον Σαμ Όστιν και τον Φρανκ Ρόμπερτς και ένα του Τόμι Τζόνσον και του Τζόρτζ Χικς, έκαναν... παρέλαση στο «Όλντ Τράφορντ» το οποίο πανηγύρισε μόλις μια φορά το γκολ του Ρένοξ.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι λίγες εβδομάδες αργότερα η γαλάζια μεριά του Μάντσεστερ «βυθίστηκε» στην εσωστρέφια, καθώς η Σίτι υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία μαζί με τη Νοτς Κάουντι.

Η επιβλητική επιστροφή της Σίτι


Χρειάστηκε να περάσουν 85 ολόκληρα χρόνια ώστε η Μάντσεστερ Σίτι να βιώσει στιγμές αντίστοιχες με του 1926. Οι συνθήκες πλέον πολύ διαφορετικές με τους «πολίτες» του Ρομπέρτο Μαντσίνι να βρίσκονται στις παρυφές της... γιγάντωσης τους και τους «κόκκινους διαβόλους» να βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο που θα ακολουθούσε στην παράδοση των σκήπτρων του πρωταθλητή στη συμπολίτισσα Σίτι.

Στις 23 Οκτωβρίου του 2011, το «Όλντ Τράφορντ» μετατράπηκε σε μαρτυρικό τοπίο για τη Γιουνάιτεντ καθώς η φιλοξενούμενη Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε ξανά με 6-1. Σκόρερ για τους μετέπειτα πρωταθλητές οι Μπαλοτέλι και Τζέκο που πέτυχαν από δύο τέρματα, αλλά και οι Νταβίντ Σίλβα και Αγουέρο που πέτυχαν ένα.

Τα γκολ της... παρηγοριάς της ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πέτυχαν ο Τζόνι Έβανς και ο Ντάρεν Φλέτσερ.



Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x