sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μαντσίνι, ο 18ος Αργεντινός που σκοράρει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού!

O Ντάνιελ Μαντσίνι σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και έβαλε έτσι το όνομα του στη λίστα των Αργεντινών που έχουν βρει δίχτυα έστω μια φορά με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Το «τάνγκο» ποτέ δεν σταματά στον Παναθηναϊκό! Με τον Ντάνιελ Μαντσίνι να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα και τον Σεμπάστιαν Παλάσιος να ολοκληρώνει την ανατροπή, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφυγε με την νίκη από την έδρα του Άρη και συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο αλλά και να... διατηρεί την παράδοση των παικτών από την Αργεντινή.

Ο 26χρονος νεοαποκτηθείς εξτρέμ, με το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην πρώην ομάδα του έγινε ο 18ος από τη συγκεκριμένη χώρα της νοτίου Αμερικής, που γράφει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ακολουθώντας την πεπατημένη συμπατριωτών του που τίμησαν τη φανέλα του συλλόγου.

Το sport-fm.gr σας θυμίζει όλους όσους ύψωσαν τη σημαία της Αργεντινής στα χρόνια τους στον Παναθηναϊκό.

Οι... μονοψήφιοι


Μέσα σε όλους όσους έχουν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ήταν... made in Argentina, υπήρξαν και ορισμένοι που δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν. Αρκετοί δεν από αυτούς παρά τα χρόνια που παρέμειναν στο σύλλογο σκόραραν μονοψήφιο αριθμό τερμάτων καταρρίπτοντας τις προσδοκίες.

Ενδεικτικά από δύο γκολ έχουν πετύχει ο Ρομπέρτο Γκαρμάχο, ο Ραούλ Άλφαρο, ο Φερνάντο Γκαλέτο αλλά και ένας από τους σημερινούς Αργεντινούς στο «πράσινο» ρόστερ, Φακούντο Σάντσες.

Ο Κριστιάν Λεντέσμα, μετρά ένα παραπάνω, ενώ «καρέ» έχουν σημειώσει ο πρώην αριστερός μπακ, Εμάνουελ Ινσούα, ο Σεμπάστιαν Ρομέρο, αλλά και ο... αμφιλεγόμενος Λουίς Αντρεούτσι. Τον «κύκλο» των μονοψήφιων κλείνει ο λατρεμένος από την κερκίδα, Λουτσιάνο Φιγκερόα που έχει σκοράρει έξι φορές.


Διπλοί αλλά... αξέχαστοι


Και πάμε να θυμηθούμε και εκείνους που μπορεί να μην χαρακτηρίζονταν ως «αρχισκόρερς» αλλά κατέχουν εξέχων ρόλο στην ιστορία του συλλόγου. Φυσικά η αρχή γίνεται από τον Σεμπάστιαν Παλάσιος, ο οποίος πέτυχε απέναντι στον Άρη το 19ο γκολ του από την ημέρα που εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό. Έξι λιγότερα (12 συνολικά) είχε ο Λούκας Βιγιαφάνες ο οποίος λατρεύτηκε όσο λίγοι στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά και ο πιστός «στρατιώτης» Χουάν Ραμόν Ρότσα, ενώ ο Έκι Γκονσάλες βρήκε δίχτυα 14 φορές, οι περισσότερες εκ των οποίων σε κομβικές στιγμές.


Τα αργεντίνικα κανόνια


Με την πάροδο των χρόνων ωστόσο, όλοι οι ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή που φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού, θέλουν να φθάσουν στα επίπεδα τεσσάρων συμπατριωτών του οι οποίοι ανήκουν στο «Πάνθεον» της ιστορίας του συλλόγου.

Στην τέταρτη θέση λοιπόν των Αργεντινών σκόρερ, συναντάμε τον σπουδαίο, Χουάν Ραμόν Βερόν, ο οποίος σε 57 εμφανίσεις τη διετία 1972-1974 βρήκε δίχτυα 23 φορές επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του «σταρ».

Τρίτος στην σχετική λίστα, ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι. Ο βραχύσωμος μέσος που διέπρεψε με το «τριφύλλι» στο στήθος και συνδέθηκε με τη χρυσή γενιά του 1996 που έφτασε στα ημιτελικά του Champions League κατάφερε σε 93 συμμετοχές να πετύχει 25 τέρματα, με εκείνα κόντρα στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και τη Λέγκια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να παραμένουν αξέχαστα.



Λίγο πριν το τέλος, συναντάμε τον Σεμπάστιαν Λέτο. Ένας ποδοσφαιριστής με ξεχωριστή θέση στις καρδιές των οπαδών της ομάδας που κατέγραψε δύο θητείες, κέρδισε τίτλους και σκόραρε τεράστιας σημασίας γκολ, όπως ήταν το νικητήριο απέναντι στον Άρη στον τελικό Κυπέλλου του 2010. Συνολικά ο Λέτο αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό σε 98 παιχνίδια, παραβιάζοντας τις αντίπαλες εστίες 35 φορές.



Ως είθισται το μεγάλο... όνομα κλείνει τη λίστα. Ο τίτλος ανήκει δικαιωματικά στον Όσκαρ Άλβαρες ο οποίος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 1976 μέχρι και το 1980. Στις 114 φορές που έπαιξε με το «τριφύλλι» στο στήθος πέτυχε 55 τέρματα, εκ των οποίων τα 19, τη σεζόν 1976-77, οδηγώντας την ομάδα του Κάζιμιρ Γκόρσκι στην κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος της ιστορίας της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x