Στιγμές κιτρινόμαυρης μαγείας: Τα 21 ομορφότερα γκολ στην ιστορία της ΑΕΚ!

ΑΕΚ: Τα 21 ομορφότερα γκολ στην ιστορία της

Ένα αιώνα ζωής συμπληρώνει η ΑΕΚ και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα 21 θεαματικότερα γκολ της ιστορίας της.

Χρήστος Λόης |

«ΑΕΚ σημαίνει επίθεση». Ένα κιτρινόμαυρο σλόγκαν που χαρακτηρίζει την «Ένωση» εδώ και πολλές δεκαετίες και προσπαθεί να αποτυπώσει την αγωνιστική της φιλοσοφία. Η ανάγκη της, ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκεται, να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο, φέρνει και εντυπωσιακά γκολ και η αλήθεια είναι πως στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων» έχουν μπει παρά πολλά τέτοια.

Ο «δικέφαλος» κλείνει τα 100 χρόνια ζωής και μέσα σε αυτά οι παίκτες του σημείωσαν απίθανα τέρματα που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη όλων. Ψαλιδάκια, απευθείας εκτελέσεις φάουλ, μαγικές ατομικές ενέργειες είναι κάποια εξ αυτών, αναγκάζοντας τον κόσμο της ΑΕΚ -και όχι μόνο- να μείνει με το στόμα ανοιχτό.

Από τη μυθική κεφαλιά του Μίμη Παπαϊωάννου κόντρα στην ΚΠΡ και το… άρρωστο φάουλ του Ντανιέλ Μπατίστα απέναντι στην Τορίνο, στην οβίδα του Νάτσο Σκόκο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στο ψαλιδάκι του Σέρχιο Αραούχο στο ίδιο γήπεδο, το sport-fm.gr συγκέντρωσε τα 21 θεαματικότερα γκολ στην ιστορία της «Ένωσης» και σας τα παρουσιάζει.

Μίμης Παπαϊωάννου (ΑΕΚ-ΚΠΡ 3-0 - 7-6 πέναλτι): Η στιγμή του 81ου λεπτού που πέρασε στην ποδοσφαιρική αθανασία τον «ιπτάμενο Μίμη» με την απίθανη κεφαλιά του που έστειλε την ΑΕΚ στην παράταση και μέσω της διαδικασίας των πέναλτι πήρε μια μεγαλειώδη πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.


Τάκης Καραγκιοζόπουλος (Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-1): Ένα από τα σημαντικότερα γκολ στην ιστορία της «Ένωσης», το οποίο ήρθε από μια εξαιρετική αντεπίθεση των Οκόνσκι και Καραγκιοζόπουλου, με τον τελευταίο να σκοράρει, να βάζει τέλος στα πέτρινα χρόνια και να δίνει το πρωτάθλημα στον «δικέφαλο» μετά από δέκα χρόνια.


Γιώργος Σαββίδης (ΑΕΚ-Δυναμό Δρέσδης 5-3): Η ασύλληπτη ρουκέτα του Κύπριου επιθετικού στο αριστερό παράθυρο του Τάουμπερ, σε ένα βράδυ που οι «κιτρινόμαυροι» πανηγύρισαν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών την πρώτη τους ευρωπαϊκή πρόκριση μετά από 11 χρόνια.


Λούι Τσάνκο (ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0): Αξέχαστο παραμένει το γκολ του Σουηδού, που κατάφερε να νικήσει τον Μάριο Γκαλίνοβιτς με ένα εξαιρετικά δύσκολο σουτ από πολύ μακρινή απόσταση και να βάλει φωτιά στο ΟΑΚΑ.


Νάτσο Σκόκο (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0): Το εκπληκτικό τέρμα του Αργεντινού μάγου κόντρα στους «ασπρόμαυρους», που κατάφερε να ζαλίζει όποιον έβλεπε μπροστά του και στη συνέχεια να εκτελέσει τον Κρέσιτς.


Ντανιέλ Μπατίστα (ΑΕΚ-Τορίνο 2-2): Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τη μυθική εκτέλεση φάουλ του επιβλητικού φορ κόντρα στους Ιταλούς, που σήκωσε στο πόδι το «Νίκος Γκούμας».


Νίκος Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ-Λιλ 1-0): Το... μπομπόνι του «Λύμπε» που έδωσε στην ΑΕΚ την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Champions League.


Ντέμης Νικολαΐδης (ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-1): Η απίθανη κίνηση του σπουδαίου άλλοτε φορ της «Ένωσης» με το σουτ-πιρουέτα που έπιασε αδιάβαστο τον Βάντσικ.


Πάολο Φερνάντες (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0): Η «αλητεία» του Ισπανού μεσοεπιθετικού, που με μυθική ντρίμπλα ζάλισε τον Ίνγκασον, σφραγίζοντας την κατάκτηση του Κυπέλλου και του νταμπλ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα την περσινή σεζόν.



Βασίλης Δημητριάδης (ΑΕΚ-Αϊντχόφεν 1-0): Η κεφαλιά-δυναμίτης από την εκτέλεση φάουλ του Τόνι Σαβέφσκι που ξέρανε τους Ολλανδούς και τον... Ρομάριο.


Μίτσελ (ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3): Η απίθανη εκτέλεση φάουλ του Ισπανού από τα... 40 μέτρα, που έδωσε στον «δικέφαλο» μια τρελή πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.


Τιμούρ Κετσπάγια (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-3): Ακόμη ένα φάουλ, αλλά αυτή τη φορά με το σουτ-δυναμίτη του Γεωργιανού στην Τούμπα, σε ένα από τα εντυπωσιακότερα γκολ στο ντέρμπι των «δικεφάλων».


Σέρχιο Αραούχο (Άρης-ΑΕΚ 2-1): Το ασύλληπτο ανάποδο ψαλίδι του αρχηγού της «Ένωσης», που στη συνέχεια το αφιέρωσε στον αδικοχαμένο, Άλκη Καμπανό.


Ντανιέλ Μπατίστα (Εθνικός-ΑΕΚ 0-3): Μια καταπληκτική ατομική προσπάθεια και ένα ακόμη καλύτερο τελείωμα που έμεινε στην ιστορία...


Μίροσλαβ Οκόνσκι (Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-1): Μια φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ, που ήταν ικανή να κρίνει το Αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.


Μοχάμεντ Καλόν (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-4): Μια τρομερή λόμπα που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το πάρτι των «κιτρινόμαυρων» στην Τούμπα.


Βασίλης Τσιάρτας (ΑΕΚ-Ρεάλ Μαδρίτης 3-3): Μπορεί ο σπεσιαλίστας των στατικών φάσεων να έστειλε το πρώτο φάουλ στο δοκάρι, αλλά το δεύτερο δεν μπορούσε να μην καταλήξει στα δίχτυα του Ίκερ Κασίγιας. Μαγεία από τον «El Mago».


Νάτσο Σκόκο (Άρης-ΑΕΚ 0-4): Τα λόγια περιττεύουν όταν βλέπει κανείς το φανταστικό γκολ του Αργεντινού αρτίστα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».


Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2): Η τηλεκατευθυνόμενη ζωγραφιά, σε ένα από τα θεαματικότερα τέρματα που έχουν σημειωθεί στα ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Χάρης Κοπιτσής (ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0): Ο δεξιοπόδαρος άλλοτε σπουδαίος άσος των «κιτρινόμαυρων» πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με το αριστερό στην εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Βάντσικ που έμεινε στην ιστορία.


Ντέμης Νικολαΐδης (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-0): Κλείνουμε με ένα ακόμη γκολ -και τι γκολ- του παίκτη που ανέθρεψε μία ολόκληρη γενιά ΑΕΚτζήδων. Ο Ντέμης λάτρευε τα ντέρμπι και δη αυτά κόντρα στους Πειραιώτες και σε ένα από τα πολλά τέρματα απέναντί τους, είχε κάνει δύο κοντρόλ στον αέρα, ζαλίζοντας τον Αναλοτάκη και με τρομερό σουτ στην κίνηση είχε νικήσει τον Ελευθερόπουλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ σημαίνει…

Στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του πιο ανατρεπτικά συναισθηματικού συλλόγου, ο Γιώργος Μαραθιανός εξηγεί γιατί το να είσαι… μια ώρα ΑΕΚ σε άλλους μπορεί να φαινόταν αιώνας!

13.04.24 | 07:30

Παρών στο σπουδαιότερο παιχνίδι της ΑΕΚ: Ο Κώστας Μιαούλης περιγράφει το ιστορικό ταξίδι στο Βελιγράδι

Η ΑΕΚ κλείνει έναν αιώνα ζωής, αλλά πριν λίγες ημέρες, συμπληρώθηκε ένα τέταρτο του αιώνα, από την πλέον μεγαλειώδη κίνηση, ένα ταξίδι στον πόλεμο για την ειρήνη, σε ένα ματς που δεν ξεχαστεί ποτέ.

13.04.24 | 07:30
x