Η… dream team του 2022: Αυτή είναι η κορυφαία 11άδα της Super League για τη χρονιά που έφυγε!

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα για το 2022

Το 2022 έφυγε και το sport-fm.gr παίρνει το… προπονητικό του πινακάκι και σας παρουσιάζει την κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς στη Super League!

www.sport-fm.gr |

Πάει και το 2022!

Άλλη μια χρονιά μας αποχαιρέτησε. Μια χρονιά, που, σε επίπεδο Super League, είχε αρκετές στιγμές, αν μη τι άλλο, για να θυμόμαστε. Τρομεροί αγώνες, όμορφα γκολ, εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, αλλά και συνήθειες, που δεν αλλάζουν εύκολα, δυστυχώς, και οι οποίες υποβαθμίζουν το προϊόν εντός συνόρων. Ας επικεντρωθούμε, ωστόσο, στο πρώτο σκέλος και ας ασχοληθούμε μόνο με την μπάλα.

Το sport-fm.gr έκανε τον απολογισμό του 2022 και σας παραθέτει την κορυφαία ενδεκάδα του 2022 στη Super League!

*Η ενδεκάδα αφορά χρονολογικά την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2022

Tερματοφύλακας: Aλμπέρτο Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός)


Ως είθισται η αρχή γίνεται από την εστία. Τη θέση έχει εξασφαλίσει με τις υπέροχες εμφανίσεις του ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός πορτιέρε του Παναθηναϊκού έφτασε στη χώρα μας την περασμένη σεζόν και αφού «εκθρόνισε» τον Σωκράτη Διούδη, πρόσθεσε στην άμυνα του «τριφυλλιού» σιγουριά και σταθερότητα. Δεχόμενος στο πρωτάθλημα μόλις 28 γκολ σε 46 ματς σε μιάμιση σεζόν είναι λογικό να βρίσκεται στην κορυφαία 11άδα.


Δεξί μπακ: Nταβίντ Καρμόνα (Αστέρας Τρίπολης)


Μετά τη φυγή του Γιάννη Κώτσιρα για τον Παναθηναϊκό, αποκτήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης το 2021, για να καλύψει το κενό του Έλληνα μπακ. Ο Νταβίντ Καρμόνα λαμβάνει τη θέση του δεξιού μπακ σε αυτήν τη «dream team» του 2022. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που έχει διακριθεί στους Αρκάδες με τις εμφανίσεις του, με 42 συμμετοχές συνολικά, στις οποίες έχει βρει δίχτυα μια φορά και έχει μοιράσει πέντε ασίστ. Πιθανότατα, ωστόσο, να μη βρισκόταν στην ενδεκάδα αν ο Μανώλης Σάλιακας, που πέρυσι αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν είχε μετακομίσει για τη Γερμανία και τη Ζανκτ Πάουλι.


Δεξί στόπερ: Σβέριρ Ίνγκασον (ΠΑΟΚ)


Aγωνιζόμενος στη χώρα μας από το 2018 με τον ΠΑΟΚ, ο Σβέριρ Ίνγκασον έχει καταφέρει πολλά στις 129 εμφανίσεις του με τα «ασπρόμαυρα». Ο Ισλανδός στόπερ ταλαιπωρήθηκε την περασμένη σεζόν από τραυματισμούς, ωστόσο, στις 30 συμμετοχές του στις εγχώριες διοργανώσεις κατάφερε να «συμμαζέψει» την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ και να συνεργαστεί άψογα με όλους τους παρτενέρ, που αγωνίστηκαν στο πλάι του.

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα για το 2022

Αριστερό στόπερ: Ροδρίγο Εραμούσπε (ΠΑΣ Γιάννινα)


Μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του 2022 στην Ελλάδα. O Ροδρίγο Εραμούσπε έχει εδραιωθεί στα Γιάννενα με τη φανέλα του ΠΑΣ, τον οποίο και βοήθησε πάρα πολύ την περασμένη σεζόν να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ της Super League. Ο Ισπανός αμυντικός, που μπορεί να αγωνιστεί και ως ανασταλτικός χαφ, πέτυχε πέρυσι 6 τέρματα, ενώ στο φετινό πρωτάθλημα έχει προλάβει ήδη να βρει δίχτυα 5 φορές, κρατώντας τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ζωντανό στις δύσκολες στιγμές.

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα για το 2022

Αριστερό μπακ: Χουάνκαρ (Παναθηναϊκός)


Στο αριστερό άκρο της άμυνας επιλέχθηκε, ή καλύτερα… επικράτησε ο Χουάνκαρ. Ο Ισπανός, ήταν φανταστικός τόσο την περσινή σεζόν όσο και στην αρχή τη φετινής, βοηθώντας πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, όπου τόσο με τις υπέροχες μεταβιβάσεις του όσο και με τα συνεχή ανεβάσματα του δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι ήταν κομβικός για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μπορεί η πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα να μην ήταν και η καλύτερη, όμως στη δεύτερη βρήκε δύο φορές δίχτυα, μοιράζοντας και τρεις ασίστ, τη στιγμή που φέτος έχει σκοράρει ήδη μια φορά στις 15 πρώτες αγωνιστικές.


Αμυντικό χαφ: Γιαν Εμβιλά (Ολυμπιακός)


Και να θες ορισμένες φορές να βρεις κάποιον που να τα έχει πάει καλύτερα δεν μπορείς. Ο Γιαν Εμβιλά έχει πάρει στο… σπίτι του τη φανέλα του βασικού αμυντικού χαφ του Ολυμπιακού, αφού οι εξαιρετική του παρουσία στο λιμάνι δεν αφήνει περιθώρια αντικατάστασής του. Ο Γάλλος, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, κάνει όλες τις δουλειές μέσα στο γήπεδο, αφού τρέχει για να καλύψει χώρους, πιέζει ακατάπαυστα και ορισμένες φορές δημιουργεί, αλλά και σκοράρει. Παρ' όλα αυτά, άξιος ανταγωνιστής του για την κατάληψη της θέσης στην ενδεκάδα ήταν και ο Ρούμπεν Πέρεθ του Παναθηναϊκού, ο οποίος, όμως, οριακά θα μείνει στον πάγκο.

Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα για το 2022

Κεντρικός χαφ: Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (Παναθηναϊκός-ΑΕΚ)


Ο ορισμός του «παίκτη της χρονιάς», αφού ήρθε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Ιανουάριο ως δανεικός και παρέμεινε στη χώρα μας για να αγωνιστεί ως κανονική μεταγραφή στην ΑΕΚ. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς φαίνεται πως στα γήπεδα της Super League έχει βρει όσα έψαχνε για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Τόσο στο «τριφύλλι» όσο και στην «Ένωση» ο Σέρβος έχει κάνει πράματα και θάματα, όμως με τα κιτρινόμαυρα δείχνει ότι σίγουρα ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Άλλωστε, ήταν και εκείνος που πέτυχε το πρώτο και -ιστορικό- τέρμα στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, γεγονός που τον έχει ήδη βάλει στις καρδιές των φίλων του «δικέφαλου».


Επιθετικός χαφ: Αίας Άοσμαν (Ιωνικός)


Προφανώς και από αυτή την ενδεκάδα δεν θα μπορούσε να λείπει ο MVP της Super League για τη σεζόν που μας πέρασε. Ο Αίας Άοσμαν βρέθηκε ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων στη χώρα μας για λογαριασμό του Ιωνικού βοηθώντας την ομάδα της Νίκαιας να πραγματοποιήσει μια ονειρεμένη πορεία το 2022 στο πρωτάθλημα. Ο Σύρος ήταν φανταστικός γεγονός που τον οδήγησε στην Άντανα Ντεμιρσπόρ, όμως ορισμένα γεγονότα του έδειξαν τον δρόμο της επιστροφής στη Νίκαια. Συνολικά, με την ομάδα του Δημήτρη Σπανού έχει καταγράψει 46 συμμετοχές, μετρώντας 10 τέρματα και 13 ασίστ.


Δεξί εξτρέμ: Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (Παναθηναϊκός)


Μεταφερόμαστε στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης όπου εκεί συναντάμε τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού, αλλά και μεγάλο άτυχο της φετινής σεζόν, Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα. Ο Ισπανός, μέχρι τον τραυματισμό του πήγαινε με… σπασμένα φρένα, αφού από την πόρτα της εξόδου βρέθηκε στο σημείο να είναι ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» τη φετινή σεζόν, αλλά και ένας εκ των κορυφαίων στο δεύτερο μισό της περσινής. Κρίσιμα γκολ, δημιουργία και πάθος είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά, που τον έχουν θέσει ως έναν από τους καλύτερους ξένους παίκτες στην Ελλάδα. Συνολικά μέσα στο 2022 ο Αϊτόρ μετρά 17 γκολ τα περισσότερα από αυτά μάλιστα νικητήρια.





Αριστερό εξτρέμ: Λουίς Πάλμα (Άρης)


Μια εκ των αποκαλύψεων του 2022 ήταν ο Λουίς Πάλμα. Ο εξτρέμ από την Ονδούρα φόρεσε τη φανέλα του Άρη τον περασμένο Ιανουάριο και έκτοτε έχει καταφέρει να εδραιωθεί για τα καλά στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αγωνιζόμενος και στις τρεις θέσεις τις επίθεσης και υπό συνθήκες στην κορυφή πέτυχε μέχρι σήμερα 9 τέρματα, μοιράζοντας, μάλιστα, και 2 ασίστ στη χώρα μας σε 24 συμμετοχές στη Super League.


Σέντερ φορ: Toμ Φαν Βέερτ (Βόλος-ΑΕΚ)


Όταν το καλοκαίρι του 2021 o Bόλος αποκτούσε με ελεύθερη μεταγραφή από την Άαλμποργκ τον Τομ φαν Βέερτ, σίγουρα κανείς στη διοίκηση της ομάδας της Μαγνησίας δεν θα φανταζόταν τη μετέπειτα εξέλιξή του. Ο Ολλανδός φορ, όντας «μπαρουτοκαπνισμένος» από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, κατάφερε να αναδειχθεί MVP του Βόλου την περασμένη σεζόν, αφού βρήκε δίχτυα 18 φορές, εκ των οποίων οι μισές εντός του 2022. Αυτές οι εμφανίσεις δεν άφησαν αδιάφορη την ΑΕΚ, που εντέλει τον απέκτησε, με τον Φαν Βέερτ να την αποζημιώνει, πετυχαίνοντας ήδη 4 γκολ σε πέντε εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.





Super League: Η κορυφαία ενδεκάδα για το 2022

Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Δείτε εδώ όλο το περιοδικό του sport-fm.gr για την ανασκόπηση του 2022!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Καλεντάρι 2023: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της νέας χρονιάς!

Από το Μουντομπάσκετ μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Το 2023 πρόκειται να είναι μια χρονιά γεμάτη σημαντικές διοργανώσεις από διάφορα αθλήματα και το θέαμα αναμένεται να είναι πολλά υποσχόμενο.

02.01.23 | 16:45

Παίκτες-δώρα για τις ελληνικές ομάδες: Κυκλοφορούν… ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου!

Το sport-fm.gr ξεχωρίζει τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ποιοτικότατες λύσεις στα ρόστερ των κορυφαίων ελληνικών ομάδων!

01.01.23 | 21:50

Ο Λιονέλ Μέσι εκπλήρωσε την… προφητεία!

Το τελευταίο τάνγκο του Λιονέλ Μέσι με την Αργεντινή, άγγιξε την τελειότητα. Αν υπήρχαν κριτές, θα του έβαζαν «10» με τόνο. Και αν υπήρχαν ακόμη άνθρωποι που τον επέκριναν, εξαφανίστηκαν και αυτοί...

01.01.23 | 20:50
x