Big 5-Ανασκόπηση 2022: Πρωταθλητισμός, ιστορικά εγκαίνια, νέα φιλοσοφία, αδυναμίες & μεγάλες βλέψεις

Ανασκόπηση 2022: Οι ρεπόρτερ των Big 5 αναλύουν

Το 2022 σε λίγες ώρες θα αποτελεί παρελθόν. Τι γεύση αφήνει σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη; Οι ρεπόρτερ των ομάδων αναλύουν…

Βαλεντίνα Νικολακοπούλου |

Απολογισμοί και νέοι στόχοι. Μία χρονιά που φεύγει, αυτή που έρχεται. Τι μένει πίσω; Τι παραμένει με θετικό πρόσημο στη μνήμη, τι θα φέρει η συνέχεια;

Το 2022 σύντομα θα αποτελεί παρελθόν με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη να έχουν πολλά και σπουδαία να κρατήσουν, να αφήσουν πίσω, αλλά και να προετοιμάσουν ενόψει του 2023. Το φινάλε του ημερολογιακού έτους βρίσκει την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν σχεδόν στα μισά της και εμείς ζητήσαμε από τους ρεπόρτερ των Big-5 να κάνουν τη δική τους ανασκόπηση.

Οι «πράσινοι» το 2022 «έχτισαν» με πρωτεργάτη τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αυτό που ελπίζουν ότι το 2023 θα οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θέλει να αφήσει πίσω μια δύσκολη, όπως εξελίχθηκε χρονιά και να επιστρέψει ποιοτικότερος και δριμύτερος.

Η ΑΕΚ είδε τη σύγχρονη ιστορία της να γράφεται με τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της. Επιστροφή στο σπίτι που συνδυάστηκε με γοητευτικό ποδόσφαιρο δια χειρός Ματίας Αλμέιδα. Ο ΠΑΟΚ αλλάζει φιλοσοφία, ποντάρει στα δικά του παιδιά και εμπιστεύεται απόλυτα τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Και ο Άρης, ξόδεψε, έκανε σπουδαίες μεταγραφές, όμως μόνο αυτό δεν φτάνει και οι στόχοι πρέπει να επαναπροσδιοριστούν.

Τάσος Νικολογιάννης, Κώστας Νικολακόπουλος, Γιώργος Τσακίρης, Δημήτρης Τσορμπατζόγλου και Γιώργος Τσακίρης εξηγούν.

Παναθηναϊκός – 1ος- 39 βαθμοί

Τάσος Νικολογιάννης: «Η ομάδα χτίστηκε με εγγυητή τον Γιοβάνοβιτς-Το 2023 να το θυμόμαστε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»

«Αν σκεφτούμε πού ήταν η ομάδα στις αρχές του 2022...»

Ο Τάσος Νικολογιάννης εστιάζει σε δύο πολύ σημαντικά βήματα που έγιναν το 2022. Η επιστροφή στην Ευρώπη και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο ρεπόρτερ της ομάδας μιλά για αυτό που χτίζεται από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που είναι στο σωστό δρόμο για να είναι το 2023 η χρονιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μεταγραφές και έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο με 22 νίκες, 6 ήττες και 8 ισοπαλίες.

Δείτε το βίντεο:



ΑΕΚ-2η-35 βαθμοί

Γιώργος Τσακίρης: «Τρία πρόσωπα, μία απώλεια και μία ημερομηνία σταθμός»

«Υπάρχουν τρία πρόσωπα και ένας σημαντικός σταθμός: τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, τη βραδιά της 30ης Σεπτεμβρίου του 2022». Ο ρεπόρτερ της «Ένωσης» δεν ξεχνά τον σπουδαίο Στέλιο Σεραφείδη που «έφυγε» στις 4/1, που όπως τονίζει ήταν η των ιδανικών που πρεσβεύει η ΑΕΚ.

Γιατί είναι MVP ο Ματίας Αλμέιδα και πώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης πέρασε στην κιτρινόμαυρη αθανασία;

Δείτε το βίντεο:


ΠΑΟΚ- 3ος-29 βαθμοί

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου: «Πλήρης αλλαγή φιλοσοφίας που δεν έχει προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

«Το 2022 ήταν αρκετά περίεργο για τον ΠΑΟΚ. Ήταν μία μεταβατική χρονιά με το δικέφαλο του Βορρά να εφαρμόζει μία νέα πολιτική στην ποδοσφαιρική ομάδα με ηλικιακή ανανέωση».

Ο ρεπόρτερ του Δικεφάλου του Βορρά θυμάται την καλή ευρωπαϊκή πορεία στο πρώτο μισό της χρονιάς και τη μεγάλη απόφαση του καλοκαιριού: να ρίξει το μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ, να ποντάρει στις υπεραξίες παικτών που αναδεικνύει, μοντέλο που εφαρμόζουν πετυχημένα οι πορτογαλικές ομάδες.

Γιατί ο ΠΑΟΚ ποντάρει πολλά στον Ρασβάν Λουτσέσκου και ποια είναι τα αποτελέσματα που περιμένει ο κόσμος;

Δείτε το βίντεο:


Ολυμπιακός-4ος-29 βαθμοί

Κώστας Νικολακόπουλος: «Μόνο ευχάριστο της χρονιάς η κατάκτηση του πρωταθλήματος – Το 2023 θα επιστρέψει η θετική αύρα της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας»

Ο ρεπόρτερ των Πειραιωτών θυμάται το άσχημο ξεκίνημα του 2022 με με μια ισοπαλία με τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης. Θεωρεί το βασικό ευχάριστο της χρονιάς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που ουσιαστικά είχε κλειδώσει από τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά το πρώτο μισό της σεζόν.

«Αδυναμία στα ντέρμπι, αδυναμία να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, αποκλεισμοί στην Ευρώπη, παρουσία στη φάση των ομίλων του Europa League με τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα, αλλαγές προπονητών… Το 2023 θα φέρει μια άλλη θετική αύρα. Περισσότερα μέσα στο γήπεδο», τονίζει.

Δείτε το βίντεο:


Άρης-6ος-25 βαθμοί

Αλέξης Σαββόπουλος: «Οι βλέψεις ήταν τεράστιες»

«Οι δύο προηγούμενες χρονιές ήταν από τις καλύτερες με τον Άρη να τερματίζει 3ος. Το 2022 βρήκε τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο με μεγάλη πίεση. Ο αποκλεισμός από τη Λαμία στο Κύπελλο, οι δύο ήττες με Βόλο και Γιάννενα το Φλεβάρη, σηματοδότησαν την αποχώρηση του Έλληνα τεχνικού και την ανάληψη από τον αμφιλεγόμενο Χερμάν Μπούργος.

Οι βλέψεις που ξεκίνησε η νέα σεζόν ήταν τεράστιες, τέθηκαν μεγαλεπήβολοι στόχοι. Ο ένας γρήγορα χάθηκε, ο αποκλεισμός στην Ευρώπη από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο διάδοχος του Μπούργος, έπειτα από την ήττα από τον Παναιτωλικό τη 2η αγωνιστική, ο Άλαν Πάρντιου ξεκίνησε με νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά χωρίς ανάλογη συνέχεια»
, θα πει ο ρεπόρτερ των «κίτρινων».

Ποιοι είναι οι στόχοι του 2023 και ποια προβλήματα παραμένουν;

Δείτε το βίντεο:


Δείτε εδώ όλο το περιοδικό του sport-fm.gr για την ανασκόπηση του 2022!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Καλεντάρι 2023: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της νέας χρονιάς!

Από το Μουντομπάσκετ μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Το 2023 πρόκειται να είναι μια χρονιά γεμάτη σημαντικές διοργανώσεις από διάφορα αθλήματα και το θέαμα αναμένεται να είναι πολλά υποσχόμενο.

02.01.23 | 16:45

Παίκτες-δώρα για τις ελληνικές ομάδες: Κυκλοφορούν… ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου!

Το sport-fm.gr ξεχωρίζει τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ποιοτικότατες λύσεις στα ρόστερ των κορυφαίων ελληνικών ομάδων!

01.01.23 | 21:50

Ο Λιονέλ Μέσι εκπλήρωσε την… προφητεία!

Το τελευταίο τάνγκο του Λιονέλ Μέσι με την Αργεντινή, άγγιξε την τελειότητα. Αν υπήρχαν κριτές, θα του έβαζαν «10» με τόνο. Και αν υπήρχαν ακόμη άνθρωποι που τον επέκριναν, εξαφανίστηκαν και αυτοί...

01.01.23 | 20:50
x