Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη showbiz το 2022

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη showbiz το 2022

Όσα συνέβησαν τη χρονιά που φεύγει στην ελληνική και ξένη showbiz και τα συζητήσαμε, θέλοντας και μη, με τις παρέες μας.

Σταύρος Καλογεράκης |

Το 2022 ήταν μία χρονιά γεμάτη ειδήσεις, με την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά το σαρωτικό πέρασμα του κορωνοϊού που έβαλε «στοπ» σε αρκετά κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα την προηγούμενη διετία.

Πέρα από τα αθλητικά που έχετε συνηθίσει να ακούτε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ή να διαβάζετε στο sport-fm.gr, υπήρξαν και άλλες ειδήσεις που μεταφέραμε από το χώρο των celebrities.

Στην αποκαλούμενη «showbiz», σε Ελλάδα και εξωτερικό, υπήρξαν κάποια θέματα που απασχόλησαν τους πάντες και αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στις παρέες, εκτός από τα τηλεοπτικά πλατό ή τα ραδιοφωνικά στούντιο.

Υπάρχουν δεκάδες θέματα που συνέβησαν σε μία «γεμάτη», όπως προαναφέραμε, χρονιά όπως το 2022 και εδώ θυμίζουμε εκείνα που έκαναν το γύρο το διαδικτύου και έγιναν το απόλυτο trend στη google ή το Twitter.

Το τροχαίο δυστύχημα του Πάνου Νάτση


29 μέρες μετά την έλευση του νέου – τότε – έτους, στις 29 Ιανουαρίου, έσκασε σαν «βόμβα» η είδηση του θανάτου σε τροχαίο δυστύχημα του Πάνου Νάτση. Ο πολλά υποσχόμενος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με φορτηγό.



Η συγκεκριμένη είδηση βύθισε στη θλίψη τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο, αφού λίγες ώρες πριν εκείνος και η παρέα του ήταν στο σπίτι της συναδέλφου του, Αλεξάνδρας Ταβουλάρη, προκειμένου να γιορτάσουν τα γενέθλιά της. Η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά είναι το «Σέρρες» του Γιώργου Καμπουτζίδη, σε έναν ρόλο που τον πήγαινε ένα βήμα παραπάνω στην καλλιτεχνική του πορεία που σταμάτησε απότομα εξαιτίας του συγκεκριμένου τραγικού συμβάντος.



Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ στα Όσκαρ


Δύο μήνες σχεδόν αργότερα, στις 28 Μαρτίου, όλος ο κόσμος ήταν συντονισμένος με το Dolby Theatre, για να παρακολουθήσει την 94η απονομή των Βραβείων Όσκαρ, την πρώτη στην μετά covid-εποχή. Ωστόσο, η συγκεκριμένη βραδιά επισκιάστηκε από το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ.



Ο γνωστός κωμικός έκανε ένα άστοχο σχόλιο για την γυναίκα του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος δεν συγκράτησε τον εκνευρισμό του, ανέβηκε στην σκηνή και χαστούκισε τον παρουσιαστή της εκδήλωσης. Η Πίνκετ Σμιθ πάσχει από αλωπεκία, με αποτέλεσμα να ξυρίσει τελείως το κεφάλι της, και είχε μιλήσει δημόσια για τη συγκεκριμένη ασθένεια, θέλοντας να δώσει κουράγιο στις γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση.



Η δικαίωση του Τζόνι Ντεπ έναντι της Άμπερ Χερντ


Η 1η Ιουνίου 2022 πέρασε στην ιστορία ως η ημέρα που δικαιώθηκε ο Τζόνι Ντεπ στη δικαστική διαμάχη που είχε με την Άμπερ Χερντ, η οποία θέλοντας να εκμεταλλευτεί προς όφελός της το κίνημα «MeToo» είχε κατηγορήσει για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση τον πασίγνωστο ηθοποιό κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου τους.



Ο Τζόνι Ντεπ αντέδρασε και μήνυσε τη μέχρι πρότινος σύντροφό του για τους ισχυρισμούς της, απαιτώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων και στη συνέχεια, εκείνη υπέβαλε αγωγή εναντίον του για 100 εκατομμύρια δολάρια.



Η πολύκροτη δίκη ολοκληρώθηκε μετά από μία σειρά «επεισοδίων», με το δικαστήριο να χαρακτηρίζει «ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς» της Άμπερ Χερντ και επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων υπέρ του ηθοποιού, ο οποίος έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αναφέροντας πως νιώθει ανακούφιση, που η αλήθεια βγήκε στο φως.



Τα επεισοδιακά MAD VMA με το ξύλο μεταξύ Light και Snik


Τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν τα Mad Awards στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwo Do, στο Παλαιό Φάληρο. Μία βραδιά που επισκιάστηκε από τον άγριο καυγά που είχαν ο Light και ο Snik στα παρασκήνια της μουσικής (μπορεί και όχι) εκδήλωσης, την ώρα που η Τάμτα βρισκόταν πάνω στη σκηνή μαζί με τους χορευτές της.



Οι δύο τράπερς μαζί με τις… παρέες τους πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να διακοπεί για περίπου 20 λεπτά και αρκετούς από τους διάσημους που ήταν στο συγκεκριμένο σημείο του κλειστού γηπέδου να τρέχουν για να σωθούν από την ανταλλαγή… ευχών των δύο καλλιτεχνών(;).



Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ και η επιστροφή των… άσωτων Χάρι και Μέγκαν


Ένα τέλος εποχής μπήκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, με την ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, ή πιο γνωστής ως Βασίλισσα Ελισάβετ, που απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών μετά από 70 χρόνια βασιλείας! Δελτία ειδήσεων, εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνα έκαναν εκτενή αφιερώματα στην συγκεκριμένη απώλεια, όμως το πιο ενδιαφέρον της όλης ιστορίας ήταν η επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι μετά της Μέγκαν Μαρκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το μεγαλειώδες «Megxit» και τη ρήξη με τη βασιλική οικογένεια.



Το ζευγάρι, που πρόσφατα απέκτησε και τη δική του σειρά στο Netflix, μονοπώλησε με την παρουσία του τις ιστοσελίδες και τις εφημερίδες. Ο πρίγκιπας Χάρι πήγε μόνος του στον τελευταίο αποχαιρετισμό της βασίλισσας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο Κάστρο Μπαλμόραλ, κάτι που συνέβη και σε άλλες εκδηλώσεις προς τιμήν της μεγαλειοτάτης.



To σπάνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η Σελίν Ντιόν


Λίγο πριν φύγει το 2022, στις 8 Δεκεμβρίου, η Σελίν Ντιόν προχώρησε σε αναβολή μέρους της μεγάλης περιοδείας της ανά τον κόσμο (μεταξύ των χωρών και η Ελλάδα), αποκαλύπτοντας πως πάσχει από ένα νευρολογικής φύσεως σύνδρομο. Όπως εξήγησε με δάκρυα στα μάτια σε ένα βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η ίδια διαγνώστηκε σύνδρομο Stiff Person (καθηλωμένου ατόμου) που στην ουσία επηρεάζει το σώμα του ατόμου, οδηγώντας το σε ακαμψία. Ειδικότερα, η σταρ δήλωσε πως το σύνδρομο αυτό επηρεάζει 1 στο 1.000.000 και δεν υπάρχει κάποια θεραπεία. Ωστόσο, η ίδια μαζί με ένα ικανό team γιατρών προσπαθεί να καθυστερήσει την εξέλιξη.



Εγκυμοσύνες, εγκυμοσύνες, εγκυμοσύνες!


Και για να κλείσουμε με ένα ευχάριστο και άκρως αισιόδοξο μήνυμα, το 2022 θα μπορούσε να είναι η χρονιά με τις περισσότερες εγκυμοσύνες στην ελληνική showbiz. H Μαίρη Συνατσάκη και o Ίαν Στρατής υποδέχθηκαν πριν από λίγο καιρό την κόρη τους, με την γνωστή influencer και τον τραγουδιστή να αποκαλύπτουν το καλοκαίρι το ευχάριστο γεγονός.

Λίγο καιρό νωρίτερα, η Λάουρα Νάργες και ο Χρίστος Σαντικάι έγιναν γονείς, με τον Αλέξανδρο (όπως θα είναι το όνομα του μικρού) να έρχεται στον κόσμο τον Σεπτέμβριο. Αντίστροφη για την υποδοχή του δικούς μπέμπη μετρούν η Ιωάννα Τούνη και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου.



Το δεύτερο παιδάκι τους κρατούν εδώ και λίγο καιρό στις αγκαλιές τους η Αντιγόνη Ψυχράμη με τον Δημήτρη Μακαλιά. Από τις εγκυμοσύνες που έγιναν… σίριαλ λόγω των φημών που είχαν υπάρξει όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν της Ελένης Φουρέιρα, η οποία έκανε τελικά την αποκάλυψε πως περιμένει το πρώτο της παιδί, καρπό του έρωτά της με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Μποτία.



Δείτε εδώ όλο το περιοδικό του sport-fm.gr για την ανασκόπηση του 2022!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Καλεντάρι 2023: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της νέας χρονιάς!

Από το Μουντομπάσκετ μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Το 2023 πρόκειται να είναι μια χρονιά γεμάτη σημαντικές διοργανώσεις από διάφορα αθλήματα και το θέαμα αναμένεται να είναι πολλά υποσχόμενο.

02.01.23 | 16:45

Παίκτες-δώρα για τις ελληνικές ομάδες: Κυκλοφορούν… ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου!

Το sport-fm.gr ξεχωρίζει τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ποιοτικότατες λύσεις στα ρόστερ των κορυφαίων ελληνικών ομάδων!

01.01.23 | 21:50

Ο Λιονέλ Μέσι εκπλήρωσε την… προφητεία!

Το τελευταίο τάνγκο του Λιονέλ Μέσι με την Αργεντινή, άγγιξε την τελειότητα. Αν υπήρχαν κριτές, θα του έβαζαν «10» με τόνο. Και αν υπήρχαν ακόμη άνθρωποι που τον επέκριναν, εξαφανίστηκαν και αυτοί...

01.01.23 | 20:50
x