Οι πιο viral στιγμές του 2022: Χαστούκια, απελάσεις, δολοφονίες και ένα τρόπαιο!

Οι πιο viral στιγμές του 2022

Θυμόμαστε τις στιγμές που μας έμειναν από τη χρονιά που φεύγει. Εικόνες, βίντεο, αναρτήσεις από τα μεγάλα ζητήματα που έγιναν viral στο 2022.

www.sport-fm.gr |

Τι μας απασχόλησε στο 2022; Τι μας προκάλεσε το ενδιαφέρον, και το κάναμε viral; Ανατρέξαμε στα κιτάπια μας και βρήκαμε τα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει, από όλους τους χώρους από όλο τον κόσμο και τα πιο δικά μας και σας φρεσκάρουμε.

Από το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ στην απονομή των βραβείων όσκαρ, και τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, μέχρι το ξύλο στα βραβεία MAD, και την δολοφονία του Άλκη.

Θυμηθείτε τα…

-Χαστούκι του Σμιθ στον Ροκ


28 Μαρτίου 2022… Βραβεία Οσκαρ 2022. Οι ΗΠΑ σε ζωντανή μετάδοση όπως και ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου, και της Ευρώπης, παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία την Τελετή αλλά γίνονται μάρτυρες ενός περιστατικού που ήρθε να… κλέψει την παράσταση.
Ο παρουσιαστής, Κρις Ροκ επιχειρεί να αστειευτεί με το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Γουίλ Σμιθ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.
ΆΟΥΤΣ… Ο Ροκ αγνοεί ότι τον περασμένο Ιούλιο η Τζέιντα Σμιθ είχε αναφερθεί στο πρόβλημα με την αλωπεκίαση που αντιμετωπίζει και αναφέρει… «Τζέιντα, σ’ αγαπώ, θα μπορούσες να παίξεις στο «G.I. Jane 2», κάνοντας έναν παραλληλισμό με την Ντέμι Μούρ που είχε ξυρισμένο κεφάλι στην πρώτη ταινία.
Ο Γουίλ Σμιθ αισθάνεται ότι οφείλει να υπερασπιστεί την σύζυγό του, ανεβαίνει στη σκηνή, τον χαστουκίζει και όταν επιστρέφει στη θέση του φωνάζει: «Μην ξαναπιάσεις το όνομα της συζύγου μου στον γ@@@@@@@ στόμα σου».



Όπως είναι λογικό η σκηνή αυτή μέσα σε λίγα λεπτά κάνει τον γύρο του κόσμου. Οι πάντες σχολιάζουν το περιστατικό, με πολλά θέματα συζήτησης να ξεσπούν από αυτό.

Έπρεπε να το κάνει; Όφειλε να το κάνει και να υπερασπιστεί την σύζυγο του; Ήταν μια ακραία συμπεριφορά την οποία θα έπρεπε να αποφύγει; Ήταν ένα τέχνασμα για να κερδίσει ο ίδιος και η νέα του ταινία προβολή; Ακόμη και πολλοί υποστηρίζουν ότι ήταν ένα «ψεύτικο χαστούκι», με πολλούς μάλιστα να υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν και συγκεκριμένη τεχνική που χρησιμοποιείται σε ταινίες.

Το περιστατικό αυτό θα συνεχίσει να απασχολεί τα media και αρκετούς μήνες μετά. Με την πρώτη δήλωση του Σμιθ για το περιστατικό ζητώντας «συγγνώμη», τον Ροκ να σχολιάζει τη κίνηση, την τιμωρία που επεβλήθη στον Σμιθ.

Αγορά του twitter από τον Μασκ


Money makes the world go round... Και ο Έλον Μασκ έχει χρήματα και μάλιστα πάρα πολλά. Ο ιδρυτής των εταιρειών tesla και space x αποφασίζει να κάνει την επιχειρηματική κίνηση της χρονιάς. Να αποκτήσει το twitter, καθώς -όπως υποστηρίζει- θέλει να το βοηθήσει να εξελιχθεί.
Ξεκινά τις διαπραγματεύσεις, φτάνει σε μια συμφωνία, αλλά -στη φάση αυτή δεν προχωρά. Δεν το βάζει κάτω όμως και λίγο αργότερα σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων καταφέρνει να φτάσει και πάλι σε συμφωνία και να την ολοκληρώσει.
44 δισεκατομμύρια δολάρια θα είναι το κόστος της αγοράς, την οποία ο ίδιος θα την κάνει γνωστή με το παρακάτω σχόλιο: «Το πουλί είναι ελεύθερο».



Η εξέλιξη αυτή, φυσικά και γίνεται trend στο twitter και σε όλα τα άλλα social media, ενώ όλα τα μεγάλα ΜΜΕ του κόσμου τη μεταδίδουν.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Μασκ θα καταφέρει με τις πρώτες του κινήσεις να αποδείξει ότι, όχι μόνο δεν ελευθέρωσε το «πουλί» αλλά του έκοψε τα φτερά, το τραυμάτισε, ελπίζουμε όχι θανάσιμα.

Ο Μασκ θα κάνει μια εντυπωσιακή είσοδο στα γραφεία της εταιρείας με έναν νιπτήρα στα χέρια, θέλοντας να δείξει την πρόθεση του για «εκκαθάριση». Λίγο αργότερα οι εξελίξεις γίνονται και πάλι viral. Πάρα πολλές απολύσεις με mail, ανακοινώσεις για άλλες λειτουργίες του twitter με «συνδρομή», συνθήκες δουλειές εξαιρετικά κακές, λογαριασμοί που θα ban-αριστούν και άλλοι με ακραίες θέσεις που θα ανοίξουν και πάλι.



Ο Ελον Μασκ καταφέρνει να προκαλέσει και οι επιλογές του για το twitter να φέρουν ανησυχία για το μέλλον του Twitter. Τι θα συμβεί, κανείς δεν ξέρει και πιθανότατα σε αντίστοιχο κείμενο για το 2023 να υπάρχει και πάλι κάτι σχετικό με την αγορά αυτή του Μασκ.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελιζαμπεθ


Τελικά ο Θεός δεν… έσωσε τη Βασίλισσα. Η Μεγάλη Βρετανία στις 8 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους θα βιώσει τη θλιβερότερη είδηση στην ιστορία των τελευταίων τουλάχιστον 70 ετών… Τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Σε ηλικία 96 ετών θα φύγει από τη ζωή «ειρηνικά» όπως ανακοίνωσε το Μπάκινγκχαμ και η είδηση θα γίνει viral άμεσα.
Από τις πρώτες πληροφορίες περί επιδείνωσης της υγείας της μέχρι και την εσπευσμένη επίσκεψη μελών της βασιλικής οικογένειας, τα πάντα, θα γίνουν viral. Η ανακοίνωση του θανάτου της από το BBC, θα ακολουθήσει και τα social media θα αναπαράξουν τον παρουσιάστή του, να μεταφέρει τα δυσάρεστα.



Στις 11 Σεπτεμβρίου η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, θα ακολουθήσουν πολλές τελετές όπως ορίζει ο «κανονισμός» του παλατιού, μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου που θα γίνει η κηδεία της σε μια ειδική τελετή η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα από όλο τον κόσμο.



Πόλεμος στην Ουκρανία


Στις 24 Φεβρουαρίου οι φόβοι γίνονται πραγματικότητα. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δίνει εντολή και τα στρατεύματα που συγκέντρωνε στα σύνορα με την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες εισβάλουν στα εδάφη της. Υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή γίνεται μετά από την σχετική έκκληση δύο ηγετών στο Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ για βοήθεια και πώς στόχος του είναι η υπεράσπιση των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή και επί χρόνια υφίστανται διωγμούς από το «καθεστώς του Κιέβου».
Ωστόσο λίγο αργότερα σε διάγγελμα του αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και αναφέρει ότι η κυβέρνησή της αποτελείται από νεοναζί.
Το αποτέλεσμα αυτών; Εικόνες και βίντεο που συγκλόνισαν, και το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο με περίπου 6,7 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας να φεύγουν από τη χώρα. Εικόνες και βίντεο που έγιναν viral σε έναν πόλεμο που ακόμη συνεχίζεται…

Οι πιο viral στιγμές του 2022

Οι πιο viral στιγμές του 2022

Ξύλο Snik και Light


Στις 23 Ιουνίου τα MAD Video Music Awards παίρνουν λίγο από το… μαύρο των εφετινών βραβείων όσκαρ με το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ. Ας είναι… καλά οι Σνικ και Light οι οποίοι θέλησαν να κλέψουν τη δόξα από όλους και να αρχίσουν κάτω από συνθήκες που ενδεχομένως ακόμη και τώρα να μην έχουν διευκρινισθεί τελείως να πλακώνονται στο ξύλο. Ποιος επιτέθηκε σε ποιον; Ποιος και γιατί έγινε αυτό… Μας αφήνουν αδιάφορους. Αυτό που έμεινε και έγινε viral είναι οι εικόνες ντροπής και το ακόμη περισσότερο στενάχωρο τις φιγούρες της Έλενας Παπαρίζου -και άλλων καλλιτεχνών- που ήταν κοντά στο σημείο εμπλοκής να προσπαθούν να γλιτώσουν.



Υπόθεση Πισπιρίγγου


Ποιος το περίμενε; Μεταξύ μας πολλοί ήταν αυτοί που το είχαν υποπτευθεί, το άφηναν να εννοηθεί αλλά δεν είχαν στοιχεία να το αποδείξουν και περίμεναν την ελληνική αστυνομία. Έτσι όταν στις 30 Μαρτίου μεταφέρθηκε η είδηση για τη σύλληψη της, το σοκ -αν και για πολλούς ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη- ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Οι εικόνες της Ρούλας Πισπιρίγγου η οποία κατηγορείται για απόπειρες και δολοφονίες των τριών παιδιών της, γίνονται viral. Όλη η Ελλάδα ασχολείται με αυτή την υπόθεση και προσπαθεί να συνέλθει, χωρίς να τα καταφέρνει. Η εικόνα - στιγμή που κρατάμε; Η φωτογραφία της μεταφοράς της που κατάφερε να τρομάξει…



Η δολοφονία του Αλκη και η αφιέρωση του Αραούχο


Ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου ο Άλκης Καμπανός θα πέσει νεκρός από τα χτυπήματα με ένα δρεπάνι στο σώμα του. Ήταν καθισμένος μαζί με τους φίλους του στα σκαλιά της πολυκατοικίας που έμενε όταν μια ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ σταμάτησαν τον ρώτησαν «τι ομάδα είναι» και επιτέθηκαν.



Η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη. Και όταν θα αρχίσουν να βγαίνουν στη δημοσιότητα τα πρώτα βίντεο από την δολοφονική επίθεση των οπαδών του ΠΑΟΚ το σοκ θα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Η κοινή γνώμη απαιτεί να βρεθούν οι δολοφόνοι του Άλκη με την ΕΛΑΣ να καταφέρνει μετά από λίγες ημέρες να φτάσει στη σύλληψη των περισσότερων. Πλέον όλοι αναμένουμε την έναρξη της δίκης στις 18 Ιανουαρίου του 2023.



Εκτός από τις φωτογραφίες, τα βίντεο, αλλά ακόμη και τα «μη με χτυπάτε άλλο» και «τι ομάδα είσαι» που γίνονται κατά του οπαδισμού και του φανατισμού υπάρχουν άλλα δύο στοιχεία που προσφέρουν και κάτι θετικό σε αυτό το τραγικό συμβάν. Το ήθος της οικογένειας του Αλκη, με έναν πατέρα και μια μητέρα που αποτελούν παράδειγμα για όλους και αναζητούν τον τρόπο να βγει κάτι καλό για τον ελληνικό αθλητισμό από τη δολοφονία του γιού τους.

Υπάρχει και κάτι άλλο… Η αφιέρωση ενός ποδοσφαιριστή, του Σέρχιο Αραούχο. Ο άσος της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη θα σκοράρει αλλά θα καταφέρει να κερδίσει το χειροκρότημα των οπαδών των «κίτρινων». Πώς; Δεν θα πανηγυρίσει το τέρμα που πέτυχε αλλά να σχηματίσει με τα δάκτυλα των χεριών του το «Α», το πρώτο γράμμα του Άλκη, σε μια κίνηση που θα συγκινήσει, θα προκαλέσει μόνο τα θετικά σχόλια όλων, και των γονιών του Αλκη και στο τέλος της χρονιάς και ένα βραβείο για την κίνησή του αυτή.

Οι πιο viral στιγμές του 2022

Τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ


Μετά από περίπου είκοσι χρόνια η ΑΕΚ θα επιστρέψει στο «σπίτι» της. Το νέο της γήπεδο, «Αγιά - Σοφιά» - Opap Arena, θα κάνει εγκαίνια με μια γιορτή η οποία θα μεταδοθεί και ζωντανά από τη δημόσια τηλεόραση. Το γεγονός και μόνο της λειτουργίας ενός νέου γηπέδου, είναι μέγα θέμα για όλο τον αθλητικό κόσμο. Οπαδοί της ΑΕΚ, όπως είναι λογικό ποστάρουν ό,τι έχει σχέση με το νέο γήπεδο, αλλά και οπαδοί άλλων ομάδων ασχολούνται με τα εγκαίνια αυτά, για να σχολίασουν και εκείνοι το ζήτημα της λειτουργίας του. Αποτέλεσμα; Όλα τα social media να έχουν γεμίσει με φωτογραφίες από «Αγιά-Σοφιά».



Το δημοψήφισμα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού


Ένα «ναι»… Αυτό απέμενε για να οριστεί μια νέα αρχή για τον Παναθηναϊκό. Έχοντας τα πάντα έτοιμα, απομένει κάτι πολύ σημαντικό για να αρχίσει το όνειρο του νέου γηπέδου της ομάδας να τίθεται σε εφαρμογή. Ένα «ναι» από τη ψηφοφορία των μελών του τριφυλλιού από τον Ερασιτέχνη.

Έτσι στις 30 Απριλίου, ανοίγουν οι κάλπες, οι ψηφοφόροι περιμένουν στις ουρές, και οι αναρτήσεις σχετικά με την ψηφοφορία, την πορεία αυτής και το αποτέλεσμα δίνουν και παίρνουν. Ειδικά προς το τέλος της ψηφοφορίας οι αναρτήσεις γίνονται ακόμη περισσότερες, και κορυφώνονται όταν πλέον ανακοινώνεται η θετική για την ανέγερση του νέου γηπέδου εξέλιξη από τη ψηφοφορία.







Απέλαση Τζόκοβιτς από Αυστραλία


Ο Τζόκοβιτς, αν όχι ο μεγαλύτερος, σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους τενίστες στον κόσμο καταφέρνει να γίνει θέμα συζήτησης παγκοσμίως με αφορμή τη μη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Οπεν. Ο Σέρβος τενίστας, αν και γνώριζε ότι αν δεν ήταν εμβολιασμένος δεν θα μπορούσε να περάσει τον έλεγχο και να μπει στη χώρα ταξιδεύει, αλλά… μένει στο αεροδρόμιο.

Οι Αρχές δεν του επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα, διαπιστώνεται ότι τα έγγραφα νόσησης κορωνοϊού ήταν ψεύτικα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μέγα ζήτημα. Από την μία πλευρά οι Αρχές της Αυστραλίας να ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα του επιτρέψουν να μπει στη χώρα και αποφασίζουν να τον απελάσουν, και από την άλλη ο Τζόκοβιτς διεκδικεί με ένδικα μέσα να είσοδό του στη χώρα. Αποτέλεσμα όλων; Τελικά ο Τζόκοβιτς να απελαθεί, με όλα όσα προηγήθηκαν να έχουν γίνει viral.



Η ανάρτηση του Μέσι με το τρόπαιο Μουντιάλ


Ο Μέσι ήταν ο πρωταγωνιστής του Μουντιάλ. Είχε συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του πριν την έναρξή του, αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης με τις εμφανίσεις του στα παιχνίδια της Αργεντινής και τελικά, ήταν αυτός που κατέκτησε το Μουντιάλ όντας ηγέτης της ομάδας του. Η φωτογραφία με το τρόπαιο της διοργάνωσης στα χέρια του, έκανε γρήγορα τον γύρο του κόσμου και κατάφερε να του φέρει μια ακόμη πρωτιά. Είναι πλέον η φωτογραφία- ανάρτηση στο instagram με τα περισσότερα «likes», περισσότερα από 44 εκατομμύρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε και πάλι ο 35χρονος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, όταν στα μέσα Νοεμβρίου είχε φωτογραφηθεί μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο για λογαριασμό της «Luis Vuitton» , ανάρτηση που «άγγιξε» τις 42 εκατ. αντιδράσεις.



Πανηγυρισμός-χειρονομία του Εμιλιάνο Μαρτίνες


Την στιγμή που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Μέσι, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες μπόρεσε να… κλέψει λίγο από τη δόξα του συμπαίκτη του. Και με τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ, αλλά και με την κίνησή του να βάλει στα γεννητικά του όργανα το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα.





Η παρουσίαση του Μαρσέλο


Στις 5 Σεπτεμβρίου το Καραϊσκάκη φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τον Μαρσέλο. Οι ερυθρόλευκοι καταφέρνουν να κλείσουν τον μεγάλο Βραζιλιάνο άσο, να βάλουν το όνομά τους στη λίστα με τις ομάδες στην καριέρα του μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μαρσέλο φτάνει στην Ελλάδα, εμφανίζεται στο Φαληρικό γήπεδο και μένει έκπληκτος από τις εικόνες που παρακολουθεί. Εικόνες που μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο και από τις αναρτήσεις του ίδιου αλλά και των ξένων ΜΜΕ που κάνουν δημοσιεύσεις για την μεγαλειώδη παρουσίαση του Μαρσέλο στον Πειραιά.



Δείτε εδώ όλο το περιοδικό του sport-fm.gr για την ανασκόπηση του 2022!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Καλεντάρι 2023: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της νέας χρονιάς!

Από το Μουντομπάσκετ μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Το 2023 πρόκειται να είναι μια χρονιά γεμάτη σημαντικές διοργανώσεις από διάφορα αθλήματα και το θέαμα αναμένεται να είναι πολλά υποσχόμενο.

02.01.23 | 16:45

Παίκτες-δώρα για τις ελληνικές ομάδες: Κυκλοφορούν… ελεύθεροι από την 1η Ιανουαρίου!

Το sport-fm.gr ξεχωρίζει τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ποιοτικότατες λύσεις στα ρόστερ των κορυφαίων ελληνικών ομάδων!

01.01.23 | 21:50

Ο Λιονέλ Μέσι εκπλήρωσε την… προφητεία!

Το τελευταίο τάνγκο του Λιονέλ Μέσι με την Αργεντινή, άγγιξε την τελειότητα. Αν υπήρχαν κριτές, θα του έβαζαν «10» με τόνο. Και αν υπήρχαν ακόμη άνθρωποι που τον επέκριναν, εξαφανίστηκαν και αυτοί...

01.01.23 | 20:50
x