Ακόμη και… στέψη στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις!

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ακόμη και στέψη στη φετινή διοργάνωση

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 ξεκινά και το sport-fm.gr επιχειρεί να σας βάλει στο κλίμα της φετινής διοργάνωσης, σε μια χρονιά όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο πρωταθλητής να «βγει» στην Ελλάδα!

Χρήστος Κατριμουστάκης |

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η Ελλάδα βάζει τα καλά της για να υποδεχθεί από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις! Η μεγάλη αυτή τιμή και ταυτόχρονα ευκαιρία για προβολή της πατρίδας μας, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία, μέσα από την οποία όπως έχουν έρθει τα πράγματα, μπορεί να έρθει και ο τίτλος στο φετινό WRC!

Η συνολική «σούμα»


Μπορεί να είναι 48 ετών όμως ακόμα το λέει η καρδούλα του. Φέτος έχει τρέξει μόλις σε δύο αγώνες. Ο πρώτος ήταν και ο παρθενικός της σεζόν στο Μονακό, όπου... έκανε πλάκα στους πιτσιρικάδες. Ο θρύλος Σεμπαστιέν Λεμπ ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στη «γειτονιά» και οι υπόλοιποι απλά κοιτούσαν. Με τον Γάλλο να μην συνεχίζει στα επόμενα Rally, ο Κάλε Ροβανπέρα πήρε την ευκαιρία και έκανε ένα εντυπωσιακό σερί τριών συνεχόμενων νικών! Σε Σουηδία, Κροατία και Πορτογαλία κατά σειρά, ο 21χρονος έβαλε τα γυαλιά σε όλους, εδραιώθηκε στην κορυφή της κατάταξης και έδωσε στους πάντες να καταλάβουν ότι φέτος είναι η χρονιά του.

Η επόμενη χώρα που πήρε την σκυτάλη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ήταν η Ιταλία, εκεί όπου ο Οτ Τάνακ έκανε εντυπωσιακά την εμφάνισή του. Ο Εσθονός βγήκε... μπροστά και με μια εμφάνιση-δήλωση, θέλησε να βάλει δύσκολα στον βασικό του αντίπαλο, δείχνοντάς του ότι δεν είναι μόνος του στην κούρσα. Ο Ροβάνπερα όμως είχε διαφορετική άποψη. Πεισμωμένος από την ήττα, πάτησε τέρμα το γκάζι στο Yaris του και το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από ό,τι θα περίμενε και ο ίδιος, δηλαδή κορυφή σε Κένυα και Εσθονία! Ο Τάνακ δεν «ευχαριστήθηκε» ότι έχασε μέσα στην πατρίδα του και πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, αφού ήταν στην κορυφή στη Φινλανδία που ακολούθησε.


Υπάρχει και Έλληνας στην βαθμολογία!


Όχι δεν διαβάσατε λάθος! Όσο παράξενο και αν ακούγεται, το φετινό πρωτάθλημα του WRC έχει στην βαθμολογία του ένα συμπατριώτη μας, τον Ιορδάνη Σερδερίδη. Μεγαλωμένος στο Βέλγιο αλλά αγαπώντας την πατρίδα μας, μπήκε σε σχετικά μεγάλη ηλικία στην όλη «κατάσταση» και έκανε τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους. Ήταν ο πρώτος ιδιώτης που έτρεξε με αυτοκίνητο Rally1 και μάλιστα στο Ράλλυ Σαφάρι-Κένυα, κατέλαβε την έβδομη θέση! Έτσι πήρε 6 βαθμούς, αποτέλεσμα άκρως ικανοποιητικό, αφού είναι και ο μοναδικός αγώνας από το φετινό καλεντάρι που κατέβηκε να αγωνιστεί!

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Ακόμη και στέψη στη φετινή διοργάνωση

Τι έγινε στην τελευταία «στροφή» (Βέλγιο) πριν το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις


Φουλ… ενδιαφέρον ήταν το τελευταίο χρονικά Rally πριν από αυτό που θα διεξαχθεί στη χώρα μας. Στις διαδρομές του Βελγίου, ο Τάνακ πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του και τρίτη συνολική στη χρονιά, δείχνοντας ότι στο φινάλε της σεζόν προσπαθεί να «φορτσάρει» και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί. Με αυτό τον τρόπο πλησίασε ελαφρώς τον Ροβάνπερα, που μάλλον δεν τον νοιάζει σχεδόν καθόλου το αποτέλεσμα του αγώνα, αφού δεν είναι σήμερα στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, ο νεαρός είχε μια τρομακτική έξοδο στο ξεκίνημα, όμως ευτυχώς τόσο αυτός όσο και ο ο συνοδηγός του, Γιόνε Χάλτουνεν βγήκαν από το Yaris χωρίς να έχουν υποστεί κάποιο τραυματισμό.


Η βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών


Αυτό είναι και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της φετινής... ιστορίας. Μετά από πολλά χρόνια είναι πιθανό η χώρα μας να έχει μια μεγάλη τιμή, μεγαλύτερη από ότι να γίνει ξανά στην πατρίδα μας ένα τόσο μεγάλος γεγονός. Συγκεκριμένα, με μόλις τέσσερις αγώνες να απομένουν, ο Ροβάνπερα έχει προβάδισμα 72 βαθμών έναντι του Τάνακ. Αυτό σημαίνει ότι με συνδυασμό αποτελεσμάτων, ο Φινλανδός μπορεί να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, μόλις στα 21 του χρόνια στην Ελλάδα! Στους κατασκευαστές η Toyota έχει 381 βαθμούς, έναντι 293 της Hyundai και 188 της M-Sport Ford. Όπως είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος, στην συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχει επίσης ακλόνητο φαβορί που λογικά θα κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα!

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Ακόμη και στέψη στη φετινή διοργάνωση

ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Ακόμη και στέψη στη φετινή διοργάνωση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ο απόλυτος οδηγός του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Το πρόγραμμα του αγώνα και οι Ειδικές Διαδρομές

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ΕΚΟ ράλλυ Ακρόπολις είναι εδώ. Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το πρόγραμμα και όλες τις λεπτομέρειες για τις ειδικές διαδρομές του «ράλλυ των θεών».

07.09.22 | 13:10

Από τον «Σερ Τζον» Πεσματζόγλου στον Βωβό: Οι τέσσερις Έλληνες νικητές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Πρέπει να γυρίσεις αρκετά χρόνια πίσω, αλλά αξίζει να το κάνεις για να θυμηθείς τις μεγάλες μορφές και τους σπουδαίους Έλληνες οδηγούς που κυριάρχησαν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις…

01.09.22 | 05:00
x