ΜΥΘΟΣ είσαι «Λέβα» μου και θαυμαστά τα έργα σου…

ΜΥΘΟΣ είσαι «Λέβα» μου και θαυμαστά τα έργα σου…

Το 2021 ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι «έσπασε τα κοντέρ», συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε το… μαγικό 2020. Και είδε να θεσπίζεται ένα νέο βραβείο, προκειμένου να μην πάρει τη «Χρυσή Μπάλα».

Τάσος Νικολόπουλος |

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν γεννήθηκε με μια μπάλα στην… κούνια, αλλά μεγάλωσε για να την βάζει στα δίχτυα. Και έμαθε να το κάνει πολύ καλά. Με δουλειά και προσήλωση στον στόχο κατάφερε να γίνει ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ! Κι ας μην το παραδέχεται ο ίδιος. Δεν πειράζει. Το λένε αυτοί που απολαμβάνουν τα κατορθώματά του. Άλλωστε, είναι καλύτερο να μιλούν για σένα οι άλλοι και τα έργα σου. Και στην περίπτωση του, αυτό συμβαίνει!

«Είναι ο καλύτερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έχω γνωρίσει. Όλο το 24ωρο, σκέφτεται τη σωστή διατροφή, τον ύπνο και την προπόνηση. Είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει και πάντα ξέρει τι είναι σημαντικό για να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση» είχε πει πριν από μια πενταετία για τον Πολωνό επιθετικό ο τότε προπονητής του στη Μπάγερν Μονάχου, Πεπ Γκουαρντιόλα.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ

Όσο για τον ίδιο; Ιδού τι δήλωσε στην αρχή του χρόνου μετά την παραλαβή του βραβείου «The Best FIFA Men’s Player» για το 2020: «Στην Πολωνία, έχουμε αυτό το σύμπλεγμα κατωτερότητας. Ποτέ δεν αναδείξαμε κανέναν ως τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Έχουμε την αίσθηση ότι κανείς δεν είναι ποτέ αρκετά καλός και δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ στην κορυφή». Ποιος; Ο κορυφαίος εν ενεργεία επιθετικός του κόσμου. Αυτός, ο οποίος, λίγες μέρες νωρίτερα, είχε αναδειχθεί και «Golden Player» από την ιταλική εφημερίδα «Tuttosport».

Είναι η χρονιά, που, ως γνωστόν, το «France Football» αποφάσισε να μην απονεμηθεί το βραβείο «Ballon d'Or» εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την αναβολή του EURO και τη μη ολοκλήρωση του γαλλικού πρωταθλήματος. Μέγιστο λάθος και αδικία μαζί, την οποία δεν αποκατέστησε ούτε έναν χρόνο αργότερα. Γιατί μπορεί η χρονιά που φεύγει να μην ήταν το ίδιο… σαρωτική με το 2020 (Champions League, Μουντιάλ Συλλόγων, ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ Γερμανίας), αλλά ο Πολωνός στράικερ συνέχισε με το «πόδι στο γκάζι», καταρρίπτοντας ατομικά ρεκόρ και κατακτώντας νέους συλλογικούς τίτλους.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ

Στα δικά μου μάτια, τα όσα πέτυχε αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, με δεδομένο ότι οι διοργανώσεις της σεζόν 2019-20 ολοκληρώθηκαν στο τέλος του περυσινού καλοκαιριού και χωρίς το παραμικρό διάλειμμα άρχισαν αυτές της επόμενης. Και αυτός, να μην καταλαβαίνει τίποτε. Σαν τις μπαταρίες της παλιάς διαφήμισης, οι οποίες συνέχιζαν εκεί που οι άλλες σταματούσαν. Βλέπει κανείς τις… παραστάσεις του σε Bundesliga, Champions League, αλλά και εθνική Πολωνίας και νομίζει ότι είναι βιονικός. Κι όμως, είναι γήινος και αξίζει τον θαυμασμό όλων.

Ας δούμε τα κατορθώματά του μέσα στο 2021. Σε συλλογικό επίπεδο οι τίτλοι δεν ήταν πολλοί, αφού με τη Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε μόνο το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ Γερμανίας. Σε ατομικό επίπεδο, όμως, ο 33χρονος επιθετικός «έσπασε» τα κοντέρ. Πέτυχε συνολικά 48 γκολ σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις της περυσινής σεζόν, εκ των οποίων τα 41 σε 29 αγώνες του γερμανικού πρωταθλήματος. Απίστευτο νούμερο, χάρη στο οποίο κατέρριψε το ρεκόρ σκοραρίσματος μιας σεζόν το οποίο κατείχε ο αείμνηστος Γκερντ Μίλερ εδώ και 49 χρόνια!!!



Και κάπως έτσι, έγραψε για άλλη μια φορά το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στα… κατάστιχα της Bundesliga. Αλλά, δεν σταμάτησε εκεί. Στο τελευταίο παιχνίδι του έτους με αντίπαλο τη Βόλφσμπουργκ, ο Λεβα-γκόλ-σκι διέλυσε ένα ακόμη ρεκόρ. Έφτασε τα 43 στο πρωτάθλημα μέσα στο ημερολογιακό έτος 2021 και ξεπέρασε τη σχετική επίδοση του Γκερντ Μίλερ με 42 τέρματα από το μακρινό 1972! Συνολικά, μέσα στη χρονιά έχει σημειώσει 69, εκ των οποίων τα 58 σε συλλογικό και τα 11 σε εθνικό επίπεδο, με τη φανέλα της Πολωνίας. Φέτος έχει ήδη 30 τέρματα σε 25 παιχνίδια και με τη φόρα που έχει πάρει, ποιος ξέρει που θα σταματήσει...

Οι περυσινές επιδόσεις του έδωσαν το «Χρυσό Παπούτσι» στην Ευρώπη, ενώ η συνολική παρουσία του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, έφτανε και περίσσευε για να πάρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο «Golden Player» από την ιταλική Tuttosport, μπροστά από Ζορζίνιο και Λιονέλ Μέσι. Κι όμως, όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για το βραβείο «Ballon d'Or» το 2021! Προτιμήθηκε για άλλη μια χρονιά ο Αργεντινός σταρ, που κατάφερε -επιτέλους- να γευτεί μια επιτυχία με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ

Δεν ξέρω ποια είναι τελικά τα κριτήρια της ψηφοφορίας, αλλά με δεδομένο ότι δεν υπήρξε νικητής την προηγούμενη χρονιά, το γαλλικό περιοδικό θα έπρεπε να λειτουργήσει διαφορετικά. Είτε να δώσει βραβείο και για το 2020, έστω και ετεροχρονισμένα, είτε ο φετινός νικητής να επιλεγεί με βάση τις επιδόσεις και τους τίτλους που κατέκτησε την τελευταία διετία. Προφανώς δεν έγινε έτσι, όπως έδειξε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Αντ’ αυτού για να «χρυσώσει το χάπι» στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, θέσπισε ένα νέο βραβείο, αυτό του «κορυφαίου επιθετικού της χρονιάς», το οποίο ο Πολωνός κατέκτησε φυσικά χωρίς… αντίπαλο! Ανεξαρτήτως βραβείων, πάντως, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι ένας ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ποδοσφαιριστής, που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά γύρω από τον Έρικσεν

Στις 12 Ιουνίου του 2021 ο Έρικσεν κατέρρευσε σε ζωντανή μετάδοση, αλλά βγήκε ζωντανός και συνεχίζει να δίνει τη μάχη. Λίγους μήνες αργότερα, Αγουέρο και Λίντελοφ επανέφεραν άσχημες αναμνήσεις.

30.12.21 | 19:30
x