sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πρωταθλήτρια στις μεταγραφές. Στο παρκέ… θα δούμε

Με σπουδαίες μεταγραφές, μια «καυτή» έδρα αλλά ένα ολοκαίνουριο σύνολο και έναν προπονητή χωρίς γαλόνια, η Μακάμπι δείχνει ικανή για το καλύτερο αλλά κανείς δεν μπορεί να ποντάρει με ασφάλεια.

Η Μακάμπι μπορεί να θεωρηθεί κάλλιστα η πρωταθλήτρια των καλοκαιρινών μεταγραφών. Μετά από μια πλήρως αποτυχημένη σεζόν και μετρώντας πλέον οκτώ σερί σεζόν μακριά από το Final 4, η ομάδα του λαού κινήθηκε τάχιστα στην αγορά και έκλεισε γρήγορα παίκτες που άλλες ομάδες… λιγουρεύονταν.

Κάτοικοι Τελ Αβίβ έγιναν παίκτες που έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν στην Ευρωλίγκα, όπως ο Λορέντζο Μπράουν, ο Νταρούν Χίλιαρντ, ο Άλεξ Πόιθρες, ο Τζος Νίμπο, ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και ο Όστιν Χόλινς. Από τον περσινό κορμό επιβίωσαν μόλις 2-3 παίκτες και έτσι ο Όντεντ Κάτας, που θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία (μετά την πρώτη του πριν 15 χρόνια) στον ηλεκτρικό πάγκο της Μακάμπι, θα έχει δύσκολο έργο. Πάντως το ταλέντο που έχει μαζευτεί στο ρόστερ φτάνει και περισσεύει για μια παρουσία τουλάχιστον στα playoffs. Επειδή όμως το μπάσκετ δεν είναι πρόσθεση ποιότητας παικτών, αλλά… χημεία, ας περιμένουμε να δούμε στην πράξη.

Ήρθαν: Όντεντ Κάτας (Παναθηναϊκός), Άλεξ Πόιθρες (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης), Μπόνζι Κόλσον (Καρσίγιακα), Νταρούν Χίλιαρντ (Μπάγερν Μονάχου), Όστιν Χόλινς (Ερυθρός Αστέρας), Λορέντζο Μπράουν (Ούνιξ Καζάν), Γουέιντ Μπόλντγουιν (Μπασκόνια), Τζος Νίμπο (Ζαλγκίρις), Τζάρελ Μάρτιν (Σίδνεϊ Κινγκς), Ράφι Μένκο (Χάποελ Χολόν), Γκάι Πνίνι (Χάποελ Χολόν).

Έφυγαν: Ντέρικ Γουίλιαμς (Παναθηναϊκός), Άντε Ζίζιτς (Αναντολού Εφές), Κάιρι Τόμας (Τόφας), Σκότι Γουίλμπεκιν (Φενέρμπαχτσε), Τζέιμς Νάναλι (Παρτιζάν), Άντζελο Καλοϊάρο (Γαλατάσαραϊ), Κίναν Έβανς (Ζαλγκίρις Κάουνας), Κάμερον Τέιλορ (Τζιρόνα), Τζέιλεν Ρέινολντς (Ούνιξ Καζάν), Ντράγκαν Μπέντερ (Ομπραντόιρο), Οζ Μπλέιζερ (Χάποελ Ιερουσαλήμ).

Παραμένουν: Τζον Ντιμπαρτολομέο, Ρόμαν Σόρκιν, Τζέικ Κοέν, Ιφτάχ Ζιβ.

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πρωταθλήτρια στις μεταγραφές. Στο παρκέ;

Αστέρι: Ο πραγματικός MVP του Ευρωμπάσκετ, Λορέντζο Μπράουν, δεν θα μπορούσε παρά να θεωρηθεί ο ηγέτης της Μακάμπι. Ο Αμερικανός με ισπανικό διαβατήριο είναι ο διευθυντής της ορχήστρας και θα κατευθύνει όλο το παιχνίδι της ομάδας του λαού.

Ποιον να προσέξετε: Ο Τζάρελ Μάρτιν μπορεί να είναι ο μοναδικός από τους νέους ξένους της Μακάμπι χωρίς πείρα στην Ευρώπη, αλλά ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ μπορεί να είναι η αποκάλυψη της σεζόν.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Πολύ καλό το ρόστερ, αλλά ανάμεσα στους τόσους Αμερικανούς που παίζουν κυρίως με το ένστικτο, η Μακάμπι θα ήθελε και έναν πιο κοντρολαρισμένο παίκτη στις «πλάγιες» θέσεις, όπως τον Τζάναν Μούσα της Ρεάλ ή τον Μάριους Γκριγκόνις του Παναθηναϊκού.

Μεγάλο ατού: Η τεράστια ποιότητα που έχει πλέον στο ρόστερ της. Οι μεταγραφές που έγιναν γρήγορα το καλοκαίρι συνθέτουν ένα γεμάτο οπλοστάσιο και με παίκτες που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Μεγάλο ερωτηματικό: Ο Όντεντ Κάτας είναι αμφίβολο αν μπορεί να διαχειριστεί ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ και τις αυξημένες προσδοκίες της Μακάμπι. Η καριέρα του μέχρι τώρα δεν έχει πείσει πέραν πάσης αμφιβολίας πως πρόκειται για τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση και η πρόκληση που έχει μπροστά του είναι μεγάλη.

Πρόβλεψη πορείας: Η Μακάμπι θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να γίνει ομάδα, ο Όντεντ Κάτας θα αμφισβητηθεί και η ομάδα του λαού θα πασχίσει, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να μπει στην οκτάδα των playoffs.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x