sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μακάμπι Χάιφα: Η 3η ομάδα που αφήνει τον Ολυμπιακό χωρίς νίκη σε προκριματικά Champions League

Η Μακάμπι Χάιφα με τη χθεσινή της νίκη μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ τριών ομάδων που άφησαν τον Ολυμπιακό χωρίς νίκη σε προκριματικά Champions League.

Μετά το πέρας της αναμέτρησης του Ολυμπιακού κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα, όπως είναι φυσικό υπάρχει έντονη απογοήτευση στις τάξεις των «ερυθρολεύκων». Έπειτα από την ισοπαλία στο Ισραήλ, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς υπέστη μία βαριά ήττα με 4-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κάτι που της στέρησε την πρόκριση στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ευρωπαϊκής του ιστορίας του ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει 14 διαφορετικούς αντιπάλους, σε 15 παρουσίες στα προκριματικά του Champions League, όμως αυτή είναι η τρίτη φορά από το 1997 που τελειώνει δύο παιχνίδια χωρίς νίκη.

Υπάρχει μία ξεχωριστή κατηγορία τριών ομάδων, ένα κλειστό κλαμπ, οι οποίες δεν του …επέτρεψαν να κερδίσει. Πέραν της Μακάμπι Χάιφα, η οποία είναι η τρίτη χρονικά στη σχετική λίστα, δεύτερη είναι η Λουντογκόρετς. Την περασμένη σεζόν ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία σε Πειραιά και Βουλγαρία με 1-1 και 2-2 αντίστοιχα και αποκλείστηκε στα πέναλτι.



Η πρώτη ομάδα της λίστας είναι η Χαποέλ Μπερ Σεβά. Ο Ολυμπιακός με τον Βίκτορ Σάντσεθ στο τιμόνι του, στις 8 Αυγούστου 2016 και ενώ είχε προηγηθεί «λευκή» ισοπαλία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ηττήθηκε 1-0 στο Ισραήλ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League. Ο Ολυμπιακός τότε παρατάχθηκε με τους Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκη, Καμπιάσο, Φορτούνη, Ντομίνγκες και Ιντέγε.



Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μόνο δύο παίκτες είχαν παρουσία στο ρόστερ των Πειραιωτών και στις τρεις περιπτώσεις. Και οι δύο Έλληνες… Ο Κώστας Φορτούνης και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο Κρητικός μέσος αγωνίστηκε και στις ρεβάνς, ενώ ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ομάδας, αν και ήταν μέλος της ομάδας, έχει παίξει μόνο στις δύο αναμετρήσεις με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά, αφού πέρσι ήταν τραυματίας, ενώ φέτος είναι εκτός πλάνων του Πέδρο Μαρτίνς.

Επιμέλεια: Γιώργος Φραγκάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x