Ειδήσεις

Με Κρίστιτς και… με δόντια

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ έκαναν οι Σέρβοι, που αν και τα βρήκαν «σκούρα» απέναντι στη Λετονία κατάφεραν να επικρατήσουν, 80-71, με «μπροστάρη» τον Νέναντ Κρίστιτς.

Με τον Νέναντ Κρίστιτς να την παίρνει… απ’ το χέρι η Σερβία ξεπέρασε πιο δύσκολα απ’ ότι αρχικά φανταζόταν το εμπόδιο της Λετονίας. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ, με τη νίκη της με σκορ 80-71.

Οι Σέρβοι είχαν από το πρώτο ημίχρονο την απόλυτη υπεροχή στην αναμέτρηση. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με τον Νέναντ Κρίστιτς να έχει «χτίζει» μόνος του, με 13πόντους, τη διαφορά για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Στο δεύτερο δεκάλεπτο Κάτιτς και Μπιέλιτσα κράτησαν ψηλά το ρυθμό και το ημίχρονο έκλεισε με +10 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων.

Οι Λετονοί από τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου κατάφεραν να πάνε το παιχνίδι σε χαμηλό ρυθμό και να πλησιάσουν σταδιακά στο σκορ. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο αφού οι παίκτες του Μεκάτσκις συνέχιζαν να βρίσκουν λύσεις στο σκοράρισμα και να μένουν σε απόσταση βολής. Στα τελευταία λεπτά όμως έμειναν από δυνάμεις και παρέδωσαν τα… όπλα και τη νίκη στους Σέρβους.

Πλέον, η ομάδα του «Ντούντα» θέλει νίκη της Λιθουανίας απέναντι Μαυροβούνιο, στο τελευταίο παιχνίδι του δευτέρου ομίλου, για να πανηγυρίσει από σήμερα την πρόκρισή της.

Τα δεκάλεπτα: 28-15, 38-28, 58-53, 80-71

Σερβία (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Κρστιτς (25), Μπιέλιτσα (11), Μίτσιτς, Μάρκοβιτς (9), Νέντοβιτς (9), Κρστιτς (4), Άντουσιτς, Κάλινιτς (2), Μπογκντάνοβιτς (9), Κάτιτς (11), Γκάγκιτς, Στίματς

Λετονία (Άιναρς Μπεκάτσκις):Μπλουμς (12), Στρέλνιεκς, Μπέρτανς (14), Γιανιτσένοκς (18), Σκέλε (2), Κούκσικς (1), Μέγερις (5), Μπέρζινς, Φρειμάνις, Μέιερς (10), Σελάκοφς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x