Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Με Ουπαμεκάνο αλλάζει επίπεδο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η εξαιρετική προσθήκη του Φαν ντε Μπεεκ στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να ενθουσίασε τους οπαδους της ομάδας αλλά μια άλλη μεταγραφή μπορεί να της αλλάξει επίπεδο.

Ο παίκτης του Άγιαξ που συμφώνησε σε όλα με την ομάδα του Μάντσεστερ, θα δώσει κι άλλη ποιότητα στη μεσαία γραμμή αφού και δημιουργεί και τελειώνει φάσεις. Υπάρχει ερώτημα σχετικά με το πως θα χωρέσουν στην ίδια έντεκάδα, αυτός, ο Φερνάντες και ο Πογκμπά ωστόσο προσωπικά δεν θεωρώ πως αυτό δημιουργεί πρόβλημα.

Σε εκείνη την περίπτωση, η Γιουνάιτεντ μπορεί να παίξει με διαφορετικό σχηματισμό ειδικά σε παιχνίδια που δε χρειάζεται να έχει ιδιαίτερη προφύλαξη για την άμυνά της, κυρίως κόντρα σε μικρές ομάδες μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Επίσης, με δεδομένο το πόσο πολύ έλειψε και από αρκετά παιχνίδια ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν χαλάει καμία ομάδα να διαθέτει παραπάνω παίκτες ποιότητας ειδικά στην μεσαία γραμμή!

Μεταγραφή παρόλα αυτά που για μένα θα αλλάξει πλήρως το status της ομάδας του Σόλσκιερ, είναι, αν επιτευχθεί, εκείνη του κεντρικού αμυντικού της Λειψίας, Ουπαμεκάνο. Βάζοντάς τον δίπλα στον αρκετά αξιόπιστο ποδοσφαιρικά Μαγκουάιρ, η Γιουνάιτεντ θα θωρακίσει τα μετόπισθεν.

Και, κακά τα ψέματα, αυτό που θα την μετατρέψει και πάλι σε διεκδικήτρια του τίτλου δεν είναι πόσα γκολ θα βάλει στην επίθεση αλλά πόσα λιγότερα θα δέχεται στην άμυνα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x