Με τεράστια αποθέματα ψυχής, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή 3-2 σετ (4-6, 2-6, 6-1, 6-4, 6-4) τον Γιάουμε Μουνάρ στον πρώτο γύρο του Roland Garros και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του γαλλικού Grand Slam, όπου θα αντιμετωπίζει ξανά τον Ουρουγουανό Πάμπλο Κουέβας.

Αυτή ήταν η πέμπτη του νίκη του σε εννιά παιχνίδια στο Παρίσι και η πρώτη του στο «Suzanne Lenglen» μετά την περυσινή ήττα απο τον Σταν Βαβρίνκα στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης.

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής δεν έκανε τίποτα σωστό στα δύο πρώτα σετ, όμως βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς στη συνέχεια και έφτασε στην ανατροπή.

Παρά το εξαιρετικό του ξεκίνημα, ο Έλληνας πρωταθλητής έδωσε δικαιώματα στον 23χρονο Ισπανό και άρχισε να κάνει συνεχόμενα λάθη στην προσπάθεια του να μειώσει το σκορ στα γκέιμ, οπότε και βρέθηκε πίσω στα σετ 0-2.

Ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ του τρίτου σετ και με άσο στο πέμπτο προηγήθηκε 4-1. Με νέο μπρέικ, έφτασε στο 5-1 και μείωσε 2-1 σετ.

Στο τέταρτο και πέμπτο γκέιμ του τέταρτου σετ, ο Μουνάρ θα σβήσει το διπλό μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά και θα προηγηθεί 2-1. Στο πέμπτο σετ, ο Ισπανός θα σβήσει τριπλό μπρέικ πόιντ του Έλληνα πρωταθλητή, αλλά ο 21χρονος θα φτάσει στο 3-2. Ο Μουνάρ θα ισοφαρίσει 3-3 και θα προηγηθεί με 4-3. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-4 και ισοφάρισε 2-2.

Στο πέμπτο σετ, ο Μουνάρ απέκτησε σταθερό προβάδισμα, αλλά ο Τσιτσιπάς με μπρέικ θα προηγηθεί με 4-3 και θα φτάσει 5-3 και στο 6-4.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube