Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Μελισσανίδης υποσχέθηκε πολλά και τα έκανε, αλλά ξέρει πως έπρεπε και μπορούσε να στοχεύσει ακόμα πιο ψηλά!

Όπως και να δει κανείς, υπό οποιοδήποτε πρίσμα, την εξέλιξη με την πώληση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη στον Μάριο Ηλιόπουλο, είναι μια ιστορική μέρα.

Ιστορικά, η ΑΕΚ δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα τυχερή με τις μεταβιβάσεις και τις πωλήσεις των μετοχών της. Αν αυτή η πώληση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη εξελιχθεί καλύτερα από την προηγούμενη του 1995, που έφερε στις ζωές όλου του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Μιχάλη Τροχανά, θα το δείξει μόνο η… νεκροψία, όπως είπε και ο ίδιος. Απλά η επόμενη μέρα για την «Ένωση», δεν θα είναι εύκολη και το ξέρουν καλά στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Όπως και να δει κανείς, υπό οποιοδήποτε πρίσμα, την εξέλιξη με την πώληση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη στον Μάριο Ηλιόπουλο, είναι μια ιστορική μέρα, αφού σπάνια ένας πρόεδρος έχει την ευκαιρία να πουλήσει δεύτερη φορά την ίδια ομάδα! Και αυτήν τη φορά, θα είναι κομβικό να έχει σωστή επιλογή. Η προηγούμενη με τον Τροχανά ήταν τουλάχιστον αμφιλεγόμενη.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εμφανώς συγκινημένος και αυτό ήταν πολύ λογικό, μίλησε για την επόμενη μέρα και είπε ότι είχε προτάσεις και από αμερικανικά funds. Ωστόσο, είπε πως δεν ήθελε να μπλέξει η ομάδα με κόσμο που δεν θα τον ήξερε ο ίδιος, αλλά και οι οπαδοί.

Έχει μία λογική βάση αυτό το επιχείρημα, αν και σύμφωνα με τα στοιχεία, τα επίσημα που υπάρχουν στην UEFA, πάνω από 250 ομάδες στον κόσμο έχουν κάποια κοινή ιδιοκτησία με άλλη. Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα και σε σύγκριση με το 2012, είναι τουλάχιστον διπλός ο αριθμός των ομάδων που έχουν σχέση με κάποια άλλη σε εταιρικό επίπεδο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x